AliorTrader - ECN.
Czy ja dobrze widzę, że w instrukcji zalecają USUNIĘCIE razem ze starą platformą również starych PLIKÓW WŁASNYCH (konfiguracyjnych) ?!?
Czy dobrze ruzmiem, że wszystko co sobie poustawiałem w AT1 będę musiał teraz na nowo ustawiać bo programiści nie znają pojęcia kompatybilności wstecz? I nie chodzi mi o główne ustawienia, ale o "pulpity", bo nawet gdy próbowałem załadować stary zapisany pulpit do nowego AT2, to niestety ale nie za bardzo zadziałało (wykresy się jakieś dziwne zrobiły, itp).
A może jest jakiś "konwerter" ze starych ustawień do nowych ? czy jednak pozostaje ręczne ponowne "dostrajanie" ?
Czy dobrze ruzmiem, że wszystko co sobie poustawiałem w AT1 będę musiał teraz na nowo ustawiać bo programiści nie znają pojęcia kompatybilności wstecz? I nie chodzi mi o główne ustawienia, ale o "pulpity", bo nawet gdy próbowałem załadować stary zapisany pulpit do nowego AT2, to niestety ale nie za bardzo zadziałało (wykresy się jakieś dziwne zrobiły, itp).
A może jest jakiś "konwerter" ze starych ustawień do nowych ? czy jednak pozostaje ręczne ponowne "dostrajanie" ?
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.
Maciej Buchta.
Witam.
Chyba widzisz, że w nowej wersji zmienił się pulpit i jego ustawienia. To niby z jakiej racji mają działać stare ustawienia?
Migrację na nową wersję platformy dokonuje się raz na kilka lat, także zamiast pisać obszernego posta już dawno skończyłbyś ustawiać nowy pulpit, a przy okazji zapoznałbyś się z nowymi możliwościami platformy.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 1 minutach:
Witam.

Pewnie, że można.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
A może frytki do tego Buchcik jeszcze byś chciał?buchcik pisze:Czy ja dobrze widzę, że w instrukcji zalecają USUNIĘCIE razem ze starą platformą również starych PLIKÓW WŁASNYCH (konfiguracyjnych) ?!?
Chyba widzisz, że w nowej wersji zmienił się pulpit i jego ustawienia. To niby z jakiej racji mają działać stare ustawienia?
Migrację na nową wersję platformy dokonuje się raz na kilka lat, także zamiast pisać obszernego posta już dawno skończyłbyś ustawiać nowy pulpit, a przy okazji zapoznałbyś się z nowymi możliwościami platformy.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 1 minutach:
Witam.
Chcesz przesunąć Order open price?wm101 pisze:Czy w nowej wersji tradera można modyfikować złożone już zlecenie ?

Pewnie, że można.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
mogą być... i Fanta, koniecznie BEZ LODUMaRCHeW pisze:Witam.
A może frytki do tego Buchcik jeszcze byś chciał?buchcik pisze: "konwerter" ze starych ustawień do nowych ? czy jednak pozostaje ręczne ponowne "dostrajanie" ?

Myślę, że wystarczyłaby odrobina dobrej chęci ze strony programistów, a "konwerter" by sobie z tym poradził, ostatecznie przecież większość elementów i zasady działania są takie same w obu wersjach, więc wartości ze "starych" na "nowe" w konfiguracji dałoby się pewnie poprzenosić.
No ale trudno - nie ma, to trzeba samemu poklikać ponownie wszystko.
EOT.
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.
Maciej Buchta.
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Niestety tak. Stosowna informacja była również zawarta w przesłanej do wszystkich Klientów informacji e-mail.buchcik pisze:Czy ja dobrze widzę, że w instrukcji zalecają USUNIĘCIE razem ze starą platformą również starych PLIKÓW WŁASNYCH (konfiguracyjnych) ?!?
Dodano po 2 minutach:
Wiemy o tym i kwestią tygodni jest udostępnienie wersji z poprawionym działaniem tego parametruDamian77 pisze:minusy
- brak możliwości ustalenia domyślnej wielkości pozycji innej niż 1.0 lot (teoretycznie jest miejsce gdzie to można zmienić ale tylko teoretycznie)
- Raporty również zostaną udostępnione. Prosimy o cierpliwość. Jeżeli chodzi o 4 miejsca po przecinku - to również próbujemy zwalczyćDamian77 pisze: raport faktycznie jeden, ale nawet w nim prowizje i Z/S mamy z dokładnością do 4 miejsc po przecinku (co jest sprzeczne z formatem walutowym)
TakDamian77 pisze:- nadal brak exportu do excella

Dodano po 51 sekundach:
merho pisze:yby chociaż mozna było wyłączyć tą autoryzacje sms
Szykujemy pewną zmianę w tej kwestii. Prosimy o odrobinę cierpliwości (dużo mniej niż z udostępnieniem AT2).esperer34 pisze:Panie Dariuszu, czy istnieja najmniejsze szanse, ze zrezygnujecie z tej problematycznej opcji jaka jest autoryzacja sms? Gdyby chociaz bylo to zalezne od zamkniecia programu, a nie od zerwania polaczenia. Albo chociaz od czasu. Po wpisaniu hasla sms, dany adres ip ma spokoj na godzine. Kiedy macie problem z serwerem, musimy wpisywac haslo co 2 minuty! tracimy ogromna ilosc czasu na tym paranoicznym zabezpieczeniu. Zrywanie polaczenia nie bylo by az tak uciazliwe bez autoryzacji.
Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Ekstra, tylko dlaczego to działa tylko w ZEWNĘTRZNYM panelu "Złóż zlecenie" którego na dodatek nie da się powiązać z wykresem tak, żeby automatycznie ustawiał intstrument na ten który jest na aktywnym wykresie, natomiast nie ma możliwości pokazania ani spreadu, ani swapów, ani depozytu na "Złóż zlecenie" WEWNĘTRZNYM klikniętym z wykresu ??Dariusz Wiśniewski pisze:Syriusz88 napisał:
W poprzedniej wersji przy składaniu zleceń była też wyświetlana wartość pobierane depozytu, czy w tej wersji też jest taka opcja?
Prawy przycik myszy na panelu Złóż zlecenie Widok Depozyt
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.
Maciej Buchta.
- nielegalny
- Stały bywalec
Witam
Czy jest możliwość ustawienia sztywnego TP/SL w ilości pipsów od ceny zawieranej transakcji? W AT1 było to duże ułatwienie do skalpowania.
Poza tym co z odchyleniem od ceny? - w AT1 jak co o nie zawierało transakcji a teraz nie ma już możliwości takiego ustawienia? Przynajmniej nie potrafię czegoś takiego znaleźć.
Czy jest możliwość ustawienia sztywnego TP/SL w ilości pipsów od ceny zawieranej transakcji? W AT1 było to duże ułatwienie do skalpowania.
Poza tym co z odchyleniem od ceny? - w AT1 jak co o nie zawierało transakcji a teraz nie ma już możliwości takiego ustawienia? Przynajmniej nie potrafię czegoś takiego znaleźć.
- VANemadeus
- Bywalec
mam nadzieję raport zostanie poprawiony w pierwszej kolejności bo na chwilę obecną muszę zgadywać trochę gdzie było zaokrąglenie brane pod uwagę a gdzie nie, wklepuję sobie liczby do ms money od xx lat i nie chce zmieniac zwyczajuDariusz Wiśniewski pisze:- Raporty również zostaną udostępnione. Prosimy o cierpliwość. Jeżeli chodzi o 4 miejsca po przecinku - to również próbujemy zwalczyćDamian77 pisze: raport faktycznie jeden, ale nawet w nim prowizje i Z/S mamy z dokładnością do 4 miejsc po przecinku (co jest sprzeczne z formatem walutowym)
Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
a na chwilę obecną nawet w zakładce rachunek pola Dzisiejsze prowizje, Dzisiejsze zrealizowane Z/S nie są tylko dzisiejsze

generalnie alior znowu potraktowal klientów jako darmowych testerów