DM BZWBK - model ECN
Witam, czy w związku z tym że nie jesteście stroną i brak jest konfliktów między Wami a klientem zezwalacie na wykorzystywanie zewnętrznych źródeł danych przez klientów?InvestoronlineFX pisze:Wracając do zalet modelu ECN:
Model ten jest transparentny, odciąża inwestora od myśli, iż oprócz rynku musi również pokonać tu swojego brokera. Model ECN to zupełny brak ryzyka, iż jak klient zarobi to broker może ponieść stratę. Dla inwestorów jest to ogromna zaleta.
Jak wiadomo u wielu brokerów typu MM jest to zabronione ze względu na konflikt, daleko nie szukając Bossa również za tego typu praktyki grozi zablokowaniem rachunku.
Jak jest u Was Panie Arturze?
- InvestoronlineFX
- Gaduła
Witam,kris007 pisze: Witam, czy w związku z tym że nie jesteście stroną i brak jest konfliktów między Wami a klientem zezwalacie na wykorzystywanie zewnętrznych źródeł danych przez klientów?
Jak wiadomo u wielu brokerów typu MM jest to zabronione ze względu na konflikt, daleko nie szukając Bossa również za tego typu praktyki grozi zablokowaniem rachunku.
Jak jest u Was Panie Arturze?
Nie widzę powodów czemu niemógłby się Pan wspomóc dodatkowymi źródłami informacji. Ma Pan u nas pełną dowolność, gdyż wszystkie informacje pochodzą z tych samych żródeł. Ten fakt jest też potwierdzeniem dyskusji jaka się tu toczyła, iż w modelu ECN widoczna cena nie pozostawia żadnych niedomówień.
Pozdrawiam,
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK
Dom Maklerski BZ WBK
Po przetestowaniu platformy musze powiedziec ze po ofercie BZ WBK spodziewalem sie znacznie wiecej. Oferta wbrew temu co sie mowi wcale nie jest to konkurencyjna.
Wysoka plynnosc, szybki przesyl transakcji to jedno natomiast bardzo wysokie koszty (efektywnie w granicach 1,5 pips za 1 transakcje) i ograniczenia w skladaniu zlecen oczekujacych niedaleko aktualnej ceny bid/ask to drugie. Pomimo tego ze sredni spread u tego brokera jest czesto ponizej 0.5 pips po dodaniu prowizji wychodzi znacznie drozej niz u innych brokerow (Oanda, Axi Trader, Pepperstone, LMAX). Wiekszosc z nich oferuje model ECN i podobna, czesto nawet ta sama plynnosc, nizszy spread i brak w/w ograniczen. Nie widze wiec powodu dlaczego mialbym handlowac wlasnie w BZ WBK a nie u nich.
Wysoka plynnosc, szybki przesyl transakcji to jedno natomiast bardzo wysokie koszty (efektywnie w granicach 1,5 pips za 1 transakcje) i ograniczenia w skladaniu zlecen oczekujacych niedaleko aktualnej ceny bid/ask to drugie. Pomimo tego ze sredni spread u tego brokera jest czesto ponizej 0.5 pips po dodaniu prowizji wychodzi znacznie drozej niz u innych brokerow (Oanda, Axi Trader, Pepperstone, LMAX). Wiekszosc z nich oferuje model ECN i podobna, czesto nawet ta sama plynnosc, nizszy spread i brak w/w ograniczen. Nie widze wiec powodu dlaczego mialbym handlowac wlasnie w BZ WBK a nie u nich.
Witam.
Powiem Ci, że uczucie jakie Ci towarzyszy gdy dowiadujesz się, że nie ma już Twojej kasy na koncie bo broker padł jest znacznie gorsze niż jak otrzymasz MC. Ale jeżeli ktoś tego nie doświadczył, to rzadko kiedy bierze to pod uwagę.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dla mnie głównym powodem, dla którego warto wybrać brokera ECN z Polski jest bezpieczeństwo środków. Tego nie da się przecenić nawet płacąc 0,5 pipsa więcej na transakcji niż u brokera zagraniczenego.trader305 pisze:Po przetestowaniu platformy musze powiedziec ze po ofercie BZ WBK spodziewalem sie znacznie wiecej. Oferta wbrew temu co sie mowi wcale nie jest to konkurencyjna.
Powiem Ci, że uczucie jakie Ci towarzyszy gdy dowiadujesz się, że nie ma już Twojej kasy na koncie bo broker padł jest znacznie gorsze niż jak otrzymasz MC. Ale jeżeli ktoś tego nie doświadczył, to rzadko kiedy bierze to pod uwagę.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
LMAX jest z UK pod nadzorem FSA. Więc pytanie brzmi czemu bardziej ufasz KNF niż FSA? Bo jest bliżej...?MaRCHeW pisze:Dla mnie głównym powodem, dla którego warto wybrać brokera ECN z Polski jest bezpieczeństwo środków.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
trader305
W poście: http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 735#490735 podałem średni spread na kilku parach z 24 godzin. Ograniczenie o, którym piszesz dot. odległości dla zleceń oczekujących wynosi 1,5 pipsa. Czy to aż takie ograniczenie ?
Opis "15 pipsów" jest błędny. Już o tym było pisane w tym wątku.
Uważam tak samo jak pisze MaRCHeW, że lepiej mieć pieniądze u brokera ECN w Polsce, nawet kosztem wyższych kosztów transakcyjnych
W poście: http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 735#490735 podałem średni spread na kilku parach z 24 godzin. Ograniczenie o, którym piszesz dot. odległości dla zleceń oczekujących wynosi 1,5 pipsa. Czy to aż takie ograniczenie ?

Opis "15 pipsów" jest błędny. Już o tym było pisane w tym wątku.
Uważam tak samo jak pisze MaRCHeW, że lepiej mieć pieniądze u brokera ECN w Polsce, nawet kosztem wyższych kosztów transakcyjnych
Witam.
Jednak IMHO dochodzenie swoich praw w Polsce jest znacznie łatwiejsze niż za granicą. Szczególnie jeśli ktoś nie zna języka.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Ale ja nigdzie nie napisałem, że ufam KNF.raposo pisze:LMAX jest z UK pod nadzorem FSA. Więc pytanie brzmi czemu bardziej ufasz KNF niż FSA? Bo jest bliżej...?MaRCHeW pisze:Dla mnie głównym powodem, dla którego warto wybrać brokera ECN z Polski jest bezpieczeństwo środków.
Jednak IMHO dochodzenie swoich praw w Polsce jest znacznie łatwiejsze niż za granicą. Szczególnie jeśli ktoś nie zna języka.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Ok, więc pytanie powinno brzmieć "dlaczego mniej nie ufasz KNF niż FSA?"MaRCHeW pisze:Ale ja nigdzie nie napisałem, że ufam KNF.

Z językiem oczywiście się zgodzę i to może wpływać na "łatwość" dochodzenia swoich praw jednak to na ile skutecznie i szybko zależeć może już od czego innego i znając polskie realia coś mi w głębi duszy podpowiada, że w UK byłoby z tym lepiej. Choć wolę się samemu o tym nie przekonywać

To trochę jak z PITem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu