Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

niemiaszek pisze:A wszystko dlategpo, że nie dałem Ci za free mojej strategii/systemu... sam zobacz jak od tego momentu zacząłeś mnie atakować...pozostawiam to bez komentarza
niemiaszek pisze:
matka pisze: Skąd pomysł, że mógłbym coś od Ciebie chcieć?
przecież to Twój wpis skierowany do mnie z żądaniem co mam Ci udostępnić:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 498#477498
Zacytujmy:
Jeśli nie masz nic przeciwko, wolałbym podstawowe kwestie wyjaśnić tutaj, z korzyścią dla wszystkich zainteresowanych. Muszę niestety jeszcze raz poprosić Cię o sprecyzowanie, czy to co oferujesz to nauka zbioru zasad, wg. którego należy zawierać transakcję i czy ten zbiór jest zamknięty. Jeśli tak, to jakie taki system produkuje wyniki. Napisz czy chcesz, żebym określił które parametry mnie interesują, najlepiej podaj wszystkie standardowe. Myślę, że to ostatecznie zamknie dyskusję, która się rozmywa zamiast skupić na konkretach.
Nie kłam publicznie na mój temat, to ostatnie ostrzeżenie.
niemiaszek pisze:i nie odpisuj mi już, dzięki za dzisiejszą rozmowę
Jeśli nie masz nic przeciwko, to jednak trochę Ci jeszcze poodpisuję.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

Ignac pisze:A czy ktoś sprzedaje szkolenia nie ze strategii tylko z tego przede wszystkim jak działa rynek, jak go rozumieć i o co w tym wszysktim chodzi? Nie, że tu jest opór tu wsparcie, wyznacza się tak, tutaj LT, tutaj srelte... chodzi mi o taki background, mechanikę rynku, czy ktoś to robi?
a nie lepiej jak ktos cie nauczy zarabiac na forexie i gieldzie...?
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Ignac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ignac »

andy11 pisze:a nie lepiej jak ktos cie nauczy zarabiac na forexie i gieldzie...?
Pytam z ciekawości a powód jest prosty: wiele lat lizałem różnych metod, dziesiątek strategii itd. Standard, nic specjalnego, większość osób tak ma. Uważam, że głównym błędem moim było to, że zacząłem od szukania strategii a nie rozumienia rynku. Dopiero jak skumałem to czym rynek jest, jak działa, jakie są zależności, relacje itd itp strategia przyszła sama naturalnie. Dlatego tak pytam z ciekawości właśnie czy ktoś już wpadł na ten pomysł z uczących szanownych.
Uczenie kogoś samej strategii moim zdaniem może mieć słabe efekty i o dziwo nawet jeśli strategia nie jest zła to klient nie będzie zarabiał. Jakoś tak.

imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

Ignac pisze:Dopiero jak skumałem to czym rynek jest, jak działa, jakie są zależności, relacje itd itp strategia przyszła sama naturalnie.
sedno tematu, jeśli się zrozumie, później już działa wszystko, co wcześniej nie działało.
:)

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

rabit pisze:Troche smieszne by bylo gdybym chcial szkolic grajac na demo ...

może to będzie "kij w mrowisko", może "precedens" jak napisał Esco a może zakończenie tego całego zamieszania, czy szkolący coś potrafi czy nie...
czy ma strategię czy nie...

szkolenie od 19.03. do 23.03.
zgodnie z założeniami(rozpiską ze szkolenia), nikt z grupy nie powinien klikać, bo dopiero poznawał torię poszczególnych strategii, ale nic nie stało dla mnie na przeszkodzie, żebym sobie coś naklikał :wink:

Obrazek

Obrazek

wynik w pipsach: +23,4

zostawiam to do Waszej oceny
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Ignac pisze:Uważam, że głównym błędem moim było to, że zacząłem od szukania strategii a nie rozumienia rynku. Dopiero jak skumałem to czym rynek jest, jak działa, jakie są zależności, relacje itd itp strategia przyszła sama naturalnie. Dlatego tak pytam z ciekawości właśnie czy ktoś już wpadł na ten pomysł z uczących szanownych.
Uczenie kogoś samej strategii moim zdaniem może mieć słabe efekty i o dziwo nawet jeśli strategia nie jest zła to klient nie będzie zarabiał. Jakoś tak.
Brawa za zrozumienie istoty problemu ;-) Również moim zdaniem, cały "sekret" polega właśnie na zrozumieniu rynku, a nie na bezmyślnym powielaniu. Nie wiem czy ktoś ze szkolących wpadł już na to; nawet jeśli, to na takie szkolenia nie ma zapotrzebowania. Ludzie oczekują cudownych systemów, a nie mozolnej pracy.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

Ludzie oczekuja szybkich i wielkich $$ ....
nie chca sie zaglebiac ...
placa za szkolenie xxx zl i chca zarabiac kasiore....
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawel2907 »

jak mozna bylo stracic 100 000 podczas szkolenia ??

wygąda jak otworzenie 20 lotów i liczenie na cud że zawrócą

nie rozumiecie ze to że płacicie nie oznacza że macie odpowiednie predyzspozycje psychiczne ? TRZEBA zaplacic rynkowi bądź jak kto woli szkoleniowcowi za te sprawdzenie siebie ale nie mozna oczekiwac ze jak płace to musze juz zarabiac - tego NIKT nie moze zagwarantowac

skoro straciles taką kase to po prostu zalatwiles sam siebie zlym money managment - wygląda jak otworzenie pozycji zbyt duzej do mozliwosci konta czyli najzwyklejszą chciwosc
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Niemiaszek
Mogę spytać o powody, dla których nie wziąłeś kapitału w zarządzanie,mimo że miałeś takie propozycje?

Awatar użytkownika
c_e_r_v_u_s
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: c_e_r_v_u_s »

Zabierając neutralny głos ... jak można stracić 100.000 zł ! i mieć pretensje do strategii ??!!!

NIE każdy może zarabiać daną strategią, NIE każdy ma predyspozycje bycia trader'em i NIKT nie gwarantuje po szkoleniu że będzie trzepać się kasiute !

Ludzie zachowujecie się jak duże dzieci nie nauczone jeszcze życia!

Ile razy piszę się o "fatalnych początkach" uczestnictwa na FX ? !!! ciągle i jeszcze to nic nikogo nie nauczyło ???

Jak się ryzykuje to się tak ma. Na mikro lotach po szkoleniu a nie na pełne loty !

Puentując: " jedyną rzeczą, jakiej historia może nauczyć człowieka, jest to, że człowiek NICZEGO się z historii NIE UCZY" :silenced:
...podążaj za swoją ciekawością

ODPOWIEDZ