Systemy 3000%miesięcznie ?

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
mortino
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mortino »

jak juz idzie rozmowa o średnich to też dołoze swoje 5 groszy:) wcześniej gralem na gpw,gdzie faktycznie średnie mialy jakis tam sens i były wzglednie pomocne,poznałem rożne rodzaje metody i zasady działania,wzgledem forexu całkowicie się przestawilem i nie uzywałem żadnych wskaźników tego typu ..ostatnio jednak troche zacząłem kombinowac [chciałbym tu zaznaczyc że w moim mniemaniu św. gral jednak istnieje i znajde go predzej czy później! a może znajdziemy razem;)] w każdym razie czy uzywał ktoś kombinacji 3 średnich EMA razem np.4,8,12? bo ja dzisiaj zarzuciłem i powiem wam że cos w tym może być ..mówie konkretnie o ustawieniu first indicator data,bo najwcześniej pokazuje
"Istnieje we wszechświecie moc duszy, która, jeżeli tylko zechcemy, przepłynie przez nas i obdarzy nas cudownym bogactwem."
Mahatma Gandhi

UP90
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: UP90 »

Nie kombinuj za dużo z "magicznymi ustawieniami". Spójrz na to jakby od strony instytucjonalnej. Rynek robi duże wahania dzienne? Wykorzystaj to. 100% skuteczności? NIE. Każdy biznes ma swoje koszta. 30% skuteczności naprawdę wystarczy. Przemyśl to i skorzystaj. Instytucji nie obchodzi twoja dywergencja albo LWMEMSMA 165 itd.

PS.
Dokładne wytyczne średnich też nie bardzo mają sens, np. poza MA100. Tak naprawdę to jest to po prostu sentyment pokazywany przez cenę. Nic więcej. Jak chodzą średnie? Bardzo prosto, za ceną.

Co bym tu nie spamował. 3000% jest możliwe jak odpowiednio zaszalejemy w skali miesiąca. Ale to raczej z małych depozytów i na dłuższą metę psycha może paść.
cierpliwości...

zicmar
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zicmar »

UP 90, rzeczywiście masz dużą wiedzę o średnich :wink:
Powiedzialbym wręcz sentymentalną :wink:
Naucz się jak działają średnie a wtedy zrozumiesz zachowanie ceny

Awatar użytkownika
mortino
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mortino »

nie rozumiesz...oczywiscie że 30% wystarczy...100% normy jest praktycznie niewykonalne raczej,ale 90% ? moim zdaniem z całą pewnościa! nie musisz mi mówic o rynku bo mimo ze czasem nie wiem co zrobi,jest to norma i nieprzewidywalnosc jest jego najwiekszym atutem...wystrzegam sie wszelkiego rodzaju wspomagaczy ale to że cena skacze a potem wraca,czasem skoczy wyżej a czasem nizej wroci i cały czas sie rusza sklania mnie do poszukiwań...skoro na przestrzeni historycznych miesiecy mozna zrobic sobie "szlaczek " który generuje 90% zysku,to znaczy że taki szlaczek mozna narysowac na kartkach przyszłych miesiecy..a jeżeli w to nie wierzysz to automatycznie togo nie poszukasz i nie znajdziesz..czemu? bo przekonania ograniczają ludzi...

Dodano po 3 minutach:

a poza tym to nie są żadne "magiczne ustawienia" UP90 poczytaj sobie jakąś konkretna ksiązke o analizie technicznej ...może czegos sie nauczysz..
"Istnieje we wszechświecie moc duszy, która, jeżeli tylko zechcemy, przepłynie przez nas i obdarzy nas cudownym bogactwem."
Mahatma Gandhi

UP90
Stały bywalec
Stały bywalec

mortino, niestety ale książki o AT pisali ludzie którzy zwyczajnie się nie dorobili... Na podstawie tego forum można napisać całe kompendia wiedzy o rynkach finansowych.

zicmar, jeśli to prawda co mówią, to zlepiając kilka średnich z kilku różnych systemów nie wystarcza do nazywania się expertem ;)

A wracając do tematu. Te 3000% to w pewnym stopniu determinuje mały depozyt. Osobiście mi starczyłoby np. ze 100k 30%, poza tym w pewnym momencie kończą się lewary, a jeszcze wcześniej ludzka psychika.
cierpliwości...

zicmar
Gaduła
Gaduła

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje/viewtopic.php?t=1986

Nieprzeczytany post autor: zicmar »

UP90, rzeczywiście jest w tych średnich coś z magii, pod kilkoma warunkami, wlaściwy dobór srednich, właściwa interpretacja wzajemnej korelacji średnie-cena i zdziwiłbyś się, gdybyś to znał, jak precyzyjnie można trejdować. Ponieważ nie znasz tych myków a straszliwie krytykujesz, wręcz naśmiewasz się proponuje o kontakt ze mną na skype, myśle, że w bardzo krótkim czasie zmienisz zdanie :wink:
Chyba, że się boisz tej konfrontacji :wink:

Pozdrawiam

Dodano po 1 godzinach 52 minutach:

Dla wszystkich niedowiarków wklejam 2 screeny, gdzie możecie zobaczyć jak precyzyjnie można wejść i wyjść z pozycji na podstawie wskazań średnich. Na drugim screenie jest kierunek wyższego rzędu, na
pierwszym niższego, zwróccie uwage jak sygnały się wzajemnie zazębiają.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Naucz się jak działają średnie a wtedy zrozumiesz zachowanie ceny

UP90
Stały bywalec
Stały bywalec

K R Y P T O R E K L A M A, zapomniałeś dodać, że post zawiera lokowanie produktu :)

Ale powiem Ci, że ładnie fractale wrzuciłeś w Dukasie na wykres :D Precyzyjne wejście? Ty tam nawet wejścia nie pokazałeś, pochwal się jak precyzyjnie wchodzisz to może wtedy będzie o czym rozmawiać :)

BTW, naprawdę wierzysz, że np. w Goldmanie patrzą na poszczególne średnie które się przecinają, nakładają, podkładają itd? Rynek to popyt i podaż, a nie układy średnich.

Zdefiniujmy jeszcze pojęcie precyzyjnego wejścia, zarzucam screena. Wybicia ze średnich trudno nazwać precyzyjnymi gdy spory ruch już jest za nami.
cierpliwości...

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

zicmar, wkleiłeś dwa screene bez wejść? Chyba jaja sobie robisz? Na historii to i ja mogę narysować kreski i będą się układaly idealnie, pokaż swoje idealne wejścia

UP90
Stały bywalec
Stały bywalec

kupidyn, ale o co Ci chodzi, przecież to oczywiste. Nie wygłupiaj sie, przecież to proste, spójrz na screena :D

A żeby nie było, że trolluje. Wskaźniki do skalpu ok. Ale zlepek przypadkowych średnich już nie bardzo. Ktoś kto co nieco wie o fx i przerobił masę strategii, z pewnością zauważy powtarzalność średnich 21, 55, 100, 144, 200 w przeróżnych strategiach.
cierpliwości...

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

chodzi mi o to, na historii to każdy wskaźnik wspaniale wyjdzie, szkoda tylko, że podczas grania nie pokazuje gdzie wejść i wyjść.
Ostatnio zmieniony 20 lip 2012, 09:59 przez kupidyn, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ