Systemy 3000%miesięcznie ?

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
UP90
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: UP90 »

pewnie że tak, każdy może powiedzieć gdzie by wchodził a gdzie nie. jeszcze jakby tu było udokumentowane przez zicmara ze 100 sytuacji i zyskownych i stratnych to jeszcze można by było pogadać.

Ale tak to pewna sytuacja za przeproszeniem z dupy wzięta, że niby zadziałało, choć tak naprawdę nie wiem co mam tam widzieć.
cierpliwości...

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

Dzięki za propozycje ze średnimi które tutaj zamieściliście, znam gmma :)

Jeśli chodzi o wykres którzy wrzucił zicmar to nie chce wchodzić w dyskusję. Jednak każdy kto zastanawia się nad działaniem wskaźników wie, że średnia to wartość uśredniana ceny. Co oznacza, że jest obliczana z poszczególnych wartości cen próbkowanych z jakiegoś konkretnego okresu. Oznacza to, że zarówno cena najświeższa jak i najstarsza ma wpływ na aktualną wartość wskaźnika. Nie chce wchodzić w szczegóły bo w zależności od średnich najnowsze wartości ceny mają często priorytet i wtedy średnia ma mniejsze opóźnienie, ale opóźnienie ma zawsze I zawsze wygląda inaczej na historii niż live. Bo taka jest jej natura. Gdyby średnia nie miała opóźnień czyli reagowałaby na każdy ruch [bo skąd miała by wiedzieć który jest właściwy, ocenia to tylko na podstawie długości ruchu w daną stronę] to wówczas byłaby po prostu wykresem ceny. Średnia o długości 1. Tylko taka średnia nie ma opóźnien bo nie wygładza wszystkie inne mają opóźnienia.

Dlatego twierdzenie, że da się wchodzić w perfekcyjne ruchy na ich początku [tak jak mi i wam pokazuje to zicmar na tym screenie bo mi dokładnie to samo pokazał] nie ma podstaw. Nie da się wejść. Ruch jest zbyt szybki, to są ruchy po kilka pipsów na tym screenie gdzie średnie dopasowują się po fakcie.

Zobaczcie na usd jpy i zaobserwujcie w jaki skokowy sposób cena się porusza na m1 lub małych renko. Nie ma szans nie da się zdążyć by w to wejść bo to trwa często 1 sekudnę cały ruch.

Ale pomijając to czekam na opis kolegi dymskiego co do średnich.

Polecam też to tutaj gość zarabia na jednej średniej sma 50.
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=345838

:)
Ostatnio zmieniony 20 lip 2012, 11:58 przez profession, łącznie zmieniany 1 raz.
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CoVal »

Kasia86 pisze:Musisz mieć silną psychike. Zajebiście silną.
Weronika:
Ale ty masz silną psychikę!
Jarosław Psikuta:
Zajebiście silną.
(...)
Kiedy mówię, zawsze patrzę prosto w oczy. Nigdy nie wykonuję niepotrzebnych ruchów. Wystarczy mi dziesięć pierwszych słów, pięć pierwszych gestów jakiegokolwiek koleżki i już wiem, że w jego psychice czai się strach. On jeszcze nie zdaje sobie sprawy, że wkrótce będzie miał pełne portki. A wiesz dlaczego? Dlatego, że jego słaba psychika już wysłała mu maila do nadciągającej kupy, że spotkanie jest w spodniach.
:)

zicmar
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zicmar »

Każdy widzi to co chce widzieć, ale najwięcej widzą i mają z reguły do powiedzenia Ci, którzy nie wiedzą o co chodzi :shock:
Naucz się jak działają średnie a wtedy zrozumiesz zachowanie ceny

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

Za analizą techniczną spekulacji i jej mechaniką stoją tak naprawdę pewne założenia, bez których całość traci sens i zamienia się w chaotyczną układankę 'ruch w górę, ruch w dół'.

Założeniem tym jest przeświadczenie, że ruchem ceny rządzi określony schemat, który powoduje że kurs, w postaci zygzaka, pnie się bądź opada aż do momentu w którym ruch się skończy (nastąpi zmiana sentymentu przejście większości zleceń na drugą stronę). Schemat, który można rozgryźć, rozszyfrować a co za tym idzie - przewidzieć przyszłość. Owa zmiana da się pięknie zaobserwować wedle teorii w postaci odpowiednich okładów znanych z klasycznej AT. Sam ruch może zostać 'zaburzony' poprzez wystąpienie stref wsparć i oporów, gdzie czekają zlecenia które istotnie zaburzą aktualny podział sił między kupującymi a sprzedajacymi oraz dane fundamentalne, które w naszym przypadku należy określić jako element stricte losowy i nieprzewidywalny dla dalszego ruchu ceny.

Gralla, o którym wspominał kolega kilka postów wyżej, raczej tu nie uświadczymy. Takiego na 90 czy 100% czasu handlu. System mechaniczny o wysokiej sprawności tj. przekraczającej 50% (czyli przysłowiowy rzut monetą) wydaje się możliwym do wykonania. Odpowiednie MM dostosowanie do wielkości depozytu oraz zakresu ruchów na które będziemy owym systemem polować też (bo nie ma większego sensu łapanie TP 5 pips na H1 czy TP100 na M5, w pierwszym przypadku tracimy potencjał ruchu a w drugim liczymy na cud i wyjątkowy zbieg okoliczności). Reszta to umiejętność znalezienia zawczasu owych stref, gdzie możemy liczyć na efekt chaosu (SRy co do których nie wiemy czy cena je sforsuje czy też nie) oraz wystrzeganie się posiadania otwartych zleceń w trakcie danych i zaraz po nich, zanim nie zostaną przetrawione przez największe ręce mające wpływ na ruch kursu.

Niby tylko tyle i zarazem aż tyle.

J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

zicmar
Gaduła
Gaduła

Ponieważ Kolega Profession nic nie zajarzył jak widze, a Kolega UP90 też ma problemy jakieś z zajarzeniem wrzucam 3 następne screeny. Gdyby Kolega Profession chciał chociaż ciupinke popracować sam, to obejrzałby screeny, które wrzuciłem w wątku o skalpie i porównal z tymi i być może skojarzyłby, że się różnią pewnym szczegółem, ale jak się chce mieć wszystko podane na tacy...., na zasadzie, że jesteśmy chłopcami z tej samej piaskownicy a więc D A J mi swoje wiadereczko i łopatkę to też będę klepał takie same babeczki jak ty.........

Dodano po 10 minutach:

Jest to sytuacja bieżąca na Edku, ja bym w tego longa nie wchodził

Dodano po 31 minutach:

Jak każdy widzi, PA, SR, SD poległo smiercia tragiczną w tym momencie :wink:

Dodano po 3 minutach:

a my nadal jestesmy w S z poziomu 1.2250 - 1..2260 , to jest właśnie ta niedoskonałość średnich Panowie z piaskownicy :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

zicmar pisze:a my nadal jestesmy w S z poziomu 1.2250 - 1..2260 , to jest właśnie ta niedoskonałość średnich Panowie z piaskownicy
To gdzie zaznaczone wejścia/wyjścia? ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

otoż to, nie wchodziłbym w longa to nie to samo co siedzę w s.

Po fakcie to każdy mądry

zicmar
Gaduła
Gaduła

to już moja slodka tajemnica Raposo, wszystkiego nie wywale tak od razu, ale wierz mi, że mozna spoko zgarniać 90 procent ruchu ceny, pisze ruchu, bo trendy są dla mnie abstrakcją, tak jak klasyczne TF-y :wink:

Już i tak pokazalem bardzo dużo za frico :wink:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

zicmar pisze:o już moja slodka tajemnica Raposo, wszystkiego nie wywale tak od razu, ale wierz mi, że mozna spoko zgarniać 90 procent ruchu ceny
Ale samo wejście tylko by potwierdziło Twoje słowa, a tak... No cóż, ja wszedłem dziś w S po 1.2270 ale nie pokażę, bo nie i uwierzcie mi na słowo, że moja strategia jest jeszcze lepsza :).

Nie chodzi o to by Cię sprowokować lub byś wyjawiał swoje tajemnice za darmo, bo nikt Cię o to przecież nie prosi. Ale skoro wyrażasz swoje zdanie i chcesz pokazać wyższość swojego podejścia to najlepiej zrobić to porządnie i jakoś uargumentować, bo inaczej jest to odbierane jako akcja marketingowa i budzi złe emocje u niektórych użytkowników. No i teraz ja, jak i większość pewnie myślimy, że tego wejścia wcale nie było. W tym względzie jestem zwolennikiem czarnego na białym, a nie szarości na popielatym.

Ale mimo wszystko nie planuję niczego kupować i życzę powodzenia fanom średnich i ich przeciwnikom ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ