Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Proponuję albo całkowicie zakazać reklamowania działalności szkoleniowej za pośrednictwem forum.
Albo stworzyć poradnik dotyczący szkoleń, praktyki takich szkoleń i ewentualnych efektów i niech każdy "niedoświadczony" zdecyduje sobie sam.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

a kogo ty uwazasz za niedoswiadczonego badz doswiadczonego....?

bo ja np. ciagle sie ucze....
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Esco pisze:Dalsze off-topy i wycieczki osobiste wobec innych uczestników dyskusji będą skutkowały ostrzeżeniami.
andy11 pisze:matka:
a skad wiesz moze autor przesyla swoim kursantom agende w ktorej jest zawarte co bedzie na szkoleniu...

jesli tak robi to tez jest beee.... bo kursant nie zrozumial materialu...
Jeśli mamy być konsekwentni to proponuję wycinać również posty jak powyższy. Uważam że są jeszcze mniej na miejscu niż osobiste wycieczki, autor najwyraźniej nie ma ochoty zapoznać się z treścią wątku i piszę wyłącznie po to, żeby odpisać na przekór matce.

Dodano po 1 minutach:
Stforex pisze:Albo stworzyć poradnik dotyczący szkoleń, praktyki takich szkoleń i ewentualnych efektów
Masz moje zielone światło i pełne wsparcie merytoryczne ;)
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Niestety, ja na szkolenia nie uczęszczam, więc nie miałbym zbyt wiele do przekazania :).

Zresztą, szczerze powiedziawszy, mam w nosie to, czy ktoś chodzi na szkolenia i co z tego ma... poważnie ;)

EDIT:
andy11 pisze:a kogo ty uwazasz za niedoswiadczonego badz doswiadczonego....?
Nikogo konkretnego. Po prostu odwołanie do wcześniejszych postów dyskusji.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

a skad wiesz moze autor przesyla swoim kursantom agende w ktorej jest zawarte co bedzie na szkoleniu...

andy11
Ty też tego nie wiesz więc najlepiej jeśli autor szkolenie odpowie sam jeśli zechce.

Ja swoja opinie nt. szkoleń wyraziłem tutaj:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 458#478458

Popieram też zdanie daromanchester że jak ktoś jest najzwyczajniej w świecie głupi i naiwny to prędzej czy później ktoś go w życiu "wydyma".
Nie zamierzam tutaj na forum budować idealnego świata ponieważ to syzyfowa praca.

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 103#446103

Zalecenia na co zwracać uwagę przy zakupie szkolenie są opublikowane na forum:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19816

Większość z nich zresztą jest aktualna przy zakupie dowolnego produktu usługi.

Czego jeszcze oczekujecie? Mamy prowadzić za rączkę dorosłych ludzi chcących obracać spora gotówką jak mała dziewczynkę do przedszkola?

Jakby bankrut wyszedł na pustynie bez zapasu wody z przekonaniem że za horyzontem płynie rzeka to pewnie by umarł z pragnienia.

Jak ktoś uważa ze pieniądze na FX są tuż za horyzontem po kilkudziesięciu godzinach nieformalnego szkolenia to po prosto oddaje pieniądze rynkowi.

Złudzeniami można żyć w socjalistycznym społeczeństwie nie w kapitalistycznej brutalnej dżungli gdzie zjadasz lub jesteś zjadany.
Ostatnio zmieniony 19 cze 2012, 13:11 przez Esco, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Stforex pisze:Zresztą, szczerze powiedziawszy, mam w nosie to, czy ktoś chodzi na szkolenia i co z tego ma... poważnie
A ja po prostu nie lubię obojętnie przechodzić obok takich sytuacji. Sam kiedyś byłem kompletnie zielony, dostałem pomocną dłoń i ostrzegając przed niepotrzebnymi rozczarowaniami staram się spłacić dług wdzięczności.
Obrazek

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

Esco pisze:

andy11
Ty też tego nie wiesz więc najlepiej jeśli autor szkolenie odpowie sam jeśli zechce.

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 480#478480
oczywiscie ze nie wiem, chetnie bym sie dowiedzial...
mam nadzieje , ze autor napisze predzej czy pozniej...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

andy11 pisze:oczywiscie ze nie wiem, chetnie bym sie dowiedzial...
mam nadzieje , ze autor napisze predzej czy pozniej...
Niestety autor nie napisze. Interesujące jest też nagłe zamilknięcie kolegi Bankruta. Dla mnie sprawa zamknięta. Jeśli mielibyśmy stosować się do wcześniejszych ustaleń, konto powinno zostać zablokowane. Z tego co pamiętam ustalono procedurę a nie jak ktoś zasugerował zalecenia.
Obrazek

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Jak sprawa zamknięta.Jeszcze nikt nie wysnuł żadnej teorii spiskowej.
Może bankrut był podstawiony żeby zrobić szum wokół Niemiaszka? wiadomo,nie ważne co się mówi... :D
Każdy widzi jak Seba robi kasę,może to nowa droga?

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

matka pisze:Na tym forum wystarczy przecież napisać że tak jest bo tak, nie trzeba nic udowadniać.
Nawet w sytuacjach wyłudzenia pieniędzy nikt nie musi nic udowadniać. Forum stało się platformą do lansowania w działach journal i prognozy. Wystarczy wkleić kilka historycznych wykresów z zaznaczonymi miejscami gdzie by się weszło i wyszło. Najbardziej groteskowe są próby zdefiniowana "systemu" - im mniej konkretnie tym lepiej bo potem zawsze będzie jak wybrnąć, najlepiej przy okazji mieszając niezadowolonego klienta z błotem. Moderatorzy no cóż... nic nie mogą zrobić poza nazwaniem niedoświadczonych kolegów idiotami lub frajerami. Fakt, co to za pomysł żeby kierować się radami z forum o forexie, przecież nikt tych rad nie krytykuje, nikt nie moderuje. Nikt też nigdy nie korzystał z porad forum, prawda? Gdy znajdzie się ktoś na tyle głupi i szalony jak ja, zaraz ma liczne towarzystwo dyskredytujące każdą próbę wyjaśnienia sytuacji. Zaraz pojawiają się zarzuty, że dopytywanie ma związek wyłącznie z "faktem", że ktoś mi czegoś nie dał. Po dziesięciu stronach flejmu okazuje się, że to nie sprzedawca ale ja mam coś udowadniać. I to też nie jest moderowane. Plan co robić w takich sytuacjach pozostaje na papierze a ostatnio nawet okazuje się, że to miały być tylko zalecenia. Przecież to Ci najbardziej poniewierani przez moderatorów i szkolących generują największy ruch, może jednak warto się nad problemem pochylić?
Obrazek

ODPOWIEDZ