Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Dareczekart
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Dareczekart »

Temacik GBPNZD Mieliśmy w czwartek pinbar na dziennym,( powinien być czerwony i umieszczony troszkę wyżej od bara poprzedniego według mnie ) ale lokalizacja bardzo dobra, więc co mamy:

Plusy
- Fibo 61.8
- srednia krocząca
- 1.96000 opór
- dyweregencja

minusy - jak wyzej wspomniałem
Tak, TP i tu mam problem .. zastaniawiam się także na ogromnym pinbarem który pojawił sie kilka minut przed zamknięciem rynku w piątek. może ktoś doświadczony rozjaśnił by temat.

Trejdzik z wykresu jest na demo.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

GPBUSD

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

Dareczekart,

hej , jak dla mnie to zbyt egzotyczna para, ale patrząc na wykres 4H więcej bym postawił na jakąś większą korektę... ale ten wykres jest szalony...
Niezłe jazdy...!!

Wracając do par bardziej wyrównanych.....
Daję wykresy GPBUSD na day i 4 H..
Więcej wskazuje obecnie na przewagę popytu.

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

Grając Nocnym Markiem miałem sygnał do longa i to we wtorek, ale nie skorzystałem.. z TP celowałbym w 1.9900 przy 100-150 punktowym SLu.
Poza tym Dareczekart ta para jest ciut pokręcona, zwykle najwięcej się dzieje wieczorami, i pamiętaj że spread lubi się mocno rozszerzać ;)

wiewiór
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: wiewiór »

Witam od niedawna próbuje grać Pa .Na parze EURAUD na wsparciu 1.20 pokazał się engulfing bar , niestety przeciw trendowi ale postanowiłem zagrać .
niestety wykres się obsunął i obawiam się ,że wytnie mi SL .Co myślicie o tej pozycji jest jakaś szansa na zysk ?

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

wiewiór

Nikt tu nie potrafi wróżyć ze szklanej kuli. Z fusów też nie ;) Jeśli masz jakiś system, to trzymaj się go, choćby skały srały, a co jakiś czas sprawdzaj czy statystycznie jesteś na plus. Jeśli nie - zmień system.
Jeśli nie będziesz trzymał się zasad, to nigdy się nie dowiesz, czy Twój system jest zyskowny. Jeśli jeszcze nie masz systemu, to go jak najszybciej opracuj. Albo przerzuć się na ruletkę ;)

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

wiewiór pisze:Witam od niedawna próbuje grać Pa .Na parze EURAUD na wsparciu 1.20 pokazał się engulfing bar , niestety przeciw trendowi ale postanowiłem zagrać .
niestety wykres się obsunął i obawiam się ,że wytnie mi SL .Co myślicie o tej pozycji jest jakaś szansa na zysk ?
Witaj Wiewiór
Po pierwsze powinieneś zrobić screen, pokazać swój setup, opisać kryteria jakie skłoniły Cię do wejścia itp.itd. Wtedy będzie można ocenić cokolwiek i wskazać za i przeciw.

Po drugie powinieneś coś wiedzieć na temat pary którą grasz, jak na pewno wiesz EUR ostatnio trochę niedomaga ;) natomiast AUD jest ściśle związany z kursem złota a Gold póki co ma się dobrze a więc wchodzenie długimi pozycjami na EURAUD nie wydaje mi się najlepszym wyborem. Ale to oczywiście tylko moje zdanie. Możesz zadać sobie pytanie? Czy wolisz ulokować swoje pieniądze w GOLD, czy w EUR??? No właśnie? Znaczna większość tzw. Inwestorów wolała by mieć w szufladzie złoto niż euro, dlatego dopóki EUR nie minie choćby wysypka zalecam ostrożność w bliższych kontaktach ;)

Po trzecie jeśli jesteś na początku drogi i zdecydowałeś się grać PA to idziesz w dobrym kierunku. Zakładam, że zacząłeś stosowanie PA od przeczytania tego journala od początku. Jeśli nie to zrób to jak najszybciej, pyza tym graj, rób screeny i pokazuj na forum, pisz posty, prowadź dziennik, a będziesz na dobrej drodze do opracowania własnego systemu i zyski przyjdą z czasem.

Pozdrawiam i powodzenia.
Niech Price Będzie z Tobą

PS: Wirus mógłbyś okazać trochę więcej zrozumienia początkującemu ;)
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

miniek987
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: miniek987 »

Witam, chciałem podyskutować na temat wczorajszego engulfingu na GBP/AUD. Osobiście nie grałem go z racji tego, że cena jest w kanale wzrostowym (formacja flagi) a świeca niedźwiedzia dotarła wczoraj do dolnej krawędzi kanału. Jednak chciałem poznać również Wasze zdanie na ten temat :) zapraszam do komentowania :) Czy zagranie było warte uwagi, czy je od razu wykluczyliście ? Co do tego Was skłoniło ? itp.

pablo101
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pablo101 »

miniek987 pisze:Witam, chciałem podyskutować na temat wczorajszego engulfingu na GBP/AUD. Osobiście nie grałem go z racji tego, że cena jest w kanale wzrostowym (formacja flagi) a świeca niedźwiedzia dotarła wczoraj do dolnej krawędzi kanału. Jednak chciałem poznać również Wasze zdanie na ten temat :) zapraszam do komentowania :) Czy zagranie było warte uwagi, czy je od razu wykluczyliście ? Co do tego Was skłoniło ? itp.

Cześć. Ja tego nie grałem ponieważ:
1) engulfing nie był wsparty o MA 150 (zółta) i 356(czerwona) a był bardzo blisko na TF Daily
2) przed engulfingiem jest konslidacja( to główny powód dlaczego go nie grałem)
Poza tym było wszystko ok. Tzn z trendem, błya nawet dyweregencja.
To moje sporzenie na ten temat :)

pablo101
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pablo101 »

pablo101 pisze:
miniek987 pisze:Witam, chciałem podyskutować na temat wczorajszego engulfingu na GBP/AUD. Osobiście nie grałem go z racji tego, że cena jest w kanale wzrostowym (formacja flagi) a świeca niedźwiedzia dotarła wczoraj do dolnej krawędzi kanału. Jednak chciałem poznać również Wasze zdanie na ten temat :) zapraszam do komentowania :) Czy zagranie było warte uwagi, czy je od razu wykluczyliście ? Co do tego Was skłoniło ? itp.

Cześć. Ja tego nie grałem ponieważ:
1) engulfing nie był wsparty o MA 150 (zółta) i 356(czerwona) a był bardzo blisko na TF Daily
2) przed engulfingiem jest konslidacja( to główny powód dlaczego go nie grałem)
Poza tym było wszystko ok. Tzn z trendem, błya nawet dyweregencja.
To moje sporzenie na ten temat :)

Jak widać engulf zadziałał. Ale jak to mówią na rynku forex nie ma zmarnowanych sytuacji. Za chwile będzie kolejna i kolejna....
Pozdrawiam wszystkich:)

Awatar użytkownika
Dareczekart
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Dareczekart »

USD JPY

Ciekawe miejsce na PA , co o tym myślicie?

sorry za trochę ten bałagan na wykresie....

ODPOWIEDZ