Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

nic nie ma, ale zgłaszając jedną sprawę musi wyciągnąć inne sprawy, do których na pewno odpowiednie urzędy się przyczepią, a raczej nie wygląda, żeby miał chęć tak ryzykować.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Stforex pisze:A co ma piernik do wiatraka?
Nie pójdziesz na policję zgłosić, że ktoś Ci ukradł zegarek, który sam przed chwilą ukradłeś.
Stforex pisze:Czy kogoś, kto pracuje na czarno nie da się znieważyć? Nie da się go pomówić?
Da się ale po co pomawiać skoro można powiedzieć zupełnie zgodnie z prawdą, że w świetle obowiązującego prawa jest przestępcą?

Ja naprawdę nie rozumiem jak ktoś do tej pory może mieć wątpliwości w tej sprawie. Ja nie miałem od początku. Zawsze, w każdym pojedynczym przypadku było to samo, nie pamiętacie?
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

to szkolic juz nie mozna..? :mrgreen:
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

andy11 pisze:to szkolic juz nie mozna..?
Zastanów się, masz praktycznie perpetum mobile do generowania gotówki, w blokach stoi kapitał, którego nawet nie jesteś w stanie sobie wyobrazić, gotowy do akcji w każdej chwili gdy tylko pokażesz, że faktycznie coś masz. Co robisz? Sprzedajesz to za 500? A nawet jeśli, to po cholerę miałbyś tygodniami opowiadać o czymś co można zapisać na kartce a4 i podać?
Ostatnio zmieniony 18 cze 2012, 21:36 przez matka, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

http://www.fakt.pl/Szok-Oszukal-go-nark ... 147,1.html

:lol:

Panowie, donos do US może złożyć każdy, w tym sam Bankrut. Czy Policja zawiadomi US? Mało prawdopodobne :).
Co do oszustwa czy kradzieży czy pomówienia, to wszystko jest kwestia dowodowa. Tu na forum w żaden sposób nie mamy możliwości dociec prawdy.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

kupidyn urzędy się nie przyczepią bo one nie monitorują takich rzeczy, to nie CSI-Poland :)
Takie coś trzeba zgłosić przeważnie samemu.
Co najwyżej może "beknąć" za nie zapłacone podatki.
Nie ma prawnego wymogu spisywania umowy, do kwoty chyba 3000 zł umowa ustna jest równa pisemnej.

Jest wiele innych aspektów które swojego czasu badałem gdy próbowałem ujednolicić sprawy szkoleń na forum.
I wyszło mi że trzeba by albo całkowicie zakazać albo znaleźć jeszcze pięciu modów którzy sprawdzaliby wszystkie odnośniki WWW userów pod kątem legalności jak i stopki oraz wiele innych sprytnych rzeczy które ludzie potrafią wymyślić.
Jak już napisałem wcześniej - Ludzie myślą że za pieniądze kupią wszystko.
Dla mnie idiotyczne jest myślenie że za 1000 zł kupię system na którym zarobię kilkanaście razy tyle.
Jeśli u podwalin szkolenia leży system to jest to dla mnie nieodpowiedzialne i tyle. Wtedy mi szkolących nie żal.
Z drugiej strony sami kursanci rozumem często nie grzeszą i czasem myślę że może to i lepiej jak część ich pieniędzy zostanie w kraju zanim je roztrwonią na zagranicznym koncie brokera ku chwale imperialistom :D

Tu ciśnie mi się na usta że u ludzi zanikają podstawowe instynkty. Mamy czasy Homo Komputus Googlus Wikius - czyli nieudaczników którzy znają życie z Google i Wikipedii.
W czasach gdy człowiek żył w bezpośredniej styczności z naturą, każdy kto źle ocenił sytuację, padał ofiarą drapieżnika, chorób, wypadku. Jeśli zlekceważył konieczność robienia zapasów na zimę – umierał z głodu; jeśli nie rozpalił ogniska w czasie jesiennych słót – przeziębiał się i umierał od choroby, jeśli wyszedł na polowanie niedostatecznie uzbrojony – zwierzę raniło i zabijało go.
Warunkiem przeżycia było dostrzeganie i analizowanie brutalnej i nie wybaczającej błędów rzeczywistości.
W czasach współczesnych, mechanizmy te przestały funkcjonować poprawnie – tj. przestały eliminować idiotów i ludzi mających wypaczony obraz rzeczywistości w swoich głowach. Dziś ten, kto wyjdzie na złą pogodę źle ubrany i przeziębi się, łyka lekarstwa i zdrowieje, stosuje szczepionki itp. Setki zdarzeń, które wcześniej były by często śmiertelne, dziś są – dzięki otoczce cywilizacyjnej – całkowicie niegroźne.
Może ktoś nawet wierzyć, że nie istnieją bakterie chorobotwórcze. Może być całkowicie pogrążony w świecie swoich mniemań i wymysłów w dziedzinie polityki, socjologii, czy filozofii, a jednocześnie prowadzić dostatnie życie dzięki pracy jako specjalista księgowy bądź menadżer. Racjonalne analizowanie faktów zachodzących w świecie przestało być czynnikiem warunkującym fizyczne przetrwanie!
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

matka pisze:
andy11 pisze:to szkolic juz nie mozna..?
Zastanów się, masz praktycznie perpetum mobile do generowania gotówki, w blokach stoi kapitał, którego nawet nie jesteś w stanie sobie wyobrazić, gotowy do akcji w każdej chwili gdy tylko pokażesz, że faktycznie coś masz. Co robisz? Sprzedajesz to za 500? A nawet jeśli, to po cholerę miałbyś tygodniami opowiadać o czymś co można zapisać na kartce a4 i podać?
zagmatfane...
lubie prostote...
bo ona najbardziej skuteczna...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Michal87
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Michal87 »

Skąd wiesz matko , kto jest winien bo ja na podstawie wpisów nie mam pojęcia. W polskim prawie funkcjonuje zasada domniemania niewinności i dopiero jak wyrok się uprawomocni możesz nazywać kogoś przestępcą.
Twoja niechęć do niemiaszka zrodziła się bo nie chciał Ci czegoś tam pokazać etc. ale czy to znaczy, że jest oszustem ? , nie można tak domniemywać. Bankrut może być poszkodowanym lub osobą której zależy na podkopaniu reputacji w/w gracza <nieuczciwy konkurent np. > .
Skoro sprawa dotarła do policji, należy spodziewać się konkretnych czynności podjętych przez ten organ.
Z pewnością sprawa jest przykra zarówno dla bankruta - o ile rzeczywiście stracił pieniądze lub z jakiegoś powodu zmyślił zdarzenie . Nie jest to sytuacja przyjemna i dla niemiaszka , który jak sam wspomina o czysto ludzkiej chęci pomocy pozostałym uczestnikom rynku

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Panowie mylicie tu cały czas pojęcie szkolenia z algorytmem-systemem.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Michal87 pisze:Skąd wiesz matko , kto jest winien bo ja na podstawie wpisów nie mam pojęcia. W polskim prawie funkcjonuje zasada domniemania niewinności i dopiero jak wyrok się uprawomocni możesz nazywać kogoś przestępcą.
Nie nazwałem nikogo przestępcą. Napisałem, że w świetle obowiązującego prawa przestępcą jest ktoś pracujący na czarno.

O tym jak sprawa wygląda od podszewki wiem z doświadczenia ale wynika to też wprost z zasad logiki. Przeczytaj mój poprzedni post. Jeśli coś nie jest dla Ciebie jasne w tej materii to pytaj.
Michal87 pisze:Twoja niechęć do niemiaszka zrodziła się bo nie chciał Ci czegoś tam pokazać etc. ale czy to znaczy, że jest oszustem ?
Moja niechęć do wszystkich szkolących "z systemu" wynika z tego, że chcą się wzbogacić na naiwności niedoświadczonych użytkowników forum, próbując sprzedać coś czego nie mają.
Niemiaszek napisał, że szkoli ze sformalizowanego systemu, który zarabia, poprosiłem go więc nie o coś tam a o jakiekolwiek potwierdzenie, że faktycznie coś ma, niekoniecznie statement, każdy kto choćby liznął temat wie o co chodzi. Myślisz, że nie powinno się pytać sprzedawcy oferującego górę złota za 500 zł, żeby ją pokazał? Prosiłem o to wiele razy i za każdym razem odpowiedź Niemiaszka była co najmniej lekceważąca lub w ogóle jej nie było. Sam oceń jak to się kwalifikuje.
Ostatnio zmieniony 18 cze 2012, 22:22 przez matka, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

ODPOWIEDZ