Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Greenhaze pisze:Skad sie bierze to zalozenie ze ktos kto regularnie profituje na rynkach na pewno nie bedzie zaprzatal sobie glowy pomaganiem innym czy to przez platny serwis czy w jakis inny darmowy sposob.
No właśnie nie wiem :?:
Skąd u ludzi jakiś pokręcony punkt widzenia na te sprawy :?:

Ilu osobom na forum pomogłem bezinteresownie, poświęcając swój czas, wiedzę a nawet dobre chęci... wiem, że nic to nie znaczy i napewno wszyscy tak robią :wink:

Mam wrzucić screny z PW :?: Mam coś udowadniać :?: Po co :?: W imię czego :?:

bankrut coś napisał, ale czy to jest prawdą :?: Czy tylko jego wersja jest ok a moja "be" :?: Zostawiam to do Waszej oceny

Jeżeli jest to ta osoba która dostała ostrzeżenia za multikonto to jest mi przykro z tego powodu, bo znamy się z reala i jesteśmy w stałym kontakcie, mamy wspólnych znajomych i sporo czasu spędzonego przed ekg...

Wezwał mnie do "tablicy" więc staram się wyjaśnić całą sprawę i nie chowam głowy w piasek, nie piszę z innych kont i nie wychwalam swoich szkoleń, nigdy tego nie robiłem, a osoby które się do mnie zgłaszają na szkolenia to głównie z polecenia osób co mnie znają bo były na szkoleniu

Czyli ze wszystkimi jestem w zmowie :?: Może im płacę za to żeby jak najlepiej się wypowiadały o moich szkoleniach :?:

Żenada i zostawiam to bez komentarza 8)
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

alinoe pisze:
andy11 pisze:to czy ludzie chca uczestniczyc w szkoleniach to chyba sa dorosli i sami podejmuja decyzje
Tak samo mają prawo do oceny produktu czy usługi. Tak jak w internecie można spotkać recenzje i opinie na każdy temat począwszy od monitora lcd kończąc na ocenach nauczycieli uczących w szkołach tak ten dział wydaje mi się, że może służyć ocenie szkoleń jakie istnieją na rynku. Tak więc nie bardzo wiem w jakim celu się produkujesz bo jak na razie żaden twój post nie jest na temat, napisz może co myślisz o konkretnym szkoleniu o ile byłeś na jakimś.
produkty/uslugi sa dobre badz zle a rynek/klienci je weryfikuja...

wcale sie nie produkuje ....

z rodzajmi szkolen i dopasowaniem ich do gracza to tak jest jak z kobietami , ze jednemu pasuje blondynka a innemu czarnulka wiec ciezko
dopasowac... ( sadze ze zrozumiales dokladnie..)
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

andy11 pisze:przyjalem zalozenia ze nauczyciel/szkolacy znaja sie na swojej robocie..
Tak wiem, napisałeś to już wcześniej. Ja pytam dlaczego tak przyjąłeś.
andy11 pisze:odpowiedz na twoje pytania jest bardzo ryzykowna poniewaz:
1) tak jest dochodowa ( co sie dzieje w przypadku gdy nie ..)
2) nie nie jest dochodowa ( to po co taka strategia)
Ryzykowna w jakim sensie? Jest dochodowa - idę na szkolenie. Nie jest dochodowa - nie idę. Z punktu widzenie przedstawionej oferty (przynajmniej z tego co Grzegorz napisał w tym wątku) jest to absolutnie podstawowe pytanie. Bez tej informacji całe ryzyko spada na klienta. To tak jak byś miał ofertę sprzedaży samochodu i sprzedający nie chciał udzielić odpowiedzi na pytanie, czy ten samochód istnieje w rzeczywistości.

Dodano po 15 minutach:
niemiaszek pisze:
Greenhaze pisze:Skad sie bierze to zalozenie ze ktos kto regularnie profituje na rynkach na pewno nie bedzie zaprzatal sobie glowy pomaganiem innym czy to przez platny serwis czy w jakis inny darmowy sposob.
No właśnie nie wiem
Ponieważ profitowanie w dużym stopniu zależy od tego czy będziesz miał drugą stronę, która w odpowiednim czasie i skali myśli odwrotnie. Jeśli ktoś jest w posiadaniu dochodowej strategii i jest skupiony na zarabianiu, to praktycznie każdy sposób jest bardziej dochodowy niż oferowanie tak unikalnego produktu na zasadzie szkoleń. Wam się nie zapala czerwona lampa gdy ktoś oferuje szkolenie z produktów finansowych na zasadzie dobrego samarytanina ale jednak za parę stówek? Każdy kto miał do czynienia z dochodową strategią zdaje sobie sprawę jaki to może mieć potencjał i wie, że najgorsze co można zrobić to udostępnić ją publicznie.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

matka pisze:
andy11 pisze:przyjalem zalozenia ze nauczyciel/szkolacy znaja sie na swojej robocie..
Tak wiem, napisałeś to już wcześniej. Ja pytam dlaczego tak przyjąłeś.
andy11 pisze:odpowiedz na twoje pytania jest bardzo ryzykowna poniewaz:
1) tak jest dochodowa ( co sie dzieje w przypadku gdy nie ..)
2) nie nie jest dochodowa ( to po co taka strategia)
Ryzykowna w jakim sensie? Jest dochodowa - idę na szkolenie. Nie jest dochodowa - nie idę. Z punktu widzenie przedstawionej oferty (przynajmniej z tego co Grzegorz napisał w tym wątku) jest to absolutnie podstawowe pytanie. Bez tej informacji całe ryzyko spada na klienta. To tak jak byś miał ofertę sprzedaży samochodu i sprzedający nie chciał udzielić odpowiedzi na pytanie, czy ten samochód istnieje w rzeczywistości.

Dodano po 15 minutach:
dlaczego tak przyjalem:
takie przyjalem, moze dlatego ze w moim swiecie jest to normalne ( nauczyciel/szkolacy znaja sie na swojej robocie) ..
gdybym byl zainteresowany tym szkoleniem lub innym to napewno zrobilbym analize za i przeciw i dopiero podjal decyzje ...

caly pic polega na tym aby tak skonstruowac oferte aby biorca dostal to co chce i na odwrot... aby pozniej nie bylo niedomowien...

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

andy11 pisze:jesli chodzi o 100lotow to troche duzo nie sadzisz...? sam depozyt a jeszcze gorka znaczny kapital... i co w Saxo..? no chyba ze jest to na demo to i mozna sobie wpisac i 1000lotow ze sie gra aby dzialalo na wyobraznie innych..? nie wiem moze o to chodzilo...
Tak dokładnie o to mi chodziło.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

andy11 pisze:caly pic polega na tym aby tak skonstruowac oferte aby biorca dostal to co chce i na odwrot... aby pozniej nie bylo niedomowien...
Bardzo słuszna uwaga. O to samo postuluję do wszystkich szkolących: piszcie jasno i wyraźnie z czego szkolicie a unikniecie sytuacji jak w tym wątku. Zwyczajnie bez ściemy i ukrywania, że system za darmo w sieci, ma już 10 lat i jeszcze nigdy nikt nie zarobił stosując się do jego "zasad". Przecież to i tak kiedyś wypłynie...
Obrazek

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

matka pisze:wolałbym podstawowe kwestie wyjaśnić tutaj, z korzyścią dla wszystkich zainteresowanych
matka pisze:to nauka zbioru zasad, wg. którego należy zawierać transakcję i czy ten zbiór jest zamknięty
Każda strategia to zbiór zasad inaczej to byłoby klikanie na pałę, a cały czas rozmawiamy o zawieraniu/wychodzeniu z transakcji na ekg, więc są określone zasady/czynniki, które mówią o tym patrząc się na wykres.

Czy dostałeś coś za darmo od kogoś :?:

Może tak może nie, nie wiem, ale strategia nr 2, czyli "21" do agresywnego scalpu o której napisałem (powinna się dać zautomatyzować) pisałem już o tym.
Uczę jej, bo jest moją autorską strategią i inni za nią zapłacili podczas szkolenia a Ty chcesz, żebym wszycho tutaj podał za free :?:

Jest profitowa, sam ją wymyśliłem, wiem jak ją stosować i staram się nauczyć innych, ale nie robię tego za darmo.

Z całym szacunkiem, ale masz mnie za głupka czy pod pretekstem zadymy w tym wątku chcesz to wykorzystać :?:

Złożyłem Ci propozycję w tym wątku, odrzuciłeś, więc moja prośba: zrozum i mnie ...

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Grzegorz, również złożyłem Ci propozycję w tym wątku, którą odrzuciłeś. Więc moja prośba: zrozum i mnie gdy faktycznie zrobię zadymę w tym wątku lub odpowiedz na pytania, choćby na to jedno o statystyki.
Obrazek

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

matka pisze:
andy11 pisze:caly pic polega na tym aby tak skonstruowac oferte aby biorca dostal to co chce i na odwrot... aby pozniej nie bylo niedomowien...
Bardzo słuszna uwaga. O to samo postuluję do wszystkich szkolących: piszcie jasno i wyraźnie z czego szkolicie a unikniecie sytuacji jak w tym wątku. Zwyczajnie bez ściemy i ukrywania, że system za darmo w sieci, ma już 10 lat i jeszcze nigdy nikt nie zarobił stosując się do jego "zasad". Przecież to i tak kiedyś wypłynie...
to chyba mozna okreslic jako niedojrzalosc busniessowa...

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

matka pisze: statystyki.
skuteczność pow. 70%...wystarczy :?:

ODPOWIEDZ