Hmm no zobaczymy co z tego wyjdzie...narazie nie tykam..dołożyłem audjpy rano.AUD/USD up at 1.0435 from 1.0415 that greeted me first thing.
Talk of sell orders 1.0440/50, buy stops above there.
Sounds like there could be barrier option interest at 1.0450, but I have no confirmation of such.
I do have confirmation though of barrier option interest up at 1.0500.
Buy orders said to be clustered down at 1.0350/80.
Byle do przodu :)
Piątek...overtrading warning
Tzn. zmęczenie....1 be 2 sl w tym 1 malutki 1 średni...wygląda na to że rynek się zatrzyma na chwilę...(Za) dużo pozycji trzymam jak na ilość czasu jaką będę miał niedługo (tzn z 2 tyg bez pc).....ziew.
Zmiana w systemie...jako że zawsze mam dość w piątek wieczorem...zjadanie najgorszych rodzynek będę robił już w czwartek wieczorem/piątek rano.

Tzn. zmęczenie....1 be 2 sl w tym 1 malutki 1 średni...wygląda na to że rynek się zatrzyma na chwilę...(Za) dużo pozycji trzymam jak na ilość czasu jaką będę miał niedługo (tzn z 2 tyg bez pc).....ziew.
Zmiana w systemie...jako że zawsze mam dość w piątek wieczorem...zjadanie najgorszych rodzynek będę robił już w czwartek wieczorem/piątek rano.
Czy już mówiłem że nie lubię piątków?

miałem sobie hedge'a na wybicie/odbicie..no i narazie poleciał sobie SL z Ski...a po takim w sumie beznadziejnym komentarzu pewnie wróci i wybije tego z Lki...“The Bundesbank has not changed its views on ECB bond market
interventions,” the spokesman said. “In the Bundesbank’s view, buying
government bonds by the central bank is not the best tool to address the
crisis.”

Woah co za wieczór...wywaliłem część pozycji z karty dań, prawie wtopiłem na edku (a i tak uciąłem S za szybko).......teraz nie wiem czy to hedżować na weekend czy zostawić...kangurka np...

Muszę przyznać że dziś poszalałem nieźle..co się nie odbiło specjalnie pozytywnie na koncie..profit byłby największy jakbym po prostu zostawił to wszystko i pozamykał dziś o 20...utrata z 50% zysku przez strach itp...

Muszę przyznać że dziś poszalałem nieźle..co się nie odbiło specjalnie pozytywnie na koncie..profit byłby największy jakbym po prostu zostawił to wszystko i pozamykał dziś o 20...utrata z 50% zysku przez strach itp...
Hmm nie wiem czy jestem w stanie przetrzymać coś aż tak długo przy takim śmiesznym depo.Long term trend - very important. Must follow to stack positions. Long term trends that 1+ years creates huge growth for surviving legs. This is my top priority. I prefer legs that are 10000 pips than 1000 pips. The only way to create extremely large payoffs.
Medium trend - Capturing good long term trend also capturing prolonged countertrends. Some corrections can last weeks to months. I will capture this correction that goes against the main trend and add profit into trade balance and hold onto bigger legs just incase this correction is start of a new main monthly trend.
Short trend - Brief corrections against main trend. Anything from days to 4 weeks. Good burst of potential profit.
Z cyklu Sobotnie analizy...jako że mój interwał się trochę zmienił to mam takie zadanie.
na obrazku od lewej NZD, GBP, AUD
JPY, USD,CAD
Na NZD udało mi się zauważyć trójkąt (uwaga, to jest WEEKLY)..jeżeli znów dotrzemy do górnej bandy to może warto będzie sadzić Ski licząc na jakiś zjazd jak było np. rok wcześniej.
Podobnie mocno zdaje się wyglądać CAD.
Aud którego trzymam ma jeszcze kawałek do zrobienia, przynajmniej licząc na podwójny szczyt lub dotarcie do Zl.....
Dolar nijako, widziałem te prognozy na USDPLN po 3,75 ale to by znaczyło że nie przebijemy wsparcia a jak narazie się zanosiło odwrotnie..no ale to czas pokaże...wtedy na odbicie nadal U/J widzę jako możliwość na dłużej...
Za dalszym osłabieniem dolca przemawiają właśnie te nzdy audy..blablabla..
JPY jak wyżej..
Ojro jak to ojro...odpuszczam narazie, S jak dojdziemy wyżej...
GBP wybicie ? może może, ale tam szarpie konkretnie więc dopiero po korekcie mogę wchodzić..
na obrazku od lewej NZD, GBP, AUD
JPY, USD,CAD
Na NZD udało mi się zauważyć trójkąt (uwaga, to jest WEEKLY)..jeżeli znów dotrzemy do górnej bandy to może warto będzie sadzić Ski licząc na jakiś zjazd jak było np. rok wcześniej.
Podobnie mocno zdaje się wyglądać CAD.
Aud którego trzymam ma jeszcze kawałek do zrobienia, przynajmniej licząc na podwójny szczyt lub dotarcie do Zl.....
Dolar nijako, widziałem te prognozy na USDPLN po 3,75 ale to by znaczyło że nie przebijemy wsparcia a jak narazie się zanosiło odwrotnie..no ale to czas pokaże...wtedy na odbicie nadal U/J widzę jako możliwość na dłużej...
Za dalszym osłabieniem dolca przemawiają właśnie te nzdy audy..blablabla..

JPY jak wyżej..
Ojro jak to ojro...odpuszczam narazie, S jak dojdziemy wyżej...
GBP wybicie ? może może, ale tam szarpie konkretnie więc dopiero po korekcie mogę wchodzić..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Kabel..mamy właśnie zamknięcie najwyżej od kilku dni... na 5740...(5)
1 - był sobie opór, został zmieciony przez silne wybicie, ale
4 - D1 zamknięcie na 5720, odbicie od oporu na 5740
2 - przebicie TL i następnie odbicie od drugiej strony...
3 - powrót do wsparcia i kontynuacja w górę
W sumie dałbym buystopa z sl pod 5670...ale duże ryzyko...szpila w górę a później jazda w dół też bardzo możliwa... Niestety w pon. będę dopiero na sesji usa..

Analizy "zaprzeczające" mile widziane

Ok analiza z drugiej strony
Ale..
http://www.fxstreet.com/news/forex-news ... b1f93196b6The failure of GBP/USD to sustain its move through 1.5750, not to mention to take out the June 20 high, keeps the consolidation theme active. The key level to watch on the downside now is the 1.5665 mark where the retracement from Thursday's high bottomed out. If that is broken it could be a very quick ride back down to the highs near 1.5550 from Tuesday and Wednesday, which should now be support.
The UK calendar features consumer credit, mortgage, and money supply figures, plus CBI trades data to get the new week off an running.
Ale..
Co do Eur, niby że Wrzesień będzie ciekawyS&P affirms United Kingdom rating at AAA; Outlook Remains Stablesobota, 28 lipiec 2012 18:27 | FXstreet.com
Euro zone crisis heads for September crunch13:00 | Gerry Davies
| 13:00 | Gerry Davies |
‘September is shaping up as a “make or break” month as policymakers run desperately short of options to save the common currency”