raposo pisze:Ta, bo 10 min max dziennie pracy z exelem to tragedia Akhh ja to rozumiem, ale jeśli ktoś tym się kieruje tylko to ma nierówno pod sufitem.
Albo jak ktoś bardzo ceni swój czas, paredziesiąt PLN raz w roku i zlecenie tego biurze rachunkowemu...

Nie wiem jakie biuro wzięłoby na siebie liczenie tego wszystkiego.
Tak dla przykładu - o ile z MT4 nie było problemu - o tyle np z Dukasem - zanim powstał program - trzeba było liczyć na piechotę. A już Oanda z codziennym naliczaniem odsetek, które trzeba doliczać to w ogóle była zmorą.
Jeśli ktoś ma konto u jednego brokera to w porządku - ale mówię z własnego doświadczenia - to nie było łatwe - i nie sprowadzało się do prowadzenia tabelki w excelu. Zresztą prowadząc kilka projektów na raz u różnych brokerów - trzeba na prawdę być przewidującym żeby myśleć o wszystkim. I pamiętajcie, że nie każdy broker podawał wynik końcowy - często trzeba było wklepać wyniki poszczególnych transakcji - ze skalpującym robotem - i 20 -50pozycjami dziennie - jak myślicie jak proste to mogło być?
Myślę, że rozliczając się za jeden szczególny rok przerobiłem więcej papierów w jakiś tydzień niż osoba zatrudniona w księgowości przez rok. Cóż nie od dziś wiadomo, że na etacie inaczej się pracuje.
Niemniej jednak nie generalizowałbym i dał troszkę szansy naszym brokerom - tym bardziej, że nikt od razu nie jest idealny