DM BZWBK - model ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
13%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
2
25%
Mają wiele wad
2
25%
Stanowczo odradzam:
2
25%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Ta, bo 10 min max dziennie pracy z exelem to tragedia Akhh ja to rozumiem, ale jeśli ktoś tym się kieruje tylko to ma nierówno pod sufitem.
Albo jak ktoś bardzo ceni swój czas, paredziesiąt PLN raz w roku i zlecenie tego biurze rachunkowemu... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

raposo pisze:
Ta, bo 10 min max dziennie pracy z exelem to tragedia Akhh ja to rozumiem, ale jeśli ktoś tym się kieruje tylko to ma nierówno pod sufitem.
Albo jak ktoś bardzo ceni swój czas, paredziesiąt PLN raz w roku i zlecenie tego biurze rachunkowemu... ;)
Nie wiem jakie biuro wzięłoby na siebie liczenie tego wszystkiego.

Tak dla przykładu - o ile z MT4 nie było problemu - o tyle np z Dukasem - zanim powstał program - trzeba było liczyć na piechotę. A już Oanda z codziennym naliczaniem odsetek, które trzeba doliczać to w ogóle była zmorą.

Jeśli ktoś ma konto u jednego brokera to w porządku - ale mówię z własnego doświadczenia - to nie było łatwe - i nie sprowadzało się do prowadzenia tabelki w excelu. Zresztą prowadząc kilka projektów na raz u różnych brokerów - trzeba na prawdę być przewidującym żeby myśleć o wszystkim. I pamiętajcie, że nie każdy broker podawał wynik końcowy - często trzeba było wklepać wyniki poszczególnych transakcji - ze skalpującym robotem - i 20 -50pozycjami dziennie - jak myślicie jak proste to mogło być?

Myślę, że rozliczając się za jeden szczególny rok przerobiłem więcej papierów w jakiś tydzień niż osoba zatrudniona w księgowości przez rok. Cóż nie od dziś wiadomo, że na etacie inaczej się pracuje.

Niemniej jednak nie generalizowałbym i dał troszkę szansy naszym brokerom - tym bardziej, że nikt od razu nie jest idealny ;)

5%
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: 5% »

demo chodzi calkiem niezle, w piatki dluzej niz u innych brokerow, na realnym koncie kiedy zamykacie i otwieracie w weekendy? EA zachowuje sie poprawnie, wskazniki tez, co jest dla mnie zaskoczeniem, bo nie byly wczesniej kalibrowane pod tego agenta.
Oraz od jakich kwot na depo mozna negocjowac inne warunki niz standardowe?

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Ja na demo dostałem komunikat: trading by experts is prohibited.

Płoć
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Płoć »

Witam,
Jaki jest maksynaklny czas na realizajcę zlecenia Stop Loss/Take profit?

Moglibyście jakoś się rozpisać jak to jest z czasem realizacji transakcji w najgorszym przypadku(chodzi o sytuacje ekstremalne, jak np.interwencja SNB).?
Nie chciałbym, żeby moje zlecenie czekało jakieś kilka minut... . Jeżeli nie ma ustalonych takich czasów, czy możemy się TEORETYCZNIE spodziewać realizacji transakcji po godzinie?
Jak wygląda sprawa z reklamacjami? Moglibyście napisać co się dzieje jak np. padną Wam serwery, albo z WASZEJ winy klient nie będzie mógł otworzyć/zamknąć zlecenia? Na jakie rekompensaty może liczyć wtedy klient?

Proszę tylko o konkrety i jakieś sztywne zapisy..., odpowiedź - wszystko zalezy od konkretnego przypadku..., jest wg mnie odpowiedzią w stylu..., jak będę miał kaprys to reklamację uznam, a jak nie to nie.

Same konkrety proszę poparte zapisami w regulaminie/umowie... .

Zdaję sobie sprawę, że to pracochłonne..., ale za to, wykonując transakcję będę czuł się spokojniej.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Same konkrety proszę poparte zapisami w regulaminie/umowie... .
Płoć
http://dmbzwbk.pl/_items/dmbzwbk.pl/pdf ... n_2012.pdf

Ale chyba nie liczysz że ktoś zrobi prawne opracowanie dotyczące sytuacji które przedstawiłeś. :mrgreen:
Idź do jakiegokolwiek prawnika z tym regulaminem i zobaczysz co Ci powie :)
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Płoć
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Płoć »

hmmm,jeżeli nikt nie zrobi...., może warto spróbować samemu je sobie sporządzić a potem gdzieś wydrukować...? Ale...., moja przygoda z szukaniem rzeczy, których nikt wcześniej nie sporząził okazywała, że już to ktoś zrobił przede mną:)

5%
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: 5% »

Wirus pisze:Ja na demo dostałem komunikat: trading by experts is prohibited.
niemozliwe

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

5% pisze:
Wirus pisze:Ja na demo dostałem komunikat: trading by experts is prohibited.
niemozliwe
Ale ja nie klikam, bo są wakacje i się nudzę; mam swoje lata i wiem co piszę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Wirus jak rozumiem wszystko w MT4 jeśli chodzi o EA jest zaznaczone dobrze (czyli pozwolenie na handel w opcjach MT4 i samego EA etc?)

Nie wiem jak jest w BZWBK, ale kiedyś u kilku brokerów trzeba było najpierw zgłosić się do brokera w celu umożliwienia handlu za pomocą EA i dopiero było to odblokowywane. Czyli domyślnie EA były globalnie zablokowane.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

ODPOWIEDZ