Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Ink,broker jest w stanie,a że grasz na jego podwórku,on się bacznie Tobie i pozostałym przygląda.

A co do "były już kilkukrotnie wałkowane tematy na tym forum ile trzeba by ruszyć rynkiem" ,patrząc na wykres,"wystarczy" złapać płynność,bo drodze wyciąć SL i leci strzała.

Nie widujesz na wykresach ruchów 20-50 a nawet 100 pipsowych w jedną stronę i zaraz szybki powrót? okazuje się że mają na tyle kapuchy żeby polecieć 100 pips w jedną stronę,a za chwile wrócić na swoje miejsce(a nawet poszybować w drugą).

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

kilkaset , hm , tu nie osoby ważne a kapitał, gdzieś tu było ile na edku wisi kasy by o 1 pips ruszyć.

Ignac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ignac »

Ink. pisze:A kilka set osob jest w stanie ruszyć rynkiem chociażby o 1 pips grając u brokera MM? były już kilkukrotnie wałkowane tematy na tym forum ile trzeba by ruszyć rynkiem
Nie kumasz, napisałem wyraźnie, że rynek nie zmieniłby się nawet na jotę. To nie ma związku ze strategią. Jestem nawet w stanie wyobrazić sobie strategię, która przy odpowiednim wymodelowaniu przestanie działać jeśli kilkadziesiąt osób zacznie jej używać. Nie ma to związku zupełnie z tym ile trzeba żeby ruszyć rynkiem.

Panowie, więcej wyobraźni... a może wiedzy ;)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Ignac pisze:która przy odpowiednim wymodelowaniu przestanie działać jeśli kilkadziesiąt osób zacznie jej używać. Nie ma to związku zupełnie z tym ile trzeba żeby ruszyć rynkiem
a wytłumaczysz nam wszystkim to?
Microbi pisze:kilkaset , hm , tu nie osoby ważne a kapitał, gdzieś tu było ile na edku wisi kasy by o 1 pips ruszyć.
Właśnie o to mi chodziło :)

Dodano po 2 minutach:
Songo89K pisze:Nie widujesz na wykresach ruchów 20-50 a nawet 100 pipsowych w jedną stronę i zaraz szybki powrót? okazuje się że mają na tyle kapuchy żeby polecieć 100 pips w jedną stronę,a za chwile wrócić na swoje miejsce(a nawet poszybować w drugą)
bo na wykresie nie walczą detaliści ze swoimi "systemami" tylko wielkie instytucje/banki/przedsiębiorstwa dokonują tam transakcji aby być na +, a czasami bo po prostu muszą ;)

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Może np brak drugiej strony transakcji?
Oczywiście takie rzeczy nie dotyczą mikro i mini lotowców,ale jak ktoś operuje już 20-30,wraz ze swoją grupą...

Dlaczego żółwie przez 20 lat nie mogli o niczym publicznie się wypowiadać?

Ignac
Gaduła
Gaduła

Ink. pisze:Microbi napisał:
kilkaset , hm , tu nie osoby ważne a kapitał, gdzieś tu było ile na edku wisi kasy by o 1 pips ruszyć.

Właśnie o to mi chodziło
no a mi właśnie nie o to.
Ink. pisze: Ignac napisał:
która przy odpowiednim wymodelowaniu przestanie działać jeśli kilkadziesiąt osób zacznie jej używać. Nie ma to związku zupełnie z tym ile trzeba żeby ruszyć rynkiem

a wytłumaczysz nam wszystkim to?
pomysl, fajnie na to wpasc samemu, jak już nie będziesz na pewno w stanie to napisz. Nie chcę Ci odbierać satysfakcji tak szybko :)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Ignac pisze:pomysl, fajnie na to wpasc samemu, jak już nie będziesz na pewno w stanie to napisz. Nie chcę Ci odbierać satysfakcji tak szybko
Czyli tak jak się spodziewałem :) dalsza rozmowa tutaj nie ma sensu " czarodzieju rynku " :mrgreen:

Ignac
Gaduła
Gaduła

Ink. pisze:Czyli tak jak się spodziewałem dalsza rozmowa tutaj nie ma sensu " czarodzieju rynku "
myśl, myśl, to nie boli...

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Ignac pisze:Jestem nawet w stanie wyobrazić sobie strategię, która przy odpowiednim wymodelowaniu przestanie działać jeśli kilkadziesiąt osób zacznie jej używać. Nie ma to związku zupełnie z tym ile trzeba żeby ruszyć rynkiem.
do tego momentu było ok, ale te kilkadziesiąt osób niby zacznie używać jakieś strategii i przestanie działać , wybacz ale nie kupuje tego. Możesz pisać że brak mi wiedzy , ale płynność jest tak duża , że jeśli całe navi by robiło po 50 pips dziennie na plus, pipsów by nie brakło. Wybacz, gram na kilka kresek , kilka schematów, i nie muszę się martwić że nagle mi strategia przestanie działać .Dostosuje się zawsze, jedynie płynność się zmieni. Ostatnio jakiś wysyp guru się zrobił, jestem cacy a Wy to leszcze coś w tym stylu. Po takich kilku osobach nie dziwię się że nikt nie ma ochoty dzielić się wiedzą. Sam już tego nie robię i w jakimś wątku pisałem dlaczego, ale nie dlatego że mi pipsów braknie czy ktoś ma leszczem zostać całe życie. K..... trochę pokory .

Ignac
Gaduła
Gaduła

Microbi pisze:do tego momentu było ok, ale te kilkadziesiąt osób niby zacznie używać jakieś strategii i przestanie działać , wybacz ale nie kupuje tego.
I ja się wcale nie dziwię. To jest dokładnie jak z tymi zagadkami z zapałkami żeby ułożyć coś tam w trzech ruchach gdzie z pozoru jest to niewykonalne. A potem wszyscy się stukają w głowę, że to takie proste... tylko no nie pomyśleli w ten sposób.

Microbi pisze:Możesz pisać że brak mi wiedzy , ale płynność jest tak duża , że jeśli całe navi by robiło po 50 pips dziennie na plus, pipsów by nie brakło.
No właśnie wszyscy kombinują w tą samą stronę - że jak strategia ma przestać działać z powodu rozpowszechnienia to na pewno chodzi o to, że będą wszyscy grali to samo i nie będzie drugiej strony ble ble ble... nie nie nie, nie o to chodzi.
Microbi pisze:Ostatnio jakiś wysyp guru się zrobił, jestem cacy a Wy to leszcze coś w tym stylu. Po takich kilku osobach nie dziwię się że nikt nie ma ochoty dzielić się wiedzą. Sam już tego nie robię i w jakimś wątku pisałem dlaczego, ale nie dlatego że mi pipsów braknie czy ktoś ma leszczem zostać całe życie. K..... trochę pokory .
Ej po co ten dramat i lament. Piszesz, że masz swoją strategię, kurna wszyscy tu prawie są milionerami przecież, więc co się tak denerwujecie, że zagadkę dałem? Poza tym obiecuję, że wyjaśnię o co chodzi jak na prawdę nikomu nie przyjdzie do głowy. Ja tam się zajebiście bawię, może wyluzujcie trochę.

EDIT:
ok, podpowiedź, teoretycznie jest możliwe, że gry jedna osoba, która zacznie grać tą strategią oprócz mnie, to strategia przestanie działać! HA!
Ostatnio zmieniony 28 cze 2012, 15:01 przez Ignac, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ