Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

andy11 pisze:to chyba mozna okreslic jako niedojrzalosc busniessowa...
Dość łagodne określenie, na pewno znajdzie się ktoś bardziej skłonny do skorzystania z art. 286 § 1 kk
niemiaszek pisze:skuteczność pow. 70%...wystarczy
Grzegorz przyznaj się, nie miałeś nigdy do czynienia ze strategiami inwestycyjnymi?
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

matka pisze:
andy11 pisze:to chyba mozna okreslic jako niedojrzalosc busniessowa...
Dość łagodne określenie, na pewno znajdzie się ktoś bardziej skłonny do skorzystania z art. 286 § 1 kk
:shock: ale pojechales po bandzie..

Art. 286. § 1kk
Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Istnieje metoda na wyciągnięcie statystyk z konta saxo do pliku.

Chociaż faktem jest że żaden szkolący nie pokazał publicznie statystyk.

Czyli wymagalibyśmy swoistego precedensu.

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 17 cze 2012, 17:51 przez Esco, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

matka pisze:nie miałeś nigdy do czynienia ze strategiami inwestycyjnymi?
Chyba już to napisałem, że na EA się nie znam i wszycho klikam z palca, a co to jest strategia to naprawdę nie musisz mnie uświadamiać... dzięki za troskę :lol:

matka pisze:Dość łagodne określenie, na pewno znajdzie się ktoś bardziej skłonny do skorzystania z art. 286 § 1 kk
A to po co tu :?: To do mnie :?: Mam się bać czy co :?: Oszukałem kogoś :?:
Na podstawie wpisu masy bzdur wyssanych z palca na mój temat przez jedną osobę:?:

Każdego łatwo można zmieszać z błotem, bo niby wpis w necie, na ogólnodostępnym forum do niczego nie zobowiązuje i większość myśli, że nie ma z tego tytułu konsekwencji...jeżeli operujesz paragrafami to pewnie wiesz co mam na myśli

Nie widzę żadnego wpisu bankruta, pseudo argumenty się skończyły... :roll:

Dodano po 3 minutach:
Esco pisze:Istnieje metoda na wyciągnięcie statystyk z konta saxo do pliku.
Dzięki za info. :wink:

Jeżeli będzie taka potrzeba to zgłoszę się do Ciebie i poproszę o pomoc w tej kwestii i wiem, że mi nie odmówisz. :D
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Na podstawie tego artykułu każdy "ala fundusze" powinny dawno wylądować w więzieniach...
Być może parę rzeczy śmierdzi,ale bankruta nie ma co brać na poważnie,wklejanie tekstów,osób anonimowych wnosi tyle co jakby napisał,:
"Rozmawiałem wczoraj z Buffetem,nie ma pojęcia o giełdzie,na podstawie układu gwiazd zajmuje pozycję,powaga,Soros to potwierdził,że AT i AF to bzdury,tylko gwiazdyy..."
Wsadzcie sobie w d*** takie zagrywki...

Matka napisał:
"
niemiaszek napisał:
Komu szło lepiej a komu gorzej...

Czy różnice w wynikach są dlatego, że strategia dopuszcza pewną dowolność? Jeśli tak, to raczej nie można mówić o strategii. Przy braku zasad nawet najbardziej zdolnemu kursantowi, który robi wszystko jak należy ale traci, można post factum wymyślać wciąż nowe i nowe warunki. "
Matka ,Droga Żółwia,Curtis Faith -mówi Ci to coś?
R.Dennis dał kompletny system,jedni na podstawie tego systemu odpadli po paru tygodniach,inny zarobili dla niego miliony.

Chcesz powiedzieć że tam nie było żadnej strategii? A może Ci co tracili mieli inną strategię? NIE,problemem jest CZŁOWIEK.Twoje zamknięcie się na automaty,powoduje że czasem o rzeczach prostych jest ciężko z Tobą rozmawia.
Pewnie nawet mając zarabiąjące EA,znajdzie się wielu którzy i tak stracą,bo zaczną coś w im grzebać,wyłączać na pewien czas,itd.a potem przyłażą i mówią "EA NIE DZIAŁA,ten kto to napisał to oszust,ale się nie ujawnię".

Jak widać jest to jeden z tych przypadków,co myśli się "zapłacę 1000 zł,5 dni poćwiczę i za miesiąc bańka powinna być".
Powinieneś zacząć od szkolenia na którym nauczysz się podstaw,jakim kapitałem grać,kiedy się wycofać.Dać szansę na "weryfikację" systemu,zanim się w niego zainwestuje.

Jak się patrzy na naiwność i głupotę ludzką,to nie dziwię się forumowiczom że nie chce im się męczyć z wykresami,wolą stworzyć kilka sloganów,które zamydlą oczy,kilka dni coś popieprzą,pokażą jeden z 20 trejdów otwartych,i albo zamkną 99% pozycji od razu i będę "Szaleć" 0,01 lota pokazując jakie to się ma jaja,albo otworzą x pozycji po 0,01 lota żeby odpowiednio się wstrzelić,i pokazać "u mnie się łapię co do pipka"...

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

niemiaszek pisze:Nie widzę żadnego wpisu bankruta, pseudo argumenty się skończyły...
Faktycznie kolega bankrut napisał w sposób nieprzemyślany ale w obliczu Twojego impertynenckiego podejścia jestem skłonny wziąć jego stronę. Wiele już było tu takich przypadków i zawsze, podkreślam zawsze było tak samo. Mimo tego postanowiłem uznać Cię za wyjątek i dać szansę potwierdzenia słów, którą jak każdy rasowy ściemniacz zignorowałeś, odpisując tylko na wygodne dla Ciebie pytania.
niemiaszek pisze:Jeżeli będzie taka potrzeba to zgłoszę się do Ciebie i poproszę o pomoc w tej kwestii i wiem, że mi nie odmówisz.
Ale Ty masz tupet, moderator podaje Ci wszystko na talerzu, nawet nie musisz używać googla. Sądzisz, że ktoś jeszcze ma wątpliwości o co chodzi?

Tak jest taka potrzeba, nawet nagła, bo
niemiaszek pisze:Nie sprzedaję marzeń i nie mam gralla na fx, a uczę jedynie strategii
niemiaszek pisze:Każda strategia to zbiór zasad inaczej to byłoby klikanie na pałę, a cały czas rozmawiamy o zawieraniu/wychodzeniu z transakcji na ekg
niemiaszek pisze:
matka pisze: ta strategia zarabia czy traci?
Tak...
niemiaszek pisze:TAK, zarabiam...
Chyba że faktycznie w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadzasz inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd.
Songo89K pisze:Matka ,Droga Żółwia,Curtis Faith -mówi Ci to coś?
R.Dennis dał kompletny system,jedni na podstawie tego systemu odpadli po paru tygodniach,inny zarobili dla niego miliony.
Jak to sobie wyobrażasz? Ktoś podał kompletny zarabiający system a ludzie specjalnie grali niezgodnie z założeniami żeby celowo tracić? Gdzie tu logika?
Songo89K pisze:Na podstawie tego artykułu każdy "ala fundusze" powinny dawno wylądować w więzieniach...
Fundusze nie oferują strategii inwestycyjnej, której sam możesz użyć i nie piszą, że ona na pewno zarabia. Publikują za to wyniki.
Ostatnio zmieniony 17 cze 2012, 18:30 przez matka, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Songo89K pisze:

Jak się patrzy na naiwność i głupotę ludzką,to nie dziwię się forumowiczom że nie chce im się męczyć z wykresami,wolą stworzyć kilka sloganów,które zamydlą oczy,kilka dni coś popieprzą,pokażą jeden z 20 trejdów otwartych,i albo zamkną 99% pozycji od razu i będę "Szaleć" 0,01 lota pokazując jakie to się ma jaja,albo otworzą x pozycji po 0,01 lota żeby odpowiednio się wstrzelić,i pokazać "u mnie się łapię co do pipka"...
heeheh dobre..

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

matka pisze:Faktycznie kolega bankrut napisał w sposób nieprzemyślany ale w obliczu Twojego impertynenckiego podejścia jestem skłonny wziąć jego stronę.
Każdy ma prawo do oceny i nie widzę problemu, że na przekór wszystkiemu chcesz pokazać kto ma rację, a z tego co padlo do tej pory to nie ważne są dla Ciebie moje argumenty, a jedynie chcesz mi zrobić na złość.
Twoja wola, ale nie mam zamiaru Cię przekonywać, prosić abyś trzymał moją stronę.

matka pisze:Mimo tego postanowiłem uznać Cię za wyjątek i dać szansę potwierdzenia słów, którą jak każdy rasowy ściemniacz zignorowałeś odpisując tylko na wygodne dla Ciebie pytania.
Wielkie dzięki, ale sprawdź historię wpisów i sam zobacz, kto pierwszy wyszedł z propozycją i w jakiej formie.

Starałem się odpisać na wszystkie posty kierowane do mnie, jeżeli coś pominąłem to sorki, ale wydaje mi się, że napisałem wszystko co miałem do powiedzenia do tej pory.

Cierpliwie czekam na dalsze wpisy bakruta.

matka pisze:Ale Ty masz tupet, moderator podaje Ci wszystko na talerzu, nawet nie musisz używać googla. Sądzisz, że ktoś jeszcze ma wątpliwości o co chodzi?
Esco, czy obraziłem, uraziłem Cię moim wpisem :?:
Jeżeli tak to przepraszam, ale nie wiem w jaki sposób jest tam coś co może na to wskazywać, a widzę, że matka stara się być mecenasem, obrońcą (operuje paragrafami i to od razu z kk) każdego kto coś napisze na forum, a w szczególności w tym wątku...

matka pisze:Chyba że faktycznie w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadzasz inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd.
Na podstawie czego doszedłeś do takich wniosków :?:
Argumenty, dowody że prowadzę szkodliwą działalność wobec innych osób w jakiś konkretny sposób.
Bez bicia piany proszę, żeby była jasność w temacie.

matka pisze:Tak jest taka potrzeba, nawet nagła, bo
Ty tak chcesz, a ja muszę to zrobić :?: Tak mam to rozumieć :?:
Ty masz taką potrzebę :?: Czujesz się oszukany :?: Uraziłem Cię jakimś moim wpisem :?:

A wszystko dlategpo, że nie dałem Ci za free mojej strategii/systemu... sam zobacz jak od tego momentu zacząłeś mnie atakować...pozostawiam to bez komentarza

matka jeszcze raz wielkie dzięki za Twoją troskę o mnie, ale przeczytaj i postaraj się zrozumieć co miał na myśli Esco:
Esco pisze:Chociaż faktem jest że żaden szkolący nie pokazał publicznie statystyk.

W żadnym moim poście nikogo nie obrażałem, nie "rzucałem mięsem" i tego też oczekuję od osób, które robią bądź próbują robić wycieczki osobiste pod moim adresem.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

niemiaszek pisze: Esco, czy obraziłem, uraziłem Cię moim wpisem Question
Nie, po prostu wcześniej była mowa ze z platformy nie da się od strony technicznej w wygodny sposób wyciągnąć statystyk. Wskazałem że taka możliwość istnieje nic więcej.

Co z tym zrobisz Twoja sprawa.
niemiaszek pisze:Esco napisał:
Chociaż faktem jest że żaden szkolący nie pokazał publicznie statystyk.

Przynajmniej ja takiej sytuacji nie pamiętam od początku mojej obecności na forum.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

ale co te statystyki by zmienily..?

jesli kursant postepuje wbrew wszelkim prawidlom..

ODPOWIEDZ