utrzymywanie się z gry na giełdzie

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Z tego co kojarzę na kazdy możliwy sposób już udowadniali,w konkursach na rachunkach real,prowadząc dziennik z pozycjami kilka minut,minutę po zajęciu pozycji,wyciąg z konta,i w końcu sam myfxbook.Tylko jak już był podpięty to chciano historię,a historii wiadomo że prawie nikt nie pokaże,wiec znowu "nie zarabiasz".Nawet na żywo.

Ten sposób wyciągnięcia czegoś od kogoś,czy to statementy,czy nawet nagadywanie na szkolących żeby za darmo skorzystać jest już tak oklepany i oczywisty,że się nikt na to nie nabiera.Trzeba się bardziej wysilić.Zakładanie kont pod nickiem żeńskim to była myśl,ale parę lat temu,choć jeszcze wielu się łapie i są skłonni taką osobę prowadzić za rączkę.

Roludlum podsumował wszystko,Ty tracisz,ja zarabiam i odwrotnie.A jak Cię boli spread,to można grać 1-2 pozycje dziennie i a nawet na tydzień i pozostaje ewentualnie swap.

Robs :
"...Ja nie narzekam i nie jestem malkontentem, po prostu jestem szczęśliwy z moich 20% rocznie."
No tak,ja zarabiam 20,najlepsy 25 i to jest limit,a ja ktoś zarabia więcej niech mi to udowodni
:roll:

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Songo89K pisze:Roludlum podsumował wszystko,Ty tracisz,ja zarabiam i odwrotnie.A jak Cię boli spread,to można grać 1-2 pozycje dziennie i a nawet na tydzień i pozostaje ewentualnie swap.
jak to boli spread :-) można ładnie skalpić przy 2-3 pips spreadzie i nie ma problemu, obecnie testuje broka z większym spreadem ale za to z rewelacyjną egzekucją zleceń i da się .
Songo89K pisze:Robs :
"...Ja nie narzekam i nie jestem malkontentem, po prostu jestem szczęśliwy z moich 20% rocznie."
No tak,ja zarabiam 20,najlepsy 25 i to jest limit,a ja ktoś zarabia więcej niech mi to udowodni
songo, takie tematy to istny sezon ogórkowy, niestety zamiast raz w roku mamy wysyp raz na kwartał :mrgreen:

mając bańkę na koncie, 20% można z tego ładnie żyć, inaczej szkoda prądu, chyba że traktujemy FX jako hobby, ale wtedy nie mówmy że nie da się zarabiać, niestety na pewnym etapie nie da się w 90% pogodzić gry na FX z pracą, napisałem w 90% bo część osób może w pracy grać , ale to zdecydowana mniejszość. ( miałem takie warunki ale i tak to nie to co w domu w spokoju ).

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

Songo89K pisze:Z tego co kojarzę na kazdy możliwy sposób już udowadniali,w konkursach na rachunkach real,prowadząc dziennik z pozycjami kilka minut,minutę po zajęciu pozycji,wyciąg z konta,i w końcu sam myfxbook.Tylko jak już był podpięty to chciano historię,a historii wiadomo że prawie nikt nie pokaże,wiec znowu "nie zarabiasz".Nawet na żywo.

Ten sposób wyciągnięcia czegoś od kogoś,czy to statementy,czy nawet nagadywanie na szkolących żeby za darmo skorzystać jest już tak oklepany i oczywisty,że się nikt na to nie nabiera.Trzeba się bardziej wysilić.Zakładanie kont pod nickiem żeńskim to była myśl,ale parę lat temu,choć jeszcze wielu się łapie i są skłonni taką osobę prowadzić za rączkę.

Roludlum podsumował wszystko,Ty tracisz,ja zarabiam i odwrotnie.A jak Cię boli spread,to można grać 1-2 pozycje dziennie i a nawet na tydzień i pozostaje ewentualnie swap.

Robs :
:roll:
bo wielu by chcialo gotowa recepte na zarabianie....
i przy jak najmniejszym nakladzie /kosztach -nie chodzi tylko o $... i z gwarancja 100% a jak nie to zwrot wszystkich strat....
ludzie stali sie wygodni i uwazaja ze im sie wszystko nalezy...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Dlatego większość ludzi ma mało lub nie ma nic.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

andy11 pisze:bo wielu by chcialo gotowa recepte na zarabianie....
i przy jak najmniejszym nakladzie /kosztach -nie chodzi tylko o $... i z gwarancja 100% a jak nie to zwrot wszystkich strat....
Na każdym forum są biorcy(99%) i dawcy wiedzy.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

Właśnie mi się przypomniało, że raz, kilka lat temu w ramach prowadzonej sprawy miałem w ręce prawdziwy papier udowadniający, że zarabiać można - tytuł wykonawczy wystawiony przez urząd skarbowy w którym było ok. 100 tys. pln nieuiszczonego podatku od gry na giełdzie a skarbówka szukała możliwości wyegzekwowania tych należności od dłużnika. Szczegółów sprawy dziś już nie pamiętam ...
J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

brother pisze:
andy11 pisze:bo wielu by chcialo gotowa recepte na zarabianie....
Na każdym forum są biorcy(99%) i dawcy wiedzy.
wiedza wiedza...

ale maszynke do zarabiania miec za darmo ... :roll:

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

andy11 pisze:wiedza wiedza...

ale maszynke do zarabiania miec za darmo ...
Tylko wiedza innej drogi nie widzę.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

9 stron wątku o utrzymywaniu sie z FX ...

Ładnie wam sie nudzi koledzy :)

Czy da sie utrzymać ze sprzedaży ziemniaków? pewnie że sie da, skoro się da czy wszyscy sa wstanie utrzymać się z ziemniaków? raczej nie

Czy da sie utrzymać z handlu samochodami? pewnie że tak

czy da sie utrzymać po prostu z handlu? pewnie że tak
ale czy każdy jest dobrym handlowcem i będzie sie z tego wstanie utrzymać? raczej nie

FX to zwykły handel walutami, ludzie traca bo broker daje lewar 1:500 a kowalski pierwsze co robi to przy depozycie 1000 zł wali 1 lota na stół i sie cieszy, a potem płacze

reasumując, z handlu da sie utrzymać ale głupota ludzka drastycznie takie możliwości zmniejsza

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

brother pisze:
andy11 pisze:wiedza wiedza...

ale maszynke do zarabiania miec za darmo ...
Tylko wiedza innej drogi nie widzę.
znam pewnego gostka co ma ogromna wiedze na temat rynkow finansowych, etc no i co z tego skoro sie nie sprawdzil w grze realnej....ale wiedze ma i maqdrzyc sie potrafi i nic poza tym ...$$ nie zarabia na rynkach fin...

ODPOWIEDZ