Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
pablo101
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pablo101 »

miniek987 pisze:Pablo napisałem Ci priv jakiś czas temu, do tej pory jeszcze jej nie odczytałeś :) Na razie nie ma co gdybać, trzeba zaczekać do wieczora. Może w Twoim wypadku lepszym brokem będzie Ducas bo zamyka świecę dniową godzinę wcześniej niż Bossa? :)

Pozdrawiam
Dzięki za priva! Dopiero teraz zauważyłem - 350 emaili!! :)

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

EURUSD

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

Cześć,

byłem trochę w rozjazdach, odpocząłem od cywilizacji, od swego ego.. wracam do pracy.
Trudno określić moim zdaniem kierunek eurodolara.
Niby EUR ma zawsze spadać, ale dziwna rzecz wydarzyła się w zeszłym tygodniu, gdy gigantyczny spadkowy pin bar został zanegowany. Obecnie podaż zanegowała poziom 1.2400 i jest zjazd, który napotyka na problemy pomiędzy 50 i 61,8^ zniesienia. Na 4H tworzy się coś przypominającego false break, a na dziennym mogłoby to przybrać postać pro-wzrostowego inside bar..
Jestem poza rynkiem, nie widzę póki co setupu wartego ryzyka, ale sytuacja jest napięta i myślę, że już niebawem wróci większa zmienność i jakiś mega ruch.
Be ready for PA..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Plotka głosi, że wzrosty z ostatniego piątku to "macro player" odwracający 5 bn E w shortach. Dzisiaj mówi się o Spanish bids na 260-270. Kupowały też Real money rano. Ale też fund z NY sprzedawał. Ach te piąteczki ;)

pablo101
Gaduła
Gaduła

To moje zagranie na eur/pln - zamknałem na poziomie 4,10 :oops:
Ale to już historia.

deben
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: deben »

Czy słyszał ktoś z szanownych forumowiczów o jamesie16 z forex factory. Zastanawiam się nad wykupieniem szkolenia u niego?

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

EURUSD cd

Witam forumowiczów,

jak się nie odnoszę do pytań , np. o james'ie, dlatego, że nie mam pojęcia..

Gratki dla Pablo za udany trejd!

Podziękowania dla Wirusa za pamięć i życzliwość...
Dalej jestem gorącym zwolennikiem 4H setupów na głównych parach, choć zgadzam się, że EURUSD to chimeryczna para z wykresem przypominającym palpitacje zawałowca.... byleby tylko rozebrać z kasy miliony takich frajerów jak ja..

Wracam do wątku o EURUSD i daję dwa wykresy - 4H i day.
Adnotacje na wykresie powinny określić moje stanowisko, że prędzej czekam na setup up niż down, ale bez dogmatyzmu.

pablo101
Gaduła
Gaduła

deben pisze:Czy słyszał ktoś z szanownych forumowiczów o jamesie16 z forex factory. Zastanawiam się nad wykupieniem szkolenia u niego?
Widziałem kilkanascie filmików z jedo zagraniami. Jeżeli stawiasz pierwsze kroki w PA to plecam. Myslę, że Asmo uczył się od niego. Jeżeli się mylę to proszę Asmo o korektę :)

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

AUDUSD 4H

W nawiązaniu do wątpliwości Wirusa, czy 4H setupy są dobrą opcją, daję moje ostatnie zmagania z AUDUSD. Wygląda na to, że czwartek i piątek dały 2 setupy.
Jeden - spadkowy - zwycięski - ten wziąłem i drugi na wzrosty, który miałem na tapecie, widziałem go wyraźnie i od niego odstąpiłem.
Odstąpiłem, bo za dużo myślałem, więc nie stosowałem zasady - graj co widzisz, a nie co "myślisz". Widzisz setup, czyli układ, który poszukujesz na rynku, to go po prostu trzeba grać, bowiem , jak pisze Nials Fuller - nigdy nie wiemy, czy setup będzie zwycięski czy przegrany, bowiem nasze sukcesy w tradach są " randomly distributed", czyli losowo rozdzielane... natomiast wiemy "czego szukamy na rynku", "jakie układy traktujemy jako sygnał wejścia"

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Zbyszku, powiedz mi, proszę, czy Twoja analiza wyglądałaby tak samo, gdybyś korzystał z poniższych wykresów? Nie czepiam się, tylko próbuję ogarnąć temat i proszę o pomoc ;)
U jakiego brokera masz konto? Jaki ma czas w stosunku do GMT?

Jeśli miałbyś ochotę wziąć udział w dyskusji, to zapraszam tutaj:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 050#499050

Obrazek

Obrazek

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Wirus pisze:Zbyszku, powiedz mi, proszę, czy Twoja analiza wyglądałaby tak samo, gdybyś korzystał z poniższych wykresów? Nie czepiam się, tylko próbuję ogarnąć temat i proszę o pomoc ;)
U jakiego brokera masz konto? Jaki ma czas w stosunku do GMT?

Hej Wirus..

W większości przypadków wnioski AT do zajęcia pozycji byłyby identyczne nawet na wykresach 4H. Mimo innych kształtów świec 4H mamy tu dalej false break w górę i , obecnie, false break w dół. Kształt świec nie podważa tej generalnej obserwacji. Podobnie ma się sprawa dotycząca innych, wcześniejszych punktów wykresu. Tam gdzie zaznaczyłem prosty setup na spadki , to na obu danych przez ciebie wykresach można było ten setup zagrać.
Naturalnie , nie zawsze byłyby to identyczne wnioski, ale statystycznie - tak..

Mam konto Admiral Market, ale wykresy robię w AXI Trader - by iść tropem Nialsa Fullera.

Może bagatelizuję problem dlatego, że szukam setupów o dość szerokich odchyłach od ideału, nie szukam tylko książkowych pozycji. Nie chcę być zakładnikiem zbyt erudycyjnego i idealistycznego spojrzenia na rynek. Rynek ma generalnie wszystko w dupie, także idealne formacje.
Przykładem tego podejścia niech będzie short z czwartku na parze AUDJPY. Na wykresie świeca spadkowa ani nie jest silna, ani nie obejmuje białej, ale uznałem ją jako false break... Zysk (niewielki) zrealizowałem...1/1,5..ale można było wyciągnąć 1/2, a więc setup był wygrany... Na Admiral świeca na którą zagrałem ma wygląd formacji przenikania, a nie pina. Też bym zagrał...chyba...

ODPOWIEDZ