AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

nieogar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nieogar »

Ogolnie zmiany na +. Trzeba jedynie się przyzwyczaic do oddrobine zmienionej obslugi programu.
Minusy ktore zauwazono wczesniej:
1) brak mozliwosci ustalania domyslnej wartości transakcji <1 lota
2) rozjezdzające się kreski, w tym przypadki gdy niemal pozioma kreska przy kopiowaniu staje się pionowa:) - strasznie mnie to irytuje i zmusza do posiadania otwarych oddzielnych wykresow dla roznych interwalow czasowych

Pozdrawiam

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

Alior Trader mi się sam zaktualizował, ale mam problem, na każdym instrumencie który sprawdzałem (6 sztuk) zamiast wykresu mam tylko białe tło i napis "Brak dostępnych danych dla [nazwa instrumentu]..."
Próbowałem odświeżać, wyłączać i włączać ponownie i nic.
Co robię źle ? Albo co trzeba zrobić aby odzyskać wykresy ?
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

robisz wszystko dobrze, też tak miałem i nic z tym nie da rady zrobić,
trzeba odinstalować platformę i zainstalować nową wersję, tylko mógłby ktoś dać linka do AliorTrader2, bo nie mogę znaleźć na ich * stronie.

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

kingjaxe pisze:robisz wszystko dobrze, też tak miałem i nic z tym nie da rady zrobić,
trzeba odinstalować platformę i zainstalować nową wersję, tylko mógłby ktoś dać linka do AliorTrader2, bo nie mogę znaleźć na ich * stronie.
Już działa, wcale nie musiałem odinstalowywać.
Okazało się, że nowy AT stworzył mi nową ikonkę na pulpicie, a ja używałem swojej starej (dziwne, że po uruchomieniu u góry było napisane "Alior Trader 2()" co mnie zmyliło). Gdy kliknąłem w nową to się uruchomił AT2, tylko musiałem sobie hasło przypomnieć w maksymalnie 3 próbach ;)
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
kingjaxe pisze:robisz wszystko dobrze, też tak miałem i nic z tym nie da rady zrobić,
Przecież jest już na stronie DM Alior Banku: http://www.aliorbank.pl/pl/biuro_makler ... stalacyjny

Przed aktualizacją poczytajcie: http://www.aliorbank.pl/resources/res/r ... ader_2.pdf

Pozdrawiam
Karol Marchewka

jinx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jinx »

w at2 widzę Dodaj->Wskaźnik->z pliku czy to działa (bo u mnie nie)? Widać też jakąś bazę wiedzy i bardzo zachęcający znaczek C# czy jest jakieś .NET api?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
jinx pisze:w at2 widzę Dodaj->Wskaźnik->z pliku czy to działa (bo u mnie nie)? Widać też jakąś bazę wiedzy i bardzo zachęcający znaczek C# czy jest jakieś .NET api?
W .NET będzie można programować strategie i indicatory.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 3 minutach:

Witam.
nieogar pisze:2) rozjezdzające się kreski, w tym przypadki gdy niemal pozioma kreska przy kopiowaniu staje się pionowa:) - strasznie mnie to irytuje i zmusza do posiadania otwarych oddzielnych wykresow dla roznych interwalow czasowych
Możesz pokazać to na screenshocie z jakimś małym opisem jak odtworzyć problem. Prześlę te informacje do PFSoftu by poprawili rysowanie.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Terikan
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Terikan »

Czy w Alior Trader 2 Demo, EMA to na pewno EMA? Bo coś za mało "płaska" mi się wydaje w porównaniu do wersji poprzedniej..

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
Terikan pisze:Czy w Alior Trader 2 Demo, EMA to na pewno EMA? Bo coś za mało "płaska" mi się wydaje w porównaniu do wersji poprzedniej..
Z tego co widzę EMA w Alior Traderze ma błędną formułę. Wyślę informacje do PFSoftu by to poprawili.
W międzyczasie możesz stosować EMA z MT4. W załączeniu indicator, który należy rozpakować i skopiować do katalogu domowego Alior Tradera. W moim przypadku jest to katalog: C:\Moje dokumenty\Alior Trader 2\My scripts\bin\indicators\

U Ciebie powinno być tak samo, chyba, że masz inaczej spartycjonowany dysk.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

wm101
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wm101 »

Ta platforma to jakaś tragedia . Poprzednia zawieszała się często ale to co dzieje się z nową to jakiś koszmar .
Czy w nowej wersji tradera można modyfikować złożone już zlecenie ?

ODPOWIEDZ