Byle do przodu :)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

Trzymam małego rodzynka, niestety jego posadzenie kosztowało mnie 2 SL'e, ale tragedii nie ma. Dla wprawy pozaznaczałem obszary gdzie cena się jeszcze nie cofnęła. Złe dane dla funta i względnie dobre dla aud'a pomogły oczywiście.
Obrazek

Drugi rodzynek obył się bez SLi, większa pozycja ta wyżej, ale i tak to miniloty..mała strata jest akceptowalna więc nie przesuwam jeszcze na be...duża szansa na wycięcie.

Obrazek

Złamanie zasady nie-dokładania kosztowało mnie SL na euraud. Zastanawiam się skąd to umocnienie? przez funta?

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Dywersyfikacja podobno jest ważna, więc trzymam te miniloty na 6 różnych walutach(głównie eur i jpy) z aud i nzd (nzd od wczoraj 23+), większość siedzi na BE lub jest w czymś na miarę hedge'a.

Lepiej nie przesadzać..ale jak jest BE to ryzyka już praktycznie nie ma.

Teraz zadanie - pilnować, ewentualnie grać w drugą stronę przy miejscach korekt na D1 (tak samo, BE i poczekać).... :wink:

Wieczorem dam screena co przetrwało dzisiejszy dzień :oops:

edit:
wszystko na BE(
S USDPLN 0,009;
S EURAUD 0,03;
L AUDUSD 0,01;
L NZDJPY 0,02;
S EURNZD 0,01;
S GBPAUD 0,01), poza:
kangurem L 0,01
E/J L 0,01 (akurat to mi pewnie "wyjdzie bokiem" )

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Wybite 2x BE na EURAUD, jedno jeszcze siedzi...nie było mnie kilka godzin a rynek wystrzelił jak z procy..indeks dolca na mojej LT, zastanawiam się nad otwieraniem już przeciwstawnych na pozycjach z USD...kapitał na lekki - equity na duży +.
edit: nie zamykam, świece na usdlfx na weekly są dobrze spadkowe.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Taa..no i nie jest źle, choć poucinało 4 rodzynki..obawiam się o GBPAUD, ale też nie wiem skąd ten pęd na funcie ? Jest ktoś w stanie wyjaśnić? Czy to przez EUR?

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

pzdr

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

GBP/Aud odbiło ładnie od ZL (BO) z D1, robiąć przy tym zarąbiste FBO niestety pojechali bez ze mnie mnie.
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 504#493504
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki :) widzę podobną linie co u mnie ZL H4 czy tam D1 ..to fajnie.,,
chodziło mi trochę o fundamenty tj. Eur wiadomo że Draghi mistrz powiedział że jest super i od razu edek wystrzelił, ale że sama korelacja tak pomogła ? :?

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Hmm kangur i inne pary z aud...jeżeli chodzi o sam indeks, to bardzo ładnie odbiliśmy od wsparcia kilka dni temu i teraz znów na oporze...jak narazie wygląda to na Lower high na D1 co mnie trochę niepokoi.
H4 natomiast mówi mi że mamy Higher High niż ten z dnia 24 Lipca, więc jest ok.
Zamknięcie W1 będzie dopiero jutro, pasuje wybić się ponad poprzednią W1, jeśli nie to bida z nendzą dla moich L'ek..

Na nzd i gbp podobnie.

Eur jeżeli chcieli by wyrysować objęcie hossy czy coś takiego na W1 to jeszcze im została z 1/3 ruchu...ewentualnie może jakaś konsola ;)
Dolar D1 jakiś taki kanał lekko wzrostowy z wyraźnym wsparciem..na mn bym czarował spadki...przebiło ten kanał i jak narazie siedzi nisko..zobaczy się.

Na JPY nadal widzę potencjał na W1, mam nadzieję że rodzynki przetrwają ewentualne cofki....dla reszty rodzynek nie widzę wielkich szans...zobaczę jutro około 20 co to z dolarem.

Acha, koniec miesiąca i piątek - nie wiem co to oznacza :) Realizacja zysków ? Ale z czego :>
Eurusd 3 tygodnie spadkowe, a teraz lampa...
:wall:

Dołożyłem S na gbpaud, jakoś bez specjalnego przekonania...
Dołożyłem S na eurusd z 2300...z przekonaniem że dolar się trochę umocni...
Zostawiłem E/J L na BE i niech ewentualnie rośnie...
Zrobiłem S na Kangurze i wziąłem z 20 pipek, Lki nadal są w grze.

To po to jest lewar achaaa....

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

czerwinek, a na GBPAUD nie ma przypadkiem sygnału do wejścia w shorta? Mówię o D1 TF ;)

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

GBP pozostaje dla mnie zagadką, można shorcić gbpaud, chyba że kabel się w końcu wybije górą, to wtedy kiepsko..ogólnie na innych poziomach też już dość wysoko na kupno Audka, jeszcze w piątek...->
Aussie took part in the Draghi rally but failed to break to new trend highs. Early NY trade saw the pair take out 1.0340 resistance as stops were tripped. A quick rally up to the 1.0400 region ran into resting offers near old support in the 1.0400 region. Additional gains were made to 1.0420 where the rally stalled. Short covering in EUR/AUD combined with AUD/USD offers from local corporates and real money accts (1.0420-1.0450) kept the rally in check. Looks like another catalyst may be needed for a break above 1.0450/75. No econ data from down under scheduled so mkt will look at U.S. Q2 GDP tomorrow for trading cues. Technically the bulls have the upper hand. The pair is solidly above the 10, 21 & 200 DMAs as well as T-L off the June lows. Bears take comfort that the upper daily Bolli and April & July highs cap. Range trading might set in if break higher doesn’t come soon.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

W załączniku podsumowanie koszyka pozycji....koszt koszyka to 13 usd, czyli SL'e z głupoty...przetrzymane stratne *3 (błędy).
kapitał startowy 157 usd
balance 144 usd
equity 293 usd
(kwoty są w centach czyli /100)
Zdecydowałem że zamknę to co przetrwa do wieczora jeżeli zysk <50 pipsów...chciałbym przy okazji trochę odnowić kapitał :roll:

ODPOWIEDZ