utrzymywanie się z gry na giełdzie

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Ink. pisze:Właśnie niestety nie, na tym forum sa przypadki osób bawiących sie w FX 2,3,5 lat i dalej nie zarabiających gdzie w prost to piszą, konsekwencja i nie poddawanie sie to też nie zloty grall niestety
Bo nigdy nie wpadli na to jak zarabiać i szukają cały czas odpowiedzi na forum, a jak wiadomo nikt nie pisze jak zarabia i dlatego się motają. Nie ma innej opcji jak wpaść na to samemu.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Ink nie pamiętam,wklej .

Poza tym...ktoś powie ,grając nanolotami zrobienie 15k pipek to żaden wyczyn.

Kasia86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kasia86 »

Panowie sprawa jest niezwykle prosta - dane brokerów pokazują że 80% grających jest na wiecznym minusie w krótkim terminie - w długim zeruje sie 95% rachunków - ładne pieniądze zarabia jeden na dwudziestu... I co taki rodzynek ma wyskoczyć tak tak zarabiam patrzcie ile hajsu kosze - zaraz by sie każdy na niego rzucił - a jak a powiedz itp :) Dobry przykład to klonmarcin - jak pisał że nie umie grać, że mu psycha siada od tego powoli to co było drwiny i podśmiech.u.jki jak pokazał ostatnio że mu ładnie idzie nagle wianuszek kolegów koło niego :)
Z drugiej strony w tematach na forexfactory czy zarabiasz na forexie prawie połowa zaznacza tak zarabiam coś w tym musi być :)
Wyobraź sobie 1 z drugim takiego kozaka co zgarnia z giełdy 20 tysi dziennie nie ma co robić tylko sie kłócić po forach

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Songo89K a poszukaj :), raz dałem sie sprowokować, wkleiłem więc gdzieś jest, a to czy wierzysz czy nie to w sumie malo mnie interesi :) forum służy dla mnie tylko do wymiany poglądów i to robię, gdy sie nie zgadzam mam w naturze troszkę sie poczepiac, czy to coś złego? dla osoby mającej inne przekonania najwyraźniej tak,

A tamat jest i tak świetny :)

-da sie zarabiać?
-Tak
- a skąd to wiadomo?
- No bo ja zarabiam, to nie oczywiste? :)
- ale skąd mam wiedzieć że ty zarabiasz
- no przecież tobie już napisałem że zarabiam :)

i tak w koło i kolo przy każdym napływie świeżego narybku na forum bo to pierwszy temat jaki sie nasuwa po zainteresowaniu sie FX i to z reguły nowi takie tematy zakładają

Dodano po 1 minutach:
Kasia86 pisze:Wyobraź sobie 1 z drugim takiego kozaka co zgarnia z giełdy 20 tysi dziennie nie ma co robić tylko sie kłócić po forach
piękne podsumowanie :)

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Ink. pisze:Songo89K a poszukaj :), raz dałem sie sprowokować, wkleiłem więc gdzieś jest, a to czy wierzysz czy nie to w sumie malo mnie interesi :)
No i o to właśnie chodzi.

Cyb dał się sprowokować kilka razy,nie raz,a mimo to znowu prowokatorzy uderzają,tym razem jestes to Ty,mimo że pokazujesz że sam byś ZNOWU nie pokazał.
Jego też to mało interesi czy Ty mu wierzysz...ma to w d...
Jednak przez takie pierdzielenie osoby,które zarabiają mają już dość wałkowania w kółko to samo,a potem jest płacz"nikt z zarabiających się wiedzą nie dzieli"...

Ink,
A można mieć pracę na etacie? da się ?tak? to udowodnij,bo ja też mogę sobie napisać że się da...Daj mi zaświadczenie że tam pracujesz,wyciąg z konta że przychodzi przelew,i najlepiej przynajmniej przez skype rozmowę z Twoim szefem żeby to potwierdził że nie jest to wałek,a przelew jest na Twoje konto.

Tylko tak jak przypadek pracy musiałbyś udowodnić,tak przypadek z fx jest łatwy do zweryfikowania.

Można stracić cały dobytek w ciągu jednego dnia? można...
To wiedz że na x mln graczy ktoś w tym momencie zajmuje pozycję przeciwną.
Czy to przypadek? czasem tak,czasem nie.Czy można systematycznie zarabiać? jak ma ktoś z tym problem to niech robi 100% i wybiera.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Songo89K pisze:Cyb dał się sprowokować kilka razy,nie raz,a mimo to znowu prowokatorzy uderzają,
Cyb sam to wyciągnął na wierzch, gdyby nie on sam, nikt by nawet tego tematu nie poruszył, nie mylmy pojęć przyjacielu

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

maddoff oferowal klientom zdaje sie 1% misiecznie i zgromadzil 60 mld dolarow, pomyslcie ile musial zgromadzic do tej pory [...], tu mozna wstawic dowolny nik, ja nie chce nic sugerowac :):)

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

Kasia86 pisze: Wyobraź sobie 1 z drugim takiego kozaka co zgarnia z giełdy 20 tysi dziennie nie ma co robić tylko sie kłócić po forach
widac ze male masz rozenanie w swiecie finansow...

mozesz mi wierzyc albo nie ale kozacy pisza i dosc intensywnie pod roznymi nickami na roznych forach...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

Cyb pisze:Ja raz miałem konto na którym zaczynałem z kwota 12 PLN. I jakoś dało radę zrobić z tego pieniądze.
ja też miałem podobne z kwotą niewiele ponad 10zł, po 5 tygodniach było 3 z hakiem i zaraz potem stop out - zacząłem uśredniać pozycję, w jeden dzień rozwaliłem konto, drugiego dnia dobiłem do dna.
miałem jeszcze 2 podobne konta ze stop out'ów, gdzie pomnażałem <50zł do tysiąca w 1,5/2 tygodnie.
ale zanim odkryłem sposób na zyskowną spekulację, straciłem dwa lata życia i przejadłem wszystkie oszczędności, łącznie 24 depozyty, margin call świecił mi się co tydzień... zasady spekulacji są proste: wygrasz więcej gdy myślisz mniej, kalkulator Twoim przyjacielem :) łatwiej pomnożyć konto 1000zł x10, niż dłubać depozytami od 10k w górę po 1,2,3% - ale na forexie nie ma uniwersalnych prawd, wszystko zależy od człowieka, każdą metodą da się zarabiać, ale w setkach procent wyłącznie piramidowanie i gra pozycyjna, nie ma takiego obciążenia psychicznego jak przy day-tradingu.

Michal87
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Michal87 »

dr Elder wspominał , że day trading jest najtrudniejszą metodą gry i on sam nauczył się tego po 15 latach ;)

ODPOWIEDZ