Człowiek vs Maszyna - Trading "uznaniowy"

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

matka pisze:A może nie dało się już wytrzymać Twojej obecności tam i projekt przeniósł się gdzie indziej?
Eee... a widziałeś tam chociaż jeden mój post ? buhahahaha
świetny argument nie ma co :509:
matka pisze:Przypuszczam, że takie właśnie treści serwowane są na tych słynnych szkoleniach "z systemów".
szkolenia z systemów to można wrzucić miedzy bajki :) można uznac szkolenia ale z wiedzy lub ze sposobu patrzenia na rynek a nie z systemu

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

matka pisze:alinoe napisał:
ja robię takie backtesty ręcznie właśnie bazując na schematach, które widzę na wykresie (oczywiście ich tu nie ujawnię).

To po co o tym piszesz? Nie sądzisz, że to trochę groteskowe i dziecinne pisać "wiem, ale nie powiem"?
Nie powiem bo to nie o to chodzi aby ujawniać strategię. Moim zamiarem było podważenie twojego zdania, że nie da się bactestować schematów widocznych na wykresach.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Songo89K pisze:Nie mam pojęcia jak to opisać,jeszcze nie teraz.
Nie graj w tej sposób, to jest chaos, nie będziesz nawet w stanie wskazać elementu, który należy usprawnić, gdy pojawią się niepowodzenia. Musisz mieć nad tym pełną kontrolę. No może nie pełną ale na pewno nie na takim poziomie.

Dodano po 1 minutach:
Ink. pisze:Eee... a widziałeś tam chociaż jeden mój post ? buhahahaha
Tak, zanim je usunął moderator było ich bardzo dużo.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Nie jest to idealny pomysł ale myślę że krok w dobrym kierunku
Pod uwagę brane są tylko ceny Close

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

Songo89K pisze:Niestety jestem złym przykładem bo dopiero od miesiąca praktykuje "swój sposób gry".
spoko, rozumiem, no to został mi tylko Greenhaze(nie określił się jasno, ale chyba też raczej odpada..hm...) .... nikt nie spróboje opisać(nauczyć mnie, czytaj automatu) jakiegoś prostego patternu?

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

matka pisze:Tak, zanim je usunął moderator było ich bardzo dużo.
matka nie ośmieszaj sie jeszcze bardziej, w wątku programowanie nigdy nie napisałem ani jednego postu, mylisz to z wątkiem greena o orderflow w ogólnych :)
Wszystkie twoje argumenty sa tak przemyślane i tak samo zgadzają sie z prawda ? :mrgreen:

zachowaj sie jak mężczyzna przyznaj sie do błędu i przeproś :)

W sumie dzieki wielkie, dawka śmiechu byla solidna :)

Dodano po 41 sekundach:

LowcaG dwie linie, pod i nad cena, przebije dolną sprzedawaj, przebije gorną kupuj :)

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Greenhaze »

LowcaG. Mozesz zajrzec do mojego journala albo tematu "order-flow"

To nie jest az tak proste jak pokazanie patternu i heja. Wtedy hedgefundy nie zatrudnialy by traderow tylko informatykow na potege.

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

Ink. pisze:LowcaG dwie linie, pod i nad cena, przebije dolną sprzedawaj, przebije gorną kupuj
hehe, a odległośc mogę sobie walnąc jaką chce? ;)
(algorytm wygląda tak, losuj ilość pipsów, i dawaj buystop i sellstop :P) koniec. Udało mi się już naśadować doświadczenie? ;)
Poprosze o kolejną wskazówkę? (odległość linii)

Dodano po 1 minutach:
LowcaG. Mozesz zajrzec do mojego journala albo tematu "order-flow"

To nie jest az tak proste jak pokazanie patternu i heja. Wtedy hedgefundy nie zatrudnialy by traderow tylko informatykow na potege.
A zajrzę, ale chciałbym wybrać wg. Ciebie jeden najprostszy ( i dla mnie) moge liczyć na wskazówki?(mogę zadawać dużó pytań).
Nie chodzi mi bardzo o zarabiania, tylko o otworzenie paterrnu, nawet nie musi być cały...

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

LowcaG pisze: nikt nie spróboje opisać(nauczyć mnie, czytaj automatu) jakiegoś prostego patternu?
Wyczuwam jakby nutkę sarkazmu :D Tak poważnie to myślę, że nie ma tam żadnych patternów. Są udręczone gapieniem się w monitor osoby, które wchodzą "midterm" z SL na kilkaset pipsów, starając się przewidzieć gdzie za parę tygodni "cena zawróci", bo nie mogą pogodzić się z perspektywą nieskoszenia "całego ruchu". Sugeruję dajmy spokój, w końcu to nic przyjemnego starać się komuś pomóc wyjść z letargu i usłyszeć że się jest matołem. To zadanie dla profesjonalistów ;)
Ink. pisze:zachowaj sie jak mężczyzna przyznaj sie do błędu i przeproś
Przepraszam. Czy w rewanżu mógłbyś zachować się jak mężczyzna i wskazać jeden ze swoich 2270 postów gdzie jest jedno merytoryczne zdanie związane z forexem?
Obrazek
Unfortunately, more to come

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Greenhaze »

Najprostszy to ten ktory opisalem tutaj czyli przebicie waznego poziomu i retest. Drugi to falszywe wybicie poziomu - taki SHS na nizszym interwale gdzie H jest tym fakeoutem tylko zamiast wchodzic w przebicie neckline wchodzi sie na prawym ramieniu.

Niewiem czy ktos obserwuje SHSy ale zagranie counter na przebiciu jest czesto bardziej oplacalne niz to lemingowe/ksiazkowe.

ODPOWIEDZ