Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

niemiaszek pisze:Ty tak chcesz, a ja muszę to zrobić
Takie są zasady na wolnym rynku, oferujesz coś to pokaż że to masz. Dla mnie i myślę dla wielu potencjalnych klientów jest tylko jeden powód dla którego tyle razy odmówiłeś. Zmarnowałeś szansę ale nie martw się, nikt rozsądny nie oczekiwał że stanie się inaczej.
niemiaszek pisze:A wszystko dlategpo, że nie dałem Ci za free mojej strategii/systemu...
Ale Ty nawet nie wiesz co to strategia i jak mierzyć jej wydajność. Skąd pomysł, że mógłbym coś od Ciebie chcieć? Ja tu jestem od składania propozycji, nie Ty i ja decyduje komu daje swój kontakt na skypa.

BTW. w wypadku innych osób takie szajs dyskusje o niczym były chyba usuwane z tego wątku? To miała być dyskusja ogólna czy warto, chociaż w sumie może te ostatnie kilka stron reklam czegoś, czego nie można zobaczyć przyda się potomnym do samodzielnej oceny.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Esco pisze:po prostu wcześniej była mowa ze z platformy nie da się od strony technicznej w wygodny sposób wyciągnąć statystyk
Nie chodziło o staty, tylko o pdpięcie np. myfxbook pod platformę Saxo.

Co do samych "statów" to wiadoma sprawa (zestawienie transakcji lub ogólne podsumowanie finansowe z kwotą końcową), ale jaki by nie był, to dla niektórych i tak będzie, że po tuningu, więc od razu jest to bez sensu.

Tak jak niby chciał tego bankrut, matka i ponoć wiele innych osób, a ja nie dałem im tej satysfakcji.

Tylko o to mi chodziło, więc jak możesz Esco to napisz czy jest to możliwe lub nie, podpięcie platformy Saxo pod myfxbook :?:

Dzięki za odpowiedź :wink:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

niemiaszek pisze: Tylko o to mi chodziło, więc jak możesz Esco to napisz czy jest to możliwe lub nie, podpięcie platformy Saxo pod myfxbook Question
Nie, nie jest możliwe bezpośrednie połączenie.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

matka pisze:Dla mnie i myślę dla wielu potencjalnych klientów jest tylko jeden powód dla którego tyle razy odmówiłeś. Zmarnowałeś szansę ale nie martw się, nikt rozsądny nie oczekiwał że stanie się inaczej.
Jeszcze raz wielkie dzięki za Twoją troskę o mnie, moich klientów, ale odpuść sobie, bo szkoda Twojego i mojego czasu na tą jałową i nic nie wnoszącą rozmowę.
matka pisze:Skąd pomysł, że mógłbym coś od Ciebie chcieć?
przecież to Twój wpis skierowany do mnie z żądaniem co mam Ci udostępnić:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 498#477498
i nie odpisuj mi już, dzięki za dzisiejszą rozmowę :D

Pozdrawiam i udanych trejdów życzę, bo pispów wystarczy dla wszystkich, ale nauka jak je zbierać kosztuje i nie ma nic za darmo... :wink:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Esco pisze:Nie, nie jest możliwe bezpośrednie połączenie.
A nie besposrednia ...
:roll:
Moim zdaniem pytania i docieklwosc Matki maja jak najbardziej sens , ktos kto szkoli powinien zarabiac na FX . Troche smieszne by bylo gdybym chcial szkolic grajac na demo ...
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

rabit pisze: A nie besposrednia ...
Można jedynie utworzyć graficzne lub tekstowe zestawienie zleceń.

imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

niemiaszek pisze:Zawsze powtarzam, że doświadczenia się nie kupi, a trzeba je samemu zdobyć
trafne spostrzeżenie,

system "nie uznaniowy" można zapisać w postaci kodu, transakcje u każdego posiadacza danego EA powinny się powielać i generować identyczne stopy zwrotu w dowolnie wydzielonym okresie, w którym oczywiście funkcjonowały.

tutaj są sprzedawane systemy, które w jednych rękach generują dodatnie stopy zwrotu, w drugich ujemne, autor może i rzeczywiście zarabia, ale jak sam napisał własnego doświadczenia nie można sprzedać, ale nadzieję już tak.
dużą rolę odgrywa doświadczenie, intuicja, ale nadal gra z logicznego punktu widzenia jest losowa i niepowtarzalna... co za tym idzie, pozbawiona sensu - sprzedaż czegoś czego nie ma, nie można zdefiniować, precyzyjnie określić warunków transakcyjnych - nowicjusze nie zdają sobie z tego sprawy.

ja też niby zarabiam, ale trudno nazwać "to" strategią i nigdy do głowy by mi nie przyszło aby próbować "to" sprzedać.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

rabit pisze:
Esco pisze:Nie, nie jest możliwe bezpośrednie połączenie.
A nie besposrednia ...
:roll:
Moim zdaniem pytania i docieklwosc Matki maja jak najbardziej sens , ktos kto szkoli powinien zarabiac na FX . Troche smieszne by bylo gdybym chcial szkolic grajac na demo ...
tak w wielu przypadkach niestety jest....
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Greenhaze »

niemiaszek pisze: .......ale nauka jak je zbierać kosztuje i nie ma nic za darmo... :wink:
Oczywiscie ze jest...... niestety nie na polskim podworku :)
Ostatnio zmieniony 17 cze 2012, 22:19 przez Greenhaze, łącznie zmieniany 2 razy.

Ignac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ignac »

A czy ktoś sprzedaje szkolenia nie ze strategii tylko z tego przede wszystkim jak działa rynek, jak go rozumieć i o co w tym wszysktim chodzi? Nie, że tu jest opór tu wsparcie, wyznacza się tak, tutaj LT, tutaj srelte... chodzi mi o taki background, mechanikę rynku, czy ktoś to robi?

ODPOWIEDZ