Człowiek vs Maszyna - Trading "uznaniowy"

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

matka pisze: Są udręczone gapieniem się w monitor osoby, które wchodzą "midterm" z SL na kilkaset pipsów,
mój SL nie przekracza 10 pipsów :-) średnio to 6-8 pipsa

matka pisze:Sugeruję dajmy spokój, w końcu to nic przyjemnego starać się komuś pomóc wyjść z letargu i usłyszeć że się jest matołem. To zadanie dla profesjonalistów
Matka, dla mnie to Twoje podejście sugeruje że jesteś na tyle ograniczony że nie dostrzegasz że można też inaczej zarabiać i nie bazuje to na żadnej losowości a na wiedzy i doświadczeniu tradera.

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

Greenhaze pisze:Najprostszy to ten ktory opisalem tutaj czyli przebicie waznego poziomu i retest. Drugi to falszywe wybicie poziomu - taki SHS na nizszym interwale gdzie H jest tym fakeoutem tylko zamiast wchodzic w przebicie neckline wchodzi sie na prawym ramieniu.
Moze być, mogę utworzyć osobny wątek, z kopią twojego postu? A lepiej jak ty bys wkleił Twoj post. Nawet nie wiem czy całość(Tzn. wklej całość, chodzi mi o implementację ;) ), bo to bardziej eksperyment, i zobaczymy czy da sie opisać chociaż jeden element....
Tym elementem (może na początek) była by ta zielona kreska z twojego wykresu, ok?
Ostatecznie wynikiem (jaki na ten moment sie spodziewam) bdzie kilka przykładów, a ty stwierdzisz, czy byś je(kreski) tam umieścił, może tak być?
To eksperyment, więc może się równie dobrze nie udać ;)

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Greenhaze »

matka pisze:
LowcaG pisze: nikt nie spróboje opisać(nauczyć mnie, czytaj automatu) jakiegoś prostego patternu?
Wyczuwam jakby nutkę sarkazmu :D Tak poważnie to myślę, że nie ma tam żadnych patternów. Są udręczone gapieniem się w monitor osoby, które wchodzą "midterm" z SL na kilkaset pipsów, starając się przewidzieć gdzie za parę tygodni "cena zawróci", bo nie mogą pogodzić się z perspektywą nieskoszenia "całego ruchu". Sugeruję dajmy spokój, w końcu to nic przyjemnego starać się komuś pomóc wyjść z letargu i usłyszeć że się jest matołem. To zadanie dla profesjonalistów ;)
Nie jest matolem..... Jestes upartym oslem :) ...... na kazdy argument odpowiadasz .... "wyimaginowales to sobie.... wydaje ci sie... to jest losowe" .... ale masz prawo do swojego zdania :)

Dodano po 3 minutach:
LowcaG pisze:
Greenhaze pisze: Moze być, mogę utworzyć osobny wątek, z kopią twojego postu?
Nie widze problemu. :wink:

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Greenhaze pisze:Nie jest matolem..... Jestes upartym oslem
A jak nazwać taką osobę, która chciała przedstawić sposób w jaki podejmuje decyzję o zawieraniu transakcji a przedstawiła zbiór zasad, które można interpretować na dowolny sposób. Dopytywana o szczegóły, ujawnia je jak kapiący kran, po kropelce i myśli, że ktoś oprócz niej rozumie co to jest "ważny poziom", "odpowiednia ilość czasu" czy "fałszywe wybicie" ?

Microbi pisze:Matka, dla mnie to Twoje podejście sugeruje że jesteś na tyle ograniczony że nie dostrzegasz że można też inaczej zarabiać i nie bazuje to na żadnej losowości a na wiedzy i doświadczeniu tradera.
Ależ oczywiście dostrzegam i wiem, że można. Wiem, że są osoby, dla których nie jest ważne ile i jak się ryzykuje, na jaką stabilność mogą liczyć, jakie jest prawdopodobieństwo i czy ktoś już kiedyś próbował czy tylko pisze, że próbował. Dyskusja jest o fenomenie gdzie ktoś coś robi, w pewnym okresie czasu nawet uzyskując zamierzony efekt, ale za cholerę sam nie rozumie co się tak naprawdę stało. Ba, nawet go to nie interesuje co sam zrobił, ważne, że jest plus a nie minus, nieważne jakim kosztem i jak długo to jeszcze może trwać.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

matka pisze:.... i myśli, że ktoś oprócz niej rozumie co to jest "ważny poziom", "odpowiednia ilość czasu" czy "fałszywe wybicie" ?

Matka moze czas zmienic xywke na Dziecko i zajrzec na babypips.com bo zachowujesz sie jakbys dopiero od wczoraj byl na rynku.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

matka pisze: A jak nazwać taką osobę, która chciała przedstawić sposób w jaki podejmuje decyzję o zawieraniu transakcji a przedstawiła zbiór zasad, które można interpretować na dowolny sposób. Dopytywana o szczegóły, ujawnia je jak kapiący kran, po kropelce i myśli, że ktoś oprócz niej rozumie co to jest "ważny poziom", "odpowiednia ilość czasu" czy "fałszywe wybicie" ?

Nie wiem może z was kiepscy programiści.

Ja rozumiem o co chodzi Greenhaze i potrafię sobie wyobrazić rozwiązanie. (nie mówie ze łatwe czy szybkie/) :

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Greenhaze pisze:Matka moze czas zmienic xywke na Dziecko i zajrzec na babypips.com bo zachowujesz sie jakbys dopiero od wczoraj sie urodzil.
A jeśli to zrobię, opowiesz mi co znaczą te pojęcia? Myślę, że bardziej pasowało by tak jak napisałeś Matoł, bo jednak nie urodziłem się wczoraj, a dojść do tego co to znaczy ważny, odpowiedni lub fałszywy próbuję od wielu wielu lat i jak do tej pory to wychodzi mi, że dla każdego znaczy to co innego.

Dlaczego nie chcesz kontynuować merytorycznej dyskusji i uciekasz się do inwektyw gdy tylko pada prośba o doprecyzowanie lub zarzut o zbyt dużą dowolność?

Dodano po 2 minutach:
Esco pisze:Nie wiem może z was kiepscy programiści.

Ja rozumiem o co chodzi Greenhaze i potrafię sobie wyobrazić rozwiązanie. (nie mówie ze łatwe czy szybkie/) :
uff.. w końcu dochodzimy do tego etapu, w końcu będzie można sprawdzić tak jak chciał xmmm czy to zarabia czy nie. Stawiam cały kapitał, że wyzerujemy depo, Greenhaze przyjmujesz zakład?

P.S. mam takie pytanie jeszcze, czy teraz też już mogę wrzucać inwektywy, obrażać innych i nie dostać ostrzeżenia? ;)
Obrazek
Unfortunately, more to come

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Matka ty nie chcesz kontynuowac tej dyskusji. Ty jestes swiecie przekonany ze to nie dziala i zadne argumenty tego nie zmienia. Bedziesz bronil swojej racji do upadlego a ja nie mam ochoty w nieskonczonosc odbijac pileczki........
Kiedys zadalem ci pytanie czy przyjmujesz ze mozesz sie mylic? ...... odpowiedziales ze nie wiec o czym chcesz tu dyskutowac?......

Nie odpowiadaj. Szkoda czasu.

P.S. Dlaczego sadzisz ze ktos sie bedzie z toba dzielil wynikami.

:lol:

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Ciekawie sie ma główne przesłanie tej dyskusji o "algorytmie" zasadach itd.. wobec tego tematu o graniu na czuja
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=20004

Pojawil sie Ink no i dym :lol: ...klasyk :D

Na calym forum objawia sie ciagle jeden podstawowy problem.. brak umiejetnosci okreslenia popytu i podazy

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... php?t=6962 - ankieta
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

matka pisze: Przepraszam. Czy w rewanżu mógłbyś zachować się jak mężczyzna i wskazać jeden ze swoich 2270 postów gdzie jest jedno merytoryczne zdanie związane z forexem?

No, przynajmniej wiesz ze bladzisz :) Zapytales więc czuje sie zobowiązany odpowiedzieć, z FX hmm, nie liczyłem dokładnie ale około 1500 jest merytoryczna :) natomiast nie jest to przedstawione w sposób binarny więc tej wiedzy po prostu nie rozumiesz co nie znaczy ze jej nie ma :)

ODPOWIEDZ