Ja bym poczekał na dojazd do linii wsparcia (pomarańczowa), tak około 78,30. Zasada nadrzędna: cierpliwość.Dareczekart pisze:
Ciekawe miejsce na PA , co o tym myślicie?
Price Action - Asmodeus8 Journal
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....
Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA
Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA
Ja to bym w ogóle zaczekał na zagranie S na tej parze, bo trend jest spadkowy a nie patrzeć na dołek i szukać wejścia w Longa, bo przecież tak jak mówił Asmo już nie pamiętam w którym filmiku, nie musimy szukać dołków i górek, ważny jest trend. W tej chwili 2 opcje na tej parze, oczywiście czysto teoretycznie, bo przewidzieć się tego wszystkiego nie da:
1. Zagranie S przy dojściu do około 80 i po sygnale z PA
2. Zagranie S po przebiciu wsparcia na około 78 i jego reteście.
Tak ja to widzę, ale nie ma co planować bo rynek może jeszcze nas zaskoczyć, jak to bywa
Pozdrawiam
1. Zagranie S przy dojściu do około 80 i po sygnale z PA
2. Zagranie S po przebiciu wsparcia na około 78 i jego reteście.
Tak ja to widzę, ale nie ma co planować bo rynek może jeszcze nas zaskoczyć, jak to bywa

Pozdrawiam
- Dareczekart
- Pasjonat
EUR USD
Ciekawe miejsce na pojawienie się PA poziom 1.2000. Tylko pytanie brzmi: lecimy dalej w dół ? a może odwrócenie trendu... Sytuacja euro skłania raczej na shorta i nie wygląda na to że będzie lepiej. Co o tym myslicie?
Ciekawe miejsce na pojawienie się PA poziom 1.2000. Tylko pytanie brzmi: lecimy dalej w dół ? a może odwrócenie trendu... Sytuacja euro skłania raczej na shorta i nie wygląda na to że będzie lepiej. Co o tym myslicie?
Moim zdaniem trzeba uważać ja bardziej bym się skusił na longa jakby był jakiś sygnał.
Daję zrzut z W1 mieliśmy wybicie robiące BO, teraz to może być większa flaga przed wybiciem i utworzeniem nowych szczytów. Ale tak naprawde ciężko powiedzieć rynek sam wskaże drogę ale dla mnie dopóki nie przebiją zrobionego BO z W1 to uważać z shortami trzeba ale każdy bierze odpowiedzialność za swoją grę
więc jezeli chcesz grać shorta to próbuj ja ostatnio inaczej traduję niż PA więc jeżeli Twoje warunki wejścia w shorta są zgodne z Twoim systemem to próbuj.
Daję zrzut z W1 mieliśmy wybicie robiące BO, teraz to może być większa flaga przed wybiciem i utworzeniem nowych szczytów. Ale tak naprawde ciężko powiedzieć rynek sam wskaże drogę ale dla mnie dopóki nie przebiją zrobionego BO z W1 to uważać z shortami trzeba ale każdy bierze odpowiedzialność za swoją grę

Pablo101 short według mnie byłby ok, tylko zauważ jakie będziesz miał RR. Jeśli nie dojdzie do TP to stracisz bardzo dużo pipsów. Ja właśnie nie ryzykowałem przez tak niski RR, choć zlecenie było warte uwagi. Według mnie do ugrania 60 pipsów (licząc od końca knota dolnego) a ryzyko koło 100 pipsów.
Choć jak widać byłby TP ale w miesiącu zdarzały się lepsze sytuacje do gry
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Cześć. Ustawiłem SL na 1.0730 ( po sprawdzeniu na H4).miniek987 pisze:Pablo101 short według mnie byłby ok, tylko zauważ jakie będziesz miał RR. Jeśli nie dojdzie do TP to stracisz bardzo dużo pipsów. Ja właśnie nie ryzykowałem przez tak niski RR, choć zlecenie było warte uwagi. Według mnie do ugrania 60 pipsów (licząc od końca knota dolnego) a ryzyko koło 100 pipsów.
Pozdrawiam
Zagranie z trendem, sygnał PA- engolf, poziom i dyweregencja. To wszystko czego potrzebowałem. RR 1:1

Panowie, mam bardzo ważne (jak dla mnie) pytanie. Co robicie, jak znajdziecie fajny sygnał, wejdziecie w trejd, ustawicie Tp, SL itd. Jak wytrzymać do wyznaczonego TP. Często zamykam z ręki, szukam na niższych TF "problemów" gdzie cena może mieć kłopoty.... a póżniej okazuje się, że i tak cena doszła do mojego TP!!
Co zrobić żeby nie zamykać z palucha??? Tracę przez to sporo pipsów!
Dodam, że gram na TF D i W - oczywiście PA.
Co zrobić żeby nie zamykać z palucha??? Tracę przez to sporo pipsów!
Dodam, że gram na TF D i W - oczywiście PA.