AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

Czy ja dobrze widzę, że w instrukcji zalecają USUNIĘCIE razem ze starą platformą również starych PLIKÓW WŁASNYCH (konfiguracyjnych) ?!?
Czy dobrze ruzmiem, że wszystko co sobie poustawiałem w AT1 będę musiał teraz na nowo ustawiać bo programiści nie znają pojęcia kompatybilności wstecz? I nie chodzi mi o główne ustawienia, ale o "pulpity", bo nawet gdy próbowałem załadować stary zapisany pulpit do nowego AT2, to niestety ale nie za bardzo zadziałało (wykresy się jakieś dziwne zrobiły, itp).

A może jest jakiś "konwerter" ze starych ustawień do nowych ? czy jednak pozostaje ręczne ponowne "dostrajanie" ?
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
buchcik pisze:Czy ja dobrze widzę, że w instrukcji zalecają USUNIĘCIE razem ze starą platformą również starych PLIKÓW WŁASNYCH (konfiguracyjnych) ?!?
Czy dobrze ruzmiem, że wszystko co sobie poustawiałem w AT1 będę musiał teraz na nowo ustawiać bo programiści nie znają pojęcia kompatybilności wstecz? I nie chodzi mi o główne ustawienia, ale o "pulpity", bo nawet gdy próbowałem załadować stary zapisany pulpit do nowego AT2, to niestety ale nie za bardzo zadziałało (wykresy się jakieś dziwne zrobiły, itp).

A może jest jakiś "konwerter" ze starych ustawień do nowych ? czy jednak pozostaje ręczne ponowne "dostrajanie" ?
A może frytki do tego Buchcik jeszcze byś chciał?

Chyba widzisz, że w nowej wersji zmienił się pulpit i jego ustawienia. To niby z jakiej racji mają działać stare ustawienia?

Migrację na nową wersję platformy dokonuje się raz na kilka lat, także zamiast pisać obszernego posta już dawno skończyłbyś ustawiać nowy pulpit, a przy okazji zapoznałbyś się z nowymi możliwościami platformy.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 1 minutach:

Witam.
wm101 pisze:Czy w nowej wersji tradera można modyfikować złożone już zlecenie ?
Chcesz przesunąć Order open price? :D

Pewnie, że można.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

wm101
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wm101 »

Nie Order open price ale TP w poprzedniej wersji było to bardzo proste a tutaj nawet otwartego zlecenia nie za bardzo widać .

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
wm101 pisze:Nie Order open price ale TP w poprzedniej wersji było to bardzo proste a tutaj nawet otwartego zlecenia nie za bardzo widać .
TP można zmienić na kilka sposobów. Poczytaj manual.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

buchcik
Gaduła
Gaduła

MaRCHeW pisze:Witam.
buchcik pisze: "konwerter" ze starych ustawień do nowych ? czy jednak pozostaje ręczne ponowne "dostrajanie" ?
A może frytki do tego Buchcik jeszcze byś chciał?
mogą być... i Fanta, koniecznie BEZ LODU ;)

Myślę, że wystarczyłaby odrobina dobrej chęci ze strony programistów, a "konwerter" by sobie z tym poradził, ostatecznie przecież większość elementów i zasady działania są takie same w obu wersjach, więc wartości ze "starych" na "nowe" w konfiguracji dałoby się pewnie poprzenosić.
No ale trudno - nie ma, to trzeba samemu poklikać ponownie wszystko.
EOT.
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

buchcik pisze:Czy ja dobrze widzę, że w instrukcji zalecają USUNIĘCIE razem ze starą platformą również starych PLIKÓW WŁASNYCH (konfiguracyjnych) ?!?
Niestety tak. Stosowna informacja była również zawarta w przesłanej do wszystkich Klientów informacji e-mail.

Dodano po 2 minutach:
Damian77 pisze:minusy
- brak możliwości ustalenia domyślnej wielkości pozycji innej niż 1.0 lot (teoretycznie jest miejsce gdzie to można zmienić ale tylko teoretycznie)
Wiemy o tym i kwestią tygodni jest udostępnienie wersji z poprawionym działaniem tego parametru
Damian77 pisze: raport faktycznie jeden, ale nawet w nim prowizje i Z/S mamy z dokładnością do 4 miejsc po przecinku (co jest sprzeczne z formatem walutowym)
- Raporty również zostaną udostępnione. Prosimy o cierpliwość. Jeżeli chodzi o 4 miejsca po przecinku - to również próbujemy zwalczyć
Damian77 pisze:- nadal brak exportu do excella
Tak :( ale pojawiła się alternatywa - eksport do PDF

Dodano po 51 sekundach:
merho pisze:yby chociaż mozna było wyłączyć tą autoryzacje sms
esperer34 pisze:Panie Dariuszu, czy istnieja najmniejsze szanse, ze zrezygnujecie z tej problematycznej opcji jaka jest autoryzacja sms? Gdyby chociaz bylo to zalezne od zamkniecia programu, a nie od zerwania polaczenia. Albo chociaz od czasu. Po wpisaniu hasla sms, dany adres ip ma spokoj na godzine. Kiedy macie problem z serwerem, musimy wpisywac haslo co 2 minuty! tracimy ogromna ilosc czasu na tym paranoicznym zabezpieczeniu. Zrywanie polaczenia nie bylo by az tak uciazliwe bez autoryzacji.
Szykujemy pewną zmianę w tej kwestii. Prosimy o odrobinę cierpliwości (dużo mniej niż z udostępnieniem AT2).

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

buchcik
Gaduła
Gaduła

Dariusz Wiśniewski pisze:Syriusz88 napisał:
W poprzedniej wersji przy składaniu zleceń była też wyświetlana wartość pobierane depozytu, czy w tej wersji też jest taka opcja?

Prawy przycik myszy na panelu Złóż zlecenie Widok Depozyt
Ekstra, tylko dlaczego to działa tylko w ZEWNĘTRZNYM panelu "Złóż zlecenie" którego na dodatek nie da się powiązać z wykresem tak, żeby automatycznie ustawiał intstrument na ten który jest na aktywnym wykresie, natomiast nie ma możliwości pokazania ani spreadu, ani swapów, ani depozytu na "Złóż zlecenie" WEWNĘTRZNYM klikniętym z wykresu ??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Awatar użytkownika
nielegalny
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nielegalny »

Witam

Czy jest możliwość ustawienia sztywnego TP/SL w ilości pipsów od ceny zawieranej transakcji? W AT1 było to duże ułatwienie do skalpowania.

Poza tym co z odchyleniem od ceny? - w AT1 jak co o nie zawierało transakcji a teraz nie ma już możliwości takiego ustawienia? Przynajmniej nie potrafię czegoś takiego znaleźć.

Awatar użytkownika
VANemadeus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: VANemadeus »

pllus pisze:Strona 21

:564: Dzięki
Słabi tylko giną w objęciach przeciwności ,
silni karmią się u jej piersi.

- Józef Ignacy Kraszewski -

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

Dariusz Wiśniewski pisze:
Damian77 pisze: raport faktycznie jeden, ale nawet w nim prowizje i Z/S mamy z dokładnością do 4 miejsc po przecinku (co jest sprzeczne z formatem walutowym)
- Raporty również zostaną udostępnione. Prosimy o cierpliwość. Jeżeli chodzi o 4 miejsca po przecinku - to również próbujemy zwalczyć

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
mam nadzieję raport zostanie poprawiony w pierwszej kolejności bo na chwilę obecną muszę zgadywać trochę gdzie było zaokrąglenie brane pod uwagę a gdzie nie, wklepuję sobie liczby do ms money od xx lat i nie chce zmieniac zwyczaju
a na chwilę obecną nawet w zakładce rachunek pola Dzisiejsze prowizje, Dzisiejsze zrealizowane Z/S nie są tylko dzisiejsze :(

generalnie alior znowu potraktowal klientów jako darmowych testerów :(((

ODPOWIEDZ