DM BZWBK - model ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
13%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
2
25%
Mają wiele wad
2
25%
Stanowczo odradzam:
2
25%

Liczba głosów: 8

5%
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: 5% »

ktos juz otworzyl konto? Jakies uwagi?

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

InvestoronlineFX pisze:Wracając do zalet modelu ECN:

Model ten jest transparentny, odciąża inwestora od myśli, iż oprócz rynku musi również pokonać tu swojego brokera. Model ECN to zupełny brak ryzyka, iż jak klient zarobi to broker może ponieść stratę. Dla inwestorów jest to ogromna zaleta.
Witam, czy w związku z tym że nie jesteście stroną i brak jest konfliktów między Wami a klientem zezwalacie na wykorzystywanie zewnętrznych źródeł danych przez klientów?
Jak wiadomo u wielu brokerów typu MM jest to zabronione ze względu na konflikt, daleko nie szukając Bossa również za tego typu praktyki grozi zablokowaniem rachunku.
Jak jest u Was Panie Arturze?

Awatar użytkownika
InvestoronlineFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: InvestoronlineFX »

kris007 pisze: Witam, czy w związku z tym że nie jesteście stroną i brak jest konfliktów między Wami a klientem zezwalacie na wykorzystywanie zewnętrznych źródeł danych przez klientów?
Jak wiadomo u wielu brokerów typu MM jest to zabronione ze względu na konflikt, daleko nie szukając Bossa również za tego typu praktyki grozi zablokowaniem rachunku.
Jak jest u Was Panie Arturze?
Witam,

Nie widzę powodów czemu niemógłby się Pan wspomóc dodatkowymi źródłami informacji. Ma Pan u nas pełną dowolność, gdyż wszystkie informacje pochodzą z tych samych żródeł. Ten fakt jest też potwierdzeniem dyskusji jaka się tu toczyła, iż w modelu ECN widoczna cena nie pozostawia żadnych niedomówień.

Pozdrawiam,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK

skrzat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

Zauważyłem, że na Androidzie w MT4 dodano w BZWBK Demo i Real :)

trader305

Nieprzeczytany post autor: trader305 »

Po przetestowaniu platformy musze powiedziec ze po ofercie BZ WBK spodziewalem sie znacznie wiecej. Oferta wbrew temu co sie mowi wcale nie jest to konkurencyjna.

Wysoka plynnosc, szybki przesyl transakcji to jedno natomiast bardzo wysokie koszty (efektywnie w granicach 1,5 pips za 1 transakcje) i ograniczenia w skladaniu zlecen oczekujacych niedaleko aktualnej ceny bid/ask to drugie. Pomimo tego ze sredni spread u tego brokera jest czesto ponizej 0.5 pips po dodaniu prowizji wychodzi znacznie drozej niz u innych brokerow (Oanda, Axi Trader, Pepperstone, LMAX). Wiekszosc z nich oferuje model ECN i podobna, czesto nawet ta sama plynnosc, nizszy spread i brak w/w ograniczen. Nie widze wiec powodu dlaczego mialbym handlowac wlasnie w BZ WBK a nie u nich.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
trader305 pisze:Po przetestowaniu platformy musze powiedziec ze po ofercie BZ WBK spodziewalem sie znacznie wiecej. Oferta wbrew temu co sie mowi wcale nie jest to konkurencyjna.

Wysoka plynnosc, szybki przesyl transakcji to jedno natomiast bardzo wysokie koszty (efektywnie w granicach 1,5 pips za 1 transakcje) i ograniczenia w skladaniu zlecen oczekujacych niedaleko aktualnej ceny bid/ask to drugie. Pomimo tego ze sredni spread u tego brokera jest czesto ponizej 0.5 pips po dodaniu prowizji wychodzi znacznie drozej niz u innych brokerow (Oanda, Axi Trader, Pepperstone, LMAX). Wiekszosc z nich oferuje model ECN i podobna, czesto nawet ta sama plynnosc, nizszy spread i brak w/w ograniczen. Nie widze wiec powodu dlaczego mialbym handlowac wlasnie w BZ WBK a nie u nich.
Dla mnie głównym powodem, dla którego warto wybrać brokera ECN z Polski jest bezpieczeństwo środków. Tego nie da się przecenić nawet płacąc 0,5 pipsa więcej na transakcji niż u brokera zagraniczenego.

Powiem Ci, że uczucie jakie Ci towarzyszy gdy dowiadujesz się, że nie ma już Twojej kasy na koncie bo broker padł jest znacznie gorsze niż jak otrzymasz MC. Ale jeżeli ktoś tego nie doświadczył, to rzadko kiedy bierze to pod uwagę.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

MaRCHeW pisze:Dla mnie głównym powodem, dla którego warto wybrać brokera ECN z Polski jest bezpieczeństwo środków.
LMAX jest z UK pod nadzorem FSA. Więc pytanie brzmi czemu bardziej ufasz KNF niż FSA? Bo jest bliżej...? :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

skrzat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

trader305
W poście: http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 735#490735 podałem średni spread na kilku parach z 24 godzin. Ograniczenie o, którym piszesz dot. odległości dla zleceń oczekujących wynosi 1,5 pipsa. Czy to aż takie ograniczenie ? :)
Opis "15 pipsów" jest błędny. Już o tym było pisane w tym wątku.

Uważam tak samo jak pisze MaRCHeW, że lepiej mieć pieniądze u brokera ECN w Polsce, nawet kosztem wyższych kosztów transakcyjnych

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
raposo pisze:
MaRCHeW pisze:Dla mnie głównym powodem, dla którego warto wybrać brokera ECN z Polski jest bezpieczeństwo środków.
LMAX jest z UK pod nadzorem FSA. Więc pytanie brzmi czemu bardziej ufasz KNF niż FSA? Bo jest bliżej...? :)
Ale ja nigdzie nie napisałem, że ufam KNF.
Jednak IMHO dochodzenie swoich praw w Polsce jest znacznie łatwiejsze niż za granicą. Szczególnie jeśli ktoś nie zna języka.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

MaRCHeW pisze:Ale ja nigdzie nie napisałem, że ufam KNF.
Ok, więc pytanie powinno brzmieć "dlaczego mniej nie ufasz KNF niż FSA?" :)

Z językiem oczywiście się zgodzę i to może wpływać na "łatwość" dochodzenia swoich praw jednak to na ile skutecznie i szybko zależeć może już od czego innego i znając polskie realia coś mi w głębi duszy podpowiada, że w UK byłoby z tym lepiej. Choć wolę się samemu o tym nie przekonywać ;).

To trochę jak z PITem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ