Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

niemiaszek pisze:Komu szło lepiej a komu gorzej...
Czy różnice w wynikach są dlatego, że strategia dopuszcza pewną dowolność? Jeśli tak, to raczej nie można mówić o strategii. Przy braku zasad nawet najbardziej zdolnemu kursantowi, który robi wszystko jak należy ale traci, można post factum wymyślać wciąż nowe i nowe warunki.
niemiaszek pisze:
matka pisze: ta strategia zarabia czy traci?
Tak...
niemiaszek pisze:TAK, zarabiam...
Trochę to dla mnie nie jasne, skoro oferujesz naukę strategii, napisz proszę wyraźnie, czy strategia jest dochodowa i jeśli tak podaj kilka podstawowych parametrów, nie każdemu musi pasować np. duzy DD czy niekorzystny RR.
Saxo zdaje się oferuje API dla klientów instytucjonalnych, co przy dochodowej strategii raczej nie jest przeszkodą.

Pozdrawiam
andy11 pisze:czy uczen w szkole moze miec pretensje do nauczyciela o to , ze nauczyciel nie nauczyl go jezyka angielskiego...?
Dobrze się czujesz? ;) Jeśli nauczyciel sam nie mówi po angielsku i ściemnia, to dlaczego miałby nie móc?
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

andy11 pisze:konkluzja :
zawsze byly, sa i beda flustracje dotyczace szkolen/nuk/problem od bardzo dawna...
Jedna rzecz mnie uderzyła w tym wszystkim najbardziej, pomijam czy ktoś daje się złapać na szkolenie za tego tysiaka czy nie, tylko dlaczego nikt się nie zastanowi nad potężną różnicą pomiędzy ceną za szkolenie, a tymi 100 lotami, które niby wrzuca szkolący, czyli teoretycznie przy tych 30 pipsach ma 100 000 zł zysku dziennie, a potem trzeba się użerać z kursantami na forach za tego tysiaka dla mnie to bezsensu.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

brother pisze:zarobienie 30 pipsów dziennie wg. tej strategii nie jest niczym niezwykłym
ok, rozmawialiśmy...dowiadywałeś się o szkolenie

powiedziałem Ci, że dziennie sam robię od 20 do 30 pipsów

brother pisze:jest jakby "gwarantowane"
czy dawałem Ci jakąś gwarancję?
czy chciałem żebyś mi kasę wpłacił to dopiero pogadamy?

andy11 pisze:chodzilo mi o to ze kursanci maja pretensje do szkolacego o to ze nie zarabiaja...
dziwne, nie pojęte ale jak widać po wpisach bankuta jak najbardziej normalne i możliwe :wink:

brother pisze:Jeśli osoba na szkoleniu wchodzi wg. tych zasad i traci to znaczy, że coś jest nie tak.
dokładnie, "jeśli" i czy faktycznie traci i jest potwierdzone, że straciła podczas szkolenia

andy11 pisze:zawsze byly, sa i beda flustracje dotyczace szkolen/nuk/problem od bardzo dawna...
tak to już jest poukładane :roll:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

matka pisze:
niemiaszek pisze:Komu szło lepiej a komu gorzej...
Czy różnice w wynikach są dlatego, że strategia dopuszcza pewną dowolność? Jeśli tak, to raczej nie można mówić o strategii. Przy braku zasad nawet najbardziej zdolnemu kursantowi, który robi wszystko jak należy ale traci, można post factum wymyślać wciąż nowe i nowe warunki.
niemiaszek pisze:
matka pisze: ta strategia zarabia czy traci?
Tak...
niemiaszek pisze:TAK, zarabiam...
Trochę to dla mnie nie jasne, skoro oferujesz naukę strategii, napisz proszę wyraźnie, czy strategia jest dochodowa i jeśli tak podaj kilka podstawowych parametrów, nie każdemu musi pasować np. duzy DD czy niekorzystny RR.
Saxo zdaje się oferuje API dla klientów instytucjonalnych, co przy dochodowej strategii raczej nie jest przeszkodą.

Pozdrawiam
andy11 pisze:czy uczen w szkole moze miec pretensje do nauczyciela o to , ze nauczyciel nie nauczyl go jezyka angielskiego...?
Dobrze się czujesz? ;) Jeśli nauczyciel sam nie mówi po angielsku i ściemnia, to dlaczego miałby nie móc?
a czy ty sie dobrze czujesz..?

ja zakladam ze nauczyciel / szkolacy zna sie na swojej robocie..

oczywiste jest ze jesli nauczyciel nie zna perfect angielskiego to jak moze nauczac innych...

ale czytanie ze zrozumieniem to widze ze dla ciebie to pewna sztuka...

Dodano po 8 minutach:
brother pisze:
andy11 pisze:konkluzja :
zawsze byly, sa i beda flustracje dotyczace szkolen/nuk/problem od bardzo dawna...
Jedna rzecz mnie uderzyła w tym wszystkim najbardziej, pomijam czy ktoś daje się złapać na szkolenie za tego tysiaka czy nie, tylko dlaczego nikt się nie zastanowi nad potężną różnicą pomiędzy ceną za szkolenie, a tymi 100 lotami, które niby wrzuca szkolący, czyli teoretycznie przy tych 30 pipsach ma 100 000 zł zysku dziennie, a potem trzeba się użerać z kursantami na forach za tego tysiaka dla mnie to bezsensu.
to czy ludzie chca uczestniczyc w szkoleniach to chyba sa dorosli i sami podejmuja decyzje...jesli szkolacy daje material ktory jest w ofercie to do czego sie mozna przyczepic...? chyba tylko do formy ... ale chyba nie do tresci...

jesli chodzi o 100lotow to troche duzo nie sadzisz...? sam depozyt a jeszcze gorka znaczny kapital... i co w Saxo..? no chyba ze jest to na demo to i mozna sobie wpisac i 1000lotow ze sie gra aby dzialalo na wyobraznie innych..? nie wiem moze o to chodzilo...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

andy11 pisze:ja zakladam ze nauczyciel / szkolacy zna sie na swojej robocie..
Na jakiej podstawie robisz takie założenia? Nie zauważasz, że wszystkie przesłanki wyraźnie wskazują, że gdyby znał się na swojej robocie, to by ją robił zarabiając dużo więcej a nie sprzedawał sekrety za grosze?
andy11 pisze:chyba tylko do formy ... ale chyba nie do tresci...
Masz na myśli, że pytania które zadałem w tym wątku nie mają racji bytu? Że jeśli mamy w ofercie naukę strategii, to nie na miejscu jest pytanie czy strategia jest dochodowa i jak to jest możliwe, że jedni nią zarabiają a inni nie?
Obrazek

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

andy11 pisze:to czy ludzie chca uczestniczyc w szkoleniach to chyba sa dorosli i sami podejmuja decyzje
Tak samo mają prawo do oceny produktu czy usługi. Tak jak w internecie można spotkać recenzje i opinie na każdy temat począwszy od monitora lcd kończąc na ocenach nauczycieli uczących w szkołach tak ten dział wydaje mi się, że może służyć ocenie szkoleń jakie istnieją na rynku. Tak więc nie bardzo wiem w jakim celu się produkujesz bo jak na razie żaden twój post nie jest na temat, napisz może co myślisz o konkretnym szkoleniu o ile byłeś na jakimś.

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Greenhaze »

Skad sie bierze to zalozenie ze ktos kto regularnie profituje na rynkach na pewno nie bedzie zaprzatal sobie glowy pomaganiem innym czy to przez platny serwis czy w jakis inny darmowy sposob.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

brother pisze:tymi 100 lotami, które niby wrzuca szkolący
proszę Cię, ale czytaj ze zrozumieniem i nie wybieraj pojedyńczych słów z kontekstu całego zdania, naprawdę źle to wygląda i wprowadza niepotrzebne zamieszanie :shock:

nigdzie nie pisałem, że gram taka pozycją non stop, podczas rozmowy z Tobą i z innymi, nikomu i nigdy się nie chwaliłem, jaki jestem zajebisty i nieomylny w tym co robię:!:

trochę osób grało ze mną nie tylko podczas szkolenia (tylko 2 dni wspólnego klikania)

najszybciej się liczy cudze pieniądze, tylko że często popełnia się błędy w obliczeniach...

dokładki (uśrednianie ceny, piramidowanie) się zdarzają, ale to tylko na szybki trejd i tylko w sytuacji ucieczki z danego trejdu :idea:
pewnych sytuacji nie da się przewidzieć, a element zaskoczenia; np.: ruch w przeciwnym kierunku ceny do posiadanej pozycji się zdarzaja (nieoczekiwana wypowiedź na którą jest impulsywna reakcja rynku i nie mówię tu o publikacji danych makro w kalendarium, bo na danych nie gram i tego też uczę)

matka pisze:Saxo zdaje się oferuje API dla klientów instytucjonalnych
być może, nie wiem czy tak jest, ale nie jestem klientem instytucjonalnym :!:

jeżeli chcesz szczegóły i masz ochotę pobawić się w napisanie EA pod strategię nr 2, to nie widzę problemu żebym Ci udostępnił parametry
sam ocenisz i będziesz mógł wydać opinię, czy da radę czy nie :lol:

proszę Cię o kontakt na skype (masz w mojej stopce)
pzdr i do usłyszenia :wink:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

matka pisze:
andy11 pisze:ja zakladam ze nauczyciel / szkolacy zna sie na swojej robocie..
Na jakiej podstawie robisz takie założenia? Nie zauważasz, że wszystkie przesłanki wyraźnie wskazują, że gdyby znał się na swojej robocie, to by ją robił zarabiając dużo więcej a nie sprzedawał sekrety za grosze?
andy11 pisze:chyba tylko do formy ... ale chyba nie do tresci...
Masz na myśli, że pytania które zadałem w tym wątku nie mają racji bytu? Że jeśli mamy w ofercie naukę strategii, to nie na miejscu jest pytanie czy strategia jest dochodowa i jak to jest możliwe, że jedni nią zarabiają a inni nie?
przyjalem zalozenia ze nauczyciel/szkolacy znaja sie na swojej robocie..

odpowiedz na twoje pytania jest bardzo ryzykowna poniewaz:

1) tak jest dochodowa ( co sie dzieje w przypadku gdy nie ..)

2) nie nie jest dochodowa ( to po co taka strategia)
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

niemiaszek pisze:jeżeli chcesz szczegóły i masz ochotę pobawić się w napisanie EA pod strategię nr 2, to nie widzę problemu żebym Ci udostępnił parametry
sam ocenisz i będziesz mógł wydać opinię, czy da radę czy nie
Jeśli nie masz nic przeciwko, wolałbym podstawowe kwestie wyjaśnić tutaj, z korzyścią dla wszystkich zainteresowanych. Muszę niestety jeszcze raz poprosić Cię o sprecyzowanie, czy to co oferujesz to nauka zbioru zasad, wg. którego należy zawierać transakcję i czy ten zbiór jest zamknięty. Jeśli tak, to jakie taki system produkuje wyniki. Napisz czy chcesz, żebym określił które parametry mnie interesują, najlepiej podaj wszystkie standardowe. Myślę, że to ostatecznie zamknie dyskusję, która się rozmywa zamiast skupić na konkretach.
Obrazek

ODPOWIEDZ