Szkolenia - Czy warto?
Esco pisze:Dalsze off-topy i wycieczki osobiste wobec innych uczestników dyskusji będą skutkowały ostrzeżeniami.
Jeśli mamy być konsekwentni to proponuję wycinać również posty jak powyższy. Uważam że są jeszcze mniej na miejscu niż osobiste wycieczki, autor najwyraźniej nie ma ochoty zapoznać się z treścią wątku i piszę wyłącznie po to, żeby odpisać na przekór matce.andy11 pisze:matka:
a skad wiesz moze autor przesyla swoim kursantom agende w ktorej jest zawarte co bedzie na szkoleniu...
jesli tak robi to tez jest beee.... bo kursant nie zrozumial materialu...
Dodano po 1 minutach:
Masz moje zielone światło i pełne wsparcie merytoryczneStforex pisze:Albo stworzyć poradnik dotyczący szkoleń, praktyki takich szkoleń i ewentualnych efektów

Niestety, ja na szkolenia nie uczęszczam, więc nie miałbym zbyt wiele do przekazania
.
Zresztą, szczerze powiedziawszy, mam w nosie to, czy ktoś chodzi na szkolenia i co z tego ma... poważnie
EDIT:

Zresztą, szczerze powiedziawszy, mam w nosie to, czy ktoś chodzi na szkolenia i co z tego ma... poważnie

EDIT:
Nikogo konkretnego. Po prostu odwołanie do wcześniejszych postów dyskusji.andy11 pisze:a kogo ty uwazasz za niedoswiadczonego badz doswiadczonego....?
andy11andy11 pisze:matka:
a skad wiesz moze autor przesyla swoim kursantom agende w ktorej jest zawarte co bedzie na szkoleniu...
Ty też tego nie wiesz więc najlepiej jeśli autor szkolenie odpowie sam jeśli zechce.
Ja swoja opinie nt. szkoleń wyraziłem tutaj:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 458#478458
Popieram też zdanie daromanchester że jak ktoś jest najzwyczajniej w świecie głupi i naiwny to prędzej czy później ktoś go w życiu "wydyma".
Nie zamierzam tutaj na forum budować idealnego świata ponieważ to syzyfowa praca.
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 103#446103
Zalecenia na co zwracać uwagę przy zakupie szkolenie są opublikowane na forum:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19816
Większość z nich zresztą jest aktualna przy zakupie dowolnego produktu usługi.
Czego jeszcze oczekujecie? Mamy prowadzić za rączkę dorosłych ludzi chcących obracać spora gotówką jak mała dziewczynkę do przedszkola?
Jakby bankrut wyszedł na pustynie bez zapasu wody z przekonaniem że za horyzontem płynie rzeka to pewnie by umarł z pragnienia.
Jak ktoś uważa ze pieniądze na FX są tuż za horyzontem po kilkudziesięciu godzinach nieformalnego szkolenia to po prosto oddaje pieniądze rynkowi.
Złudzeniami można żyć w socjalistycznym społeczeństwie nie w kapitalistycznej brutalnej dżungli gdzie zjadasz lub jesteś zjadany.
Ostatnio zmieniony 19 cze 2012, 13:11 przez Esco, łącznie zmieniany 4 razy.
A ja po prostu nie lubię obojętnie przechodzić obok takich sytuacji. Sam kiedyś byłem kompletnie zielony, dostałem pomocną dłoń i ostrzegając przed niepotrzebnymi rozczarowaniami staram się spłacić dług wdzięczności.Stforex pisze:Zresztą, szczerze powiedziawszy, mam w nosie to, czy ktoś chodzi na szkolenia i co z tego ma... poważnie
oczywiscie ze nie wiem, chetnie bym sie dowiedzial...Esco pisze:andy11andy11 pisze:matka:
Ty też tego nie wiesz więc najlepiej jeśli autor szkolenie odpowie sam jeśli zechce.
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 480#478480
mam nadzieje , ze autor napisze predzej czy pozniej...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
Niestety autor nie napisze. Interesujące jest też nagłe zamilknięcie kolegi Bankruta. Dla mnie sprawa zamknięta. Jeśli mielibyśmy stosować się do wcześniejszych ustaleń, konto powinno zostać zablokowane. Z tego co pamiętam ustalono procedurę a nie jak ktoś zasugerował zalecenia.andy11 pisze:oczywiscie ze nie wiem, chetnie bym sie dowiedzial...
mam nadzieje , ze autor napisze predzej czy pozniej...
Nawet w sytuacjach wyłudzenia pieniędzy nikt nie musi nic udowadniać. Forum stało się platformą do lansowania w działach journal i prognozy. Wystarczy wkleić kilka historycznych wykresów z zaznaczonymi miejscami gdzie by się weszło i wyszło. Najbardziej groteskowe są próby zdefiniowana "systemu" - im mniej konkretnie tym lepiej bo potem zawsze będzie jak wybrnąć, najlepiej przy okazji mieszając niezadowolonego klienta z błotem. Moderatorzy no cóż... nic nie mogą zrobić poza nazwaniem niedoświadczonych kolegów idiotami lub frajerami. Fakt, co to za pomysł żeby kierować się radami z forum o forexie, przecież nikt tych rad nie krytykuje, nikt nie moderuje. Nikt też nigdy nie korzystał z porad forum, prawda? Gdy znajdzie się ktoś na tyle głupi i szalony jak ja, zaraz ma liczne towarzystwo dyskredytujące każdą próbę wyjaśnienia sytuacji. Zaraz pojawiają się zarzuty, że dopytywanie ma związek wyłącznie z "faktem", że ktoś mi czegoś nie dał. Po dziesięciu stronach flejmu okazuje się, że to nie sprzedawca ale ja mam coś udowadniać. I to też nie jest moderowane. Plan co robić w takich sytuacjach pozostaje na papierze a ostatnio nawet okazuje się, że to miały być tylko zalecenia. Przecież to Ci najbardziej poniewierani przez moderatorów i szkolących generują największy ruch, może jednak warto się nad problemem pochylić?matka pisze:Na tym forum wystarczy przecież napisać że tak jest bo tak, nie trzeba nic udowadniać.