Byle do przodu :)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

Na jakichśtam konkursowych i demowych kontach staram się "odkryć" różnicę między tradingiem na realnym a demo...zacząłem mierzyć retracementy fibo i trochę się tym kierować pod kątem oceny siły byków/niedźwiedzi...

Obrazek
temp img uploader

Testuję też gridy/antygridy tylko (poza snowballem w którym się "nie da") usuwam SL'e i TP bo wolę mieć jedno ustawione w innym ea....jak narazie to daje rade - ja zająłem się analizą a robot ustawia b/s limity lub stopy i tyle....wiem że nie będę miał czasu siedzieć 8h dziennie więc tylko taki wariant widzę - nauczyć się "prognozować" na W1-MN i dokładać dokładać..i be..jedno tp..

:roll:

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

No to poszalałem jak to w konkursach..najpierw +280% a później do +30%....i znów 200%... :lol:
Za to dodałem sobie 1 wniosek do analizy rynku - czekać co najmniej 1,66 czasu ostatniego swinga na odwrót w ciągu dnia..od BO...korekta powinna trwać dłużej..
Proszę nie brać tego za pewnik.

Przykładowo dzisiejszy spadek przed 9 trwał 6 M15ek później BO też 6...korekta trwała 30*M5 (10M15ek)..później BO na pejsach 6M15stek (tak samo jak rano)...

Te zależności obserwuję dopiero od tygodnia i widzę że często swingi mają podobne okresy trwania...

Takie tam luźne wnioski..

Dla leniwych indykator :P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Ostatnio sporo "ćwiczyłem" - mniej lub bardziej udanie..Zastanawiam się co robię źle, jakie błędy wciąż popełniam..czy to analiza rynku, setup czy może psychika...

Dwa główne z dzisiaj:
Wyprzedzam sygnały z rynku - różnie się to kończy. Dziś po TP przy szczycie dałem S po to żeby po chwili zamknąć i się zapętlić w spirali a może L a może S...->
Zajmuję pozycję bez sygnału zaraz po wyjściu z rynku - jak alkoholik co musi pić.
:569:

Mniej się gubię w analizie rynku wg planu - to na plus.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Początek zgodnie z planem - lewar na maksa i piramidowanie takie, że brakło lewara ;)
Później zaczęło się sypać i w sumie mogłem sobie dać siana ale nie...nadal byłem nastawiony byczo....no i spowrotem piramidka lewar na maksa i powtórka błędu..
Dzięki nie-piramidowaniu stratnych pozycji jestem na plus

Obrazek
:oops:

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Re: Byle do przodu :)

Ostatni tydzień powinien być ciekawy. 3050 i 2955 jako "wewnętrzne" bandy a później w jedną lub w drugą. Obstawiam, że osiągniemy 2815 (fibo weekly jeżeli dobrze kreślę) wraz z dolcem odzyskującym straty po 4 tyg spadku. W sumie moglibyśmy spaść jeszcze niżej - np do 50% wzrostu w1 - zobaczymy - to tylko w celach edukacyjnych.

Obrazek
anonymous picture upload

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Dziwny dzień dziś...niby w południe dywergencja na L na edku, wzrost szybko się skończył i po pinach widać że był mocno tłumiony...kręcą jak popadnie...staram się obserwować i robić notatki z tego co się dzieje - np. dzisiejsze "podwójne dno" i skasowanie ZLki spadkowej i bujanie się ponad przebitym poziomem trochę przeczy temu co widziałem w niedzielę - dalszemu spadkowi...up do 3030?

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nie zamknięta świeca nie powinna być brana jako sygnał do wejścia :563:
Konto demowe poszło...zostawiłem na noc ale nie ustawiłem ea na be...rano odrobiłem straty a później znów niepotrzebne transakcje...odrobiłem Lką...znów niepotrzebne...
Inna sprawa że testuję sobie ea do odpalania buy/sell stopów i margina znów brakło 2 razy i zamknęło na najgorszej cenie..eh.

Doprecyzowuję plan - miałem pewne godziny w których szukałem wejść - muszę jednak i to ograniczyć bo jest zbyt ogólne-
maksymalnie 1 wejście 8-11,12-13.30 i 15-16.
Po wejściu - przerwa, 11-12 przerwa . 13.30-15 przerwa..o ile jestem przy kompie.
Wejścia tylko na pierwszej M15stce...

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Siema,
peter_r pisze:Wejścia tylko na pierwszej M15stce...
Czemu?

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Hej,
Po 1 żeby mnie nie kusiło skalpować itp. - ograniczyć ilość niepotrzebnych wejść...jasne nadal się będę uczył, może potrenuję np. wybicia z boxa, ale i tak lepiej mniej a celnie...
Nocna sesja też wygląda ciekawie - zwykle ruch w 1 stronę do ~3, nawrotka do 7...ale nie będę wstawał bo później bym nie mógł mysleć..zacznę odpalać robota i/lub limity..
Wcześniej jeszcze mógłbym szukać swinga od 19 do 3...zależy jak będzie z czasem w ciągu dnia - może to być dobry pomysł.
Po 2 bardzo często jak się tworzy silna świeca wzrostowa/spadkowa to najpierw robią wicka, świeca zmienia kolor i już nie wracają....czasami jest podobnie dla silnych H4 ale tu nie jestem pewien jak to się ma do strefy czasowej...

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nic. nie było mnie..poprawiałem ea, zresztą nadal się męcze...po 16 wszedłem w L nie wyszło...stawiam buy limita w okolicach .28....poza tym nadal spadkowo :cry:

ODPOWIEDZ