Byle do przodu :)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

Hedge był na weekend...skończyło się to w miarę dobrze, zarobek 2-11 pipsów..muszę przemyśleć tą koncepcje i po prostu stestować na historii czy się to opłaca..został hedge na -25 pipsów na nzdusd, niestety miałem obronę dzisiaj i nie byłem zbyt zajęty zarządzaniem kontem...ruch na szczęście niewielki, dolar w konsoli przy wsparciu co będę obserwował.
A od jutra wakacje... :wink:

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Audek dalej leci i leci...jednak nadejdzie korekta...wydaje mi się że audusd w okolicy 1.0556 powinienem zamykać. Jak wrócę to znowu pobuduję coś na dłużej :)
Dziś bez transakcji i jakoś mnie to nie martwi specjalnie..info będzie o 2-4 w nocy... :shock:

Mistrz yoda uczył, żeby używać fibo do określania siły trendu...dziś nzdjpy dość spokojnie osiadło na 50%..wina jena..od długieego czasu się umacniał a mi się marzyła nagle zmiana trendu :wink:
nzdusd idzie b. mocno jak narazie..

Kolejny przegląd i niestety zamykanie większości jutro..2 tygodnie to za długo żeby zostawić bez dozoru :x

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Z cyklu wieczorne wejście na wybicie z trójkąta...trochę się pośpieszyłem jak zwykle :x
+16pips
na E/J to samo, zostawione na BE.

Obrazek
Załamanie w japońskim przemyśle, PMI najniżej od IV 201101:36
| 01:36 |
Hmm

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Dałem się wyleszczyć na edku...-5 +0,1 (BE a było jeszcze poczekać spokojnie z przestawianiem...) i -6..

Zauważyłem potencjalne wybicie w którąś stronę na kablu h4, ale to mnie ominie..

Kupiłem sobie to co najbardziej rośnie czyli eurgbp 0,01..zobaczę czy taka taktyka się opłaci... :idea:

edit:
hmm dodałem sobie tro candle colors dla H4-ek..na D1 wydawało się że eurgbp rośnie, na H4 czyli powiedzmy sesja eu - że Audusd w dół...także muszę z tym uważać.
złe informacje -> złe wnioski
złe wnioski -> złe zagranie

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

EURGBP to jest w trendzie spadkowym. Poziom oporu jest na 7950 ale nie wiem kiedy się go doczekasz, żeby tego longa zamknąć.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

liczyłem właśnie na ~7865 ale momentum zdechło :P

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Ok nie będzie mnie jakiś czas (wakacje)..
Skasowałem wszystko z EUR i USD, poza polodolcem po 3,49, gdyż perspektywa ew. QE czy innych zamieszań na rynkach mogłaby powycinać.., to zostaje :
Obrazek

To są centy (czyli konto 240$ equity 360$)
Kabel i eurgbp ma sl'a i tp..jak mi się ostatecznie nie spodoba to utnę i tyle.

Wynik fajny, miałem szczęście się załapać akurat na koniec korekty i trochę wyczucia i jestem dość zadowolony..mam nadzieję że uda się kontynuować takie zagrania i trzymanie przez tydzień+ w przyszłości.

W tym miejscu chciałbym podziękować dla dzielących się doświadczeniem i wiedzą i piszącym mądrości na forum :)

Do usłyszenia.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Ciężko idzie myślenie po przerwie...trochę sobie poczytałem a we Wrześniu siądę i będę nadal dopracowywał warsztat ...
equity ~390
balans ~243,9
nadal trzymam tylko
gbpaud S
usdpln S
audjpy L
nzdjpy L

Mam 1-2 dni na decyzje czy zamykam czy zostawiam na kolejne 2 tygodnie bez doglądania...jak narazie jestem za zostawieniem...jak nie to na pierwszy ogień pójdzie pewnie nzd i usdpln...

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

BUZZ-EUR-More short-covering on the crosses16:42 | IFR Markets
| 16:42 | IFR Markets |

- EUR/SEK and EUR/AUD are leading the broad short-covering fueled rebound - EUR/USD gets a...
Dzień korekty nadszedł, a ja zaspałem z zamykaniem..zwłaszcza na gbpaud :oops:

Szukałbym par do szorcenia Aud w najbliższym czasie, jak wrócę to pewnie będziemy w konsoli na w1 lub spadkowym(fusy mówią żeby nie dawać pozycji teraz skoro nie mam jak pilnować)...
Zastanawiałem się czy to tylko mocna korekta czy już początek trendu spadkowego...i nie wiem.
Nzd w zasadzie to samo tylko bardziej spadkowo :cry:

Jak narazie tylko zabezpieczyłem ze 100 pipsów na nzd i audjpy..

Dziś E/J L krótki trade na +40 pipsów, niezbyt udany U/J na +2 ucięty z ręki i ponowiony niżej buja się w okolicach 0...

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Mini analiza Audjpy:
D1 korekta, zasięg ostatniej to fibo 23,6 - mocny trend wzrostowy, obecnie zasięg wyszedł lekko poniżej - teraz odbiło, ale nadal jesteśmy pomiędzy dwiema S/R (niebieskie pole).
NZDJPY podobnie, zasięg już 38,2 , odbicie od zl d1 - fajnie, ale nie powie mi to czy przebijemy opór czy nie. Może celem jest ZL weekly 65,4 ?

Usdjpy dał 30 pipek, coś dla fanów konsoli ostatnio (h4/d1).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ