Strategy tester w MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
dymski
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dymski »

Poddaję się. Teraz powiedzcie mi jak wygląda to w realu po takich testach na danych z np dukaskopy. Wiadomo, że rynek jest zmienny i nie musi być tak pięknie jak w testach. Ale jeżeli robot był testowany z głową to, wypuszczając go na szerokie wody forexu (w realu) ma ktoś z Was takie doświadczenia?

silent

Nieprzeczytany post autor: silent »

100 zl i jazda na mikro/nano locie zupełności wystarczy 1-3 miesiąca testu + regulacje parametrów statystycznie

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

dymski pisze:Teraz powiedzcie mi jak wygląda to w realu po takich testach na danych z np dukaskopy
Nie chce Cię martwić ale sam backtest, nawet najlepszej jakości, powie Ci tylko jak by to wyglądało w przeszłości. Cała zabawa polega na tym, żeby spróbować przewidzieć jaka jest szansa na coś podobnego w przyszłości.
silent pisze:100 zl i jazda na mikro/nano locie zupełności wystarczy 1-3 miesiąca testu + regulacje parametrów statystycznie
Po 3 miesiącach będziesz mógł zrobić backtest i będziesz dokładnie w tym samym miejscu ;)
Obrazek
Unfortunately, more to come

dymski
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dymski »

Jeżeli już mowa na temat przeszłości i przyszłości to testy i optymalizacje można robić na archiwach, z ostatnią datą = 3 miesiące wstecz. Następnie zrobić testy na ostatnich 3 miesiącach. Ja robię w podobny sposób. Bo to co jest przyszłością jest pojęciem względnym w tym przypadku. Moje pytanie dotyczyło bardziej jak robot radzi sobie w realu, bo testy jak dokładne by nie były, to jednak symulacja. Dane do testów z dukaskopy, a później dane od brokera, w realu. Wypowiedź silent odbieram, w ten sposób, że regulacje są powodem zmienności rynku, a nie warunków handlu, ale wszyscy wiemy że jedyną niezmienną cechą rynku są ciągłe zmiany.... ale zamotałem

Awatar użytkownika
pan_martino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pan_martino »

Mam taki problem, posiadam dane od 2000 roku M1 edek. Jednak wyniki optymalizacji otrzymuje tylko dla ostatnich dwoch miesięcy. Jeżeli rozpoczne analize wcześniej, optymalizacja działa normalnie (zabiera troche czasu) ale nie zwraca żadnych rezultatów ani wykresów. Ktoś wie o co chodzi?

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

pan_martino pisze:Mam taki problem, posiadam dane od 2000 roku M1 edek. Jednak wyniki optymalizacji otrzymuje tylko dla ostatnich dwoch miesięcy. Jeżeli rozpoczne analize wcześniej, optymalizacja działa normalnie (zabiera troche czasu) ale nie zwraca żadnych rezultatów ani wykresów. Ktoś wie o co chodzi?
Możliwe, że dlatego, że nie było żadnych zyskownych konfiguracji z optymalizacji za dany okres i pewnie masz też włączone ukrywanie stratnych konfiguracji, dlatego nic nie widać.
Musisz odznaczyć Skip Useless Results.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ