Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

matka pisze:
Mpapiez pisze:Nie chce się czepiać, ale to ludzie zarabiają lub tracą. Strategia to tylko określone warunki wejścia i wyjścia.
Zasadniczo jeszcze kilka innych warunków, ale nawet bez nich, jaką rolę widzisz tutaj dla człowieka?
Wystarczy że człowiek jest słaby psychicznie i nie stosuje się do wcześniej założonych warunków. Cała strategią wtedy można sobie tyłek podetrzeć.

Jak by każdy miał do tego predyspozycje, to by cały świat siedział przed ekranem i dolary zgarniał, tylko by robić nie było komu.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Właśnie przez takie ułomności człowiek się do tego nie nadaje. Mając określone warunki wejścia i wyjścia nie ma żadnego problemu, żeby powierzyć obsługę takiej strategii maszynie, co ma dodatkowo dużo więcej zalet. To miałem na myśli pytając o rolę człowieka - mając warunki wyjścia wejścia człowiek jest niepotrzebny a nawet jak sam zauważyłeś nie wskazany.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

matka pisze:Właśnie przez takie ułomności człowiek się do tego nie nadaje. Mając określone warunki wejścia i wyjścia nie ma żadnego problemu, żeby powierzyć obsługę takiej strategii maszynie, co ma dodatkowo dużo więcej zalet. To miałem na myśli pytając o rolę człowieka - mając warunki wyjścia wejścia człowiek jest niepotrzebny a nawet jak sam zauważyłeś nie wskazany.
Zgadzam się, jednakże człowiek ma pewną przewagę nad maszyną - póki co może lepiej i szybciej reagować na zmiany. Poza tym są wyjątki od reguły :).

Ja bym się jednak bał zostawić swoją kasę programowi.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Mpapiez pisze:człowiek ma pewną przewagę nad maszyną - póki co może lepiej i szybciej reagować na zmiany
Przeciwnie, człowiek nie ma żadnych szans z maszyną jeśli chodzi o adaptację i czas reakcji. Nie tylko moje doświadczenia to potwierdzają. Odchodzimy od tematu, jeśli jesteś zainteresowany dyskusją człowiek vs. maszyna, proponuję załóż osobny wątek lub skorzystaj z któregoś gotowego. Kontynuując dyskusję tutaj rozmywamy wątek zmniejszając szansę na odpowiedź na pytanie, które zadałem Grzegorzowi.
Obrazek
Unfortunately, more to come

bankrut
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bankrut »

niemiaszek pisze:
bankrut pisze:Czasy Niemiaszka sie skonczyly bezpowrotnie.
To Cię mocno fantazja ułańska poniosła :!: :!: :!:

Nie wiem ktoś Ty i dlaczego mnie oczerniasz wypisując całą masę kłamstw na mój temat, ale taki urok forum ogólnodostępnego, że każdy może napisać co mu ślina na język przyniesie i pokazać wszystkim jaki ma bałagan w głowie...a samo to, że ukrywasz się pod innym nickiem już wiele tłumaczy 8)

Może i byłeś u mnie na szkoleniu- nie wiem -, ale z tego co widzę, to są jakieś żale, gorycz, rozpacz, bo coś poprostu Ci nie poszło na ekg i jednym słowem zaliczyłeś wtopę po szkoleniu, a chcesz mnie obarczyć za to winą... jeżeli tak to współczuję, bo nigdy i nikomu gwarancji nie dawałem, że każdy będzie tylko zarabiał :idea:

Nie sprzedaję marzeń i nie mam gralla na fx, a uczę jedynie strategii

Nie mam zamiaru się wdawać z Tobą w dyskusję bo jak mam się odnieść do historii wymyślonej przez Ciebie... :roll:

Podaj jakieś fakty, konkrety, screny rozmów, nawet świadków, żebyś mógł potwierdzić swój ślinotok wpisany w pierwszym poście w jaki sposób zostałeś oszukany, bo ja jestem gotów odeprzeć Twój atak na moją osobę.

Spokojnie, spokojnie uderz w stol a norzyce sie odezwa.
Ty zarabiasz ? na tym czym szkolisz? Watpie! Podeslij statement za ostani rok. Tylko swoj!!! Nie zrobisz tego wiadomo. Demo lub klienta konto bedzie łatwo rozpoznac. To podepnij konto pod portal ktory umozliwia wglad w statystyki. A prosilismy cie o to nie raz!! i jak sie okazuje nie tylko my. Wystaw fakture za szkolenie. Wiadomo, nie zrobisz tego bo nie mozesz juz. Pan smutny krazy kolo domu. Dlaczego juz w 'biurze' nie pracujesz ;) atmosfera zla. No wiadoma sprawa. Dobrymi autami nie lansujesz sie, jakis przybity jestes ostatnio czy co. No trudno jak szlo to szlo. Ech co tam kolejna mila wiadomosc ale jak trafiona:
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Witam,
tez zaznaczam ze chce pozostac anonimowy. Rok temu gralem z niemiaszkiem, wtedy dopiero zaczynalem i wydawalo mi sie ze jest starym wymiataczem, bo jak czesto mowil 'to nie sa czary, tylko ekg'. Nie wiem czy dalej szkoli z systemow dostepnych za darmo "fontanny i teczy". O ktorych dopiero niedawno sie dowiedzialem, ze sa dostepne za free.
Nawet na tym forum:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=19314
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... php?t=3787

System de facto jest bardzo slaby. Przy kazdej probie pytania, czy mozna zajac pozycje, dostawalismy odpowiedz, ze trzeba patrzec czy jeden ze wskaznikow juz zrobil 'dziubek' , a jak zrobil to czy srednia odowiedni kąt ma itd. W kazdym razie, on nie tradowal, jak szkolil, a jak ktos zajal jakas pozycje i wtopil to wytlumaczenie zawsze bylo takie samo: 'cci nie zrobilo czegos tam, stoch nie taki, macd zle' itp. Typowe robienie wody z mozgu. Z tego co wiem mnostwo osob na szkoleniach bylo, a chyba nikt systemem nie gra. Nikt tez nic nie pisze, tylko dlatego ze koszt szkolenia to 500zl, przynajmniej rok temu tak bylo. Wiekszosc ludzi machnie reka i odpusci. Trzymam za Ciebie kciuki, zebys odzyskal swoje.
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Kiedys w polskiej komedi aktor powiezial tak: '... Halinka, nie chodzi mi juz o mnie ale o dzieci to dla nich ja to wszystko...'

Mozna tutaj podlaczyc do tego i Cibie i mnie. Ja juz za stary jestem mam juz swoje na karku i dam rade. Ostrzegam innych, bo jak sie dowiedzialem ze syn siostry w polsce chcial isc do ciebie na szkolenie to cos we mnie peklo.

Co do news dostaniesz wszystko w swoim czasie. Spokojnie ok ! -chyba mowiles tak?

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

bankrut pisze:A mowil ze gra 10 lotami a jak robi dokladki to 50-100lotow.
Prawda to Panie Grzegorzu ?
bankrut pisze:Ja wtopilem razem grajac ponad 100k.
Rozumiem ze z takim depo ? Pln ?

Szkolenie czemu nie ale z podstaw , dla kogos kto ie ma zielonego pojecia . Latwiej i szybciej a reszta to juz mieciace , lata ciezkiej pracy bo tak jak kolega napisal :
Mpapiez pisze:Jak sam siebie w tym bajzlu nie odnajdziesz to nigdy nie będziesz zarabiać.
Swoja droga Niemiaszek powinien uchylic rabka tajemnicy tego systemu , jakie MM itp. co bysmy mogli stwierdzic czy przypadkiem nie byla to wina blednego podejscia kolegi Bankrut (z calym szacunkiem oczywiscie) .

Dodano po 2 minutach:
bankrut pisze:To podepnij konto pod portal ktory umozliwia wglad w statystyki.
To ma sens :wink:
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

bankrut
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bankrut »

Rabit jak najbardziej byla to moja i tylko moja wina. Ale dobrze napisales
z jakich elementow nalezy robic szkolenia. Co do MM mojego moze i ja dalem sie poniesc fanazj. Ale jak slyszysz od Guru ze dolozyl i zarobil to co robisz? A zwlaszcza jak podaje miejsca gdzie nalezy wejsc i ci mowi tu i to. Brakuje tylko zapachy kadzidelek i pelen odlot. Tak jest do czasu. Jak sie udaje. Ale jak nie to uuu... boli. Wiadomo kazdy powie ze niema 100% pewnosci na zysk a zwlaszcza na forex. Ta otoczka tajemniczosci, wielkich sum pipsow przelewajacych sie przez konta potrafi czlowiekowi lekko klapki na oczy dac.

Taka juz nasza natura a inni to wykorzystuja. Przykre ale prawdziwe !!!!

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Pytałem kiedyś Niemiaszka o te jego szkolenia. Dostałem reklamowy bełkot, z którego nic nie wynikało, wręcz przeciwnie - zapalał sygnał ostrzegawczy. Wysłałem więc kolejną wiadomość, zawierającą konkretne pytania:
Rozumiem, że nie psioczysz na MM i MT4? Nie wymagasz ECN? Nie mam w tym doświadczenia, tyle tylko, co z Internetu, ale nie traktuję poważnie dopóki sam nie sprawdzę lub nie uzyskam konkretnej informacji od kogoś wiarygodnego.

Nie za bardzo zrozumiałem czego uczysz, napisałeś bardzo ogólnie, że interpretacji wskaźników oraz łączenia AF i AT. Chodzi mi o to, czy uczysz grać na podstawie konkretnych wskaźników, coś jak np. Woodie Cugana Wink czy średnie Zicmara, czy też podajesz ogólną wiedzę, bez wnikania w konkrety.

Piszesz o zbieraniu pipsów, więc wnioskuję, że nauka odbywa się na realnym koncie. Jaka powinna być wysokość kapitału? Masz preferowane instrumenty, czy pełna dowolność, np. złoto lub DAX?
Nigdy nie dostałem odpowiedzi. Takie postępowanie dyskwalifikuje dla mnie tego Pana.

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

bankrut pisze:Co do MM mojego moze i ja dalem sie poniesc fanazj.
Wiesz , wyglada to troche jakbys sobie w stope strzelil ...
bankrut pisze:Ale jak slyszysz od Guru ze dolozyl i zarobil to co robisz? A zwlaszcza jak podaje miejsca gdzie nalezy wejsc i ci mowi tu i to. Brakuje tylko zapachy kadzidelek i pelen
I tutaj powinien udzielic sie sam "zainteresowany" ... :wink:
bankrut pisze:Ta otoczka tajemniczosci,
Doskonale wiem co masz na mysli .
bankrut pisze:Taka juz nasza natura a inni to wykorzystuja. Przykre ale prawdziwe !!!!
Wspolczuje , tym bardziej ze nie sa to male pieniadze . Szczerze mowiac nie lubie tego rodzaju "wycieczek" na forum ale uwarzalem Niemiaszka za wartosciowego uzytkownika forum i nie ukrywam ze jestem troche zmieszany .
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

i o co ta cala awanturka..?

moze ktos strescic w 3 zdaniach..?
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

ODPOWIEDZ