AliorTrader - ECN.
Ogolnie zmiany na +. Trzeba jedynie się przyzwyczaic do oddrobine zmienionej obslugi programu.
Minusy ktore zauwazono wczesniej:
1) brak mozliwosci ustalania domyslnej wartości transakcji <1 lota
2) rozjezdzające się kreski, w tym przypadki gdy niemal pozioma kreska przy kopiowaniu staje się pionowa:) - strasznie mnie to irytuje i zmusza do posiadania otwarych oddzielnych wykresow dla roznych interwalow czasowych
Pozdrawiam
Minusy ktore zauwazono wczesniej:
1) brak mozliwosci ustalania domyslnej wartości transakcji <1 lota
2) rozjezdzające się kreski, w tym przypadki gdy niemal pozioma kreska przy kopiowaniu staje się pionowa:) - strasznie mnie to irytuje i zmusza do posiadania otwarych oddzielnych wykresow dla roznych interwalow czasowych
Pozdrawiam
Alior Trader mi się sam zaktualizował, ale mam problem, na każdym instrumencie który sprawdzałem (6 sztuk) zamiast wykresu mam tylko białe tło i napis "Brak dostępnych danych dla [nazwa instrumentu]..."
Próbowałem odświeżać, wyłączać i włączać ponownie i nic.
Co robię źle ? Albo co trzeba zrobić aby odzyskać wykresy ?
Próbowałem odświeżać, wyłączać i włączać ponownie i nic.
Co robię źle ? Albo co trzeba zrobić aby odzyskać wykresy ?
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.
Maciej Buchta.
Już działa, wcale nie musiałem odinstalowywać.kingjaxe pisze:robisz wszystko dobrze, też tak miałem i nic z tym nie da rady zrobić,
trzeba odinstalować platformę i zainstalować nową wersję, tylko mógłby ktoś dać linka do AliorTrader2, bo nie mogę znaleźć na ich * stronie.
Okazało się, że nowy AT stworzył mi nową ikonkę na pulpicie, a ja używałem swojej starej (dziwne, że po uruchomieniu u góry było napisane "Alior Trader 2()" co mnie zmyliło). Gdy kliknąłem w nową to się uruchomił AT2, tylko musiałem sobie hasło przypomnieć w maksymalnie 3 próbach

Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.
Maciej Buchta.
Witam.
Przed aktualizacją poczytajcie: http://www.aliorbank.pl/resources/res/r ... ader_2.pdf
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Przecież jest już na stronie DM Alior Banku: http://www.aliorbank.pl/pl/biuro_makler ... stalacyjnykingjaxe pisze:robisz wszystko dobrze, też tak miałem i nic z tym nie da rady zrobić,
trzeba odinstalować platformę i zainstalować nową wersję, tylko mógłby ktoś dać linka do AliorTrader2, bo nie mogę znaleźć na ich * stronie.
Przed aktualizacją poczytajcie: http://www.aliorbank.pl/resources/res/r ... ader_2.pdf
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 3 minutach:
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
W .NET będzie można programować strategie i indicatory.jinx pisze:w at2 widzę Dodaj->Wskaźnik->z pliku czy to działa (bo u mnie nie)? Widać też jakąś bazę wiedzy i bardzo zachęcający znaczek C# czy jest jakieś .NET api?
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 3 minutach:
Witam.
Możesz pokazać to na screenshocie z jakimś małym opisem jak odtworzyć problem. Prześlę te informacje do PFSoftu by poprawili rysowanie.nieogar pisze:2) rozjezdzające się kreski, w tym przypadki gdy niemal pozioma kreska przy kopiowaniu staje się pionowa:) - strasznie mnie to irytuje i zmusza do posiadania otwarych oddzielnych wykresow dla roznych interwalow czasowych
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Witam.
W międzyczasie możesz stosować EMA z MT4. W załączeniu indicator, który należy rozpakować i skopiować do katalogu domowego Alior Tradera. W moim przypadku jest to katalog: C:\Moje dokumenty\Alior Trader 2\My scripts\bin\indicators\
U Ciebie powinno być tak samo, chyba, że masz inaczej spartycjonowany dysk.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Z tego co widzę EMA w Alior Traderze ma błędną formułę. Wyślę informacje do PFSoftu by to poprawili.Terikan pisze:Czy w Alior Trader 2 Demo, EMA to na pewno EMA? Bo coś za mało "płaska" mi się wydaje w porównaniu do wersji poprzedniej..
W międzyczasie możesz stosować EMA z MT4. W załączeniu indicator, który należy rozpakować i skopiować do katalogu domowego Alior Tradera. W moim przypadku jest to katalog: C:\Moje dokumenty\Alior Trader 2\My scripts\bin\indicators\
U Ciebie powinno być tak samo, chyba, że masz inaczej spartycjonowany dysk.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.