Szkolenia - Czy warto?
Ink,broker jest w stanie,a że grasz na jego podwórku,on się bacznie Tobie i pozostałym przygląda.
A co do "były już kilkukrotnie wałkowane tematy na tym forum ile trzeba by ruszyć rynkiem" ,patrząc na wykres,"wystarczy" złapać płynność,bo drodze wyciąć SL i leci strzała.
Nie widujesz na wykresach ruchów 20-50 a nawet 100 pipsowych w jedną stronę i zaraz szybki powrót? okazuje się że mają na tyle kapuchy żeby polecieć 100 pips w jedną stronę,a za chwile wrócić na swoje miejsce(a nawet poszybować w drugą).
A co do "były już kilkukrotnie wałkowane tematy na tym forum ile trzeba by ruszyć rynkiem" ,patrząc na wykres,"wystarczy" złapać płynność,bo drodze wyciąć SL i leci strzała.
Nie widujesz na wykresach ruchów 20-50 a nawet 100 pipsowych w jedną stronę i zaraz szybki powrót? okazuje się że mają na tyle kapuchy żeby polecieć 100 pips w jedną stronę,a za chwile wrócić na swoje miejsce(a nawet poszybować w drugą).
Nie kumasz, napisałem wyraźnie, że rynek nie zmieniłby się nawet na jotę. To nie ma związku ze strategią. Jestem nawet w stanie wyobrazić sobie strategię, która przy odpowiednim wymodelowaniu przestanie działać jeśli kilkadziesiąt osób zacznie jej używać. Nie ma to związku zupełnie z tym ile trzeba żeby ruszyć rynkiem.Ink. pisze:A kilka set osob jest w stanie ruszyć rynkiem chociażby o 1 pips grając u brokera MM? były już kilkukrotnie wałkowane tematy na tym forum ile trzeba by ruszyć rynkiem
Panowie, więcej wyobraźni... a może wiedzy

a wytłumaczysz nam wszystkim to?Ignac pisze:która przy odpowiednim wymodelowaniu przestanie działać jeśli kilkadziesiąt osób zacznie jej używać. Nie ma to związku zupełnie z tym ile trzeba żeby ruszyć rynkiem
Właśnie o to mi chodziłoMicrobi pisze:kilkaset , hm , tu nie osoby ważne a kapitał, gdzieś tu było ile na edku wisi kasy by o 1 pips ruszyć.

Dodano po 2 minutach:
bo na wykresie nie walczą detaliści ze swoimi "systemami" tylko wielkie instytucje/banki/przedsiębiorstwa dokonują tam transakcji aby być na +, a czasami bo po prostu musząSongo89K pisze:Nie widujesz na wykresach ruchów 20-50 a nawet 100 pipsowych w jedną stronę i zaraz szybki powrót? okazuje się że mają na tyle kapuchy żeby polecieć 100 pips w jedną stronę,a za chwile wrócić na swoje miejsce(a nawet poszybować w drugą)

no a mi właśnie nie o to.Ink. pisze:Microbi napisał:
kilkaset , hm , tu nie osoby ważne a kapitał, gdzieś tu było ile na edku wisi kasy by o 1 pips ruszyć.
Właśnie o to mi chodziło
pomysl, fajnie na to wpasc samemu, jak już nie będziesz na pewno w stanie to napisz. Nie chcę Ci odbierać satysfakcji tak szybkoInk. pisze: Ignac napisał:
która przy odpowiednim wymodelowaniu przestanie działać jeśli kilkadziesiąt osób zacznie jej używać. Nie ma to związku zupełnie z tym ile trzeba żeby ruszyć rynkiem
a wytłumaczysz nam wszystkim to?

do tego momentu było ok, ale te kilkadziesiąt osób niby zacznie używać jakieś strategii i przestanie działać , wybacz ale nie kupuje tego. Możesz pisać że brak mi wiedzy , ale płynność jest tak duża , że jeśli całe navi by robiło po 50 pips dziennie na plus, pipsów by nie brakło. Wybacz, gram na kilka kresek , kilka schematów, i nie muszę się martwić że nagle mi strategia przestanie działać .Dostosuje się zawsze, jedynie płynność się zmieni. Ostatnio jakiś wysyp guru się zrobił, jestem cacy a Wy to leszcze coś w tym stylu. Po takich kilku osobach nie dziwię się że nikt nie ma ochoty dzielić się wiedzą. Sam już tego nie robię i w jakimś wątku pisałem dlaczego, ale nie dlatego że mi pipsów braknie czy ktoś ma leszczem zostać całe życie. K..... trochę pokory .Ignac pisze:Jestem nawet w stanie wyobrazić sobie strategię, która przy odpowiednim wymodelowaniu przestanie działać jeśli kilkadziesiąt osób zacznie jej używać. Nie ma to związku zupełnie z tym ile trzeba żeby ruszyć rynkiem.
I ja się wcale nie dziwię. To jest dokładnie jak z tymi zagadkami z zapałkami żeby ułożyć coś tam w trzech ruchach gdzie z pozoru jest to niewykonalne. A potem wszyscy się stukają w głowę, że to takie proste... tylko no nie pomyśleli w ten sposób.Microbi pisze:do tego momentu było ok, ale te kilkadziesiąt osób niby zacznie używać jakieś strategii i przestanie działać , wybacz ale nie kupuje tego.
No właśnie wszyscy kombinują w tą samą stronę - że jak strategia ma przestać działać z powodu rozpowszechnienia to na pewno chodzi o to, że będą wszyscy grali to samo i nie będzie drugiej strony ble ble ble... nie nie nie, nie o to chodzi.Microbi pisze:Możesz pisać że brak mi wiedzy , ale płynność jest tak duża , że jeśli całe navi by robiło po 50 pips dziennie na plus, pipsów by nie brakło.
Ej po co ten dramat i lament. Piszesz, że masz swoją strategię, kurna wszyscy tu prawie są milionerami przecież, więc co się tak denerwujecie, że zagadkę dałem? Poza tym obiecuję, że wyjaśnię o co chodzi jak na prawdę nikomu nie przyjdzie do głowy. Ja tam się zajebiście bawię, może wyluzujcie trochę.Microbi pisze:Ostatnio jakiś wysyp guru się zrobił, jestem cacy a Wy to leszcze coś w tym stylu. Po takich kilku osobach nie dziwię się że nikt nie ma ochoty dzielić się wiedzą. Sam już tego nie robię i w jakimś wątku pisałem dlaczego, ale nie dlatego że mi pipsów braknie czy ktoś ma leszczem zostać całe życie. K..... trochę pokory .
EDIT:
ok, podpowiedź, teoretycznie jest możliwe, że gry jedna osoba, która zacznie grać tą strategią oprócz mnie, to strategia przestanie działać! HA!
Ostatnio zmieniony 28 cze 2012, 15:01 przez Ignac, łącznie zmieniany 1 raz.