Strategy tester w MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
dymski
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dymski »

Zrozumiałem personow, u mnie to wyglada jak na rysunku nr 1, czyli nie powinno mieć większego znaczenia, a jednak testy pokazują że moje rozumowanie jest błędne. Próbuje właśnie inaczej skonfigurować wskaźnik, żeby handlował na dłuższym okresie i zobaczę co pokarze.

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

personov pisze:Na myśli miałem coś takiego.
1 - tutaj modelowanie nie ma wiekszego znaczenia.
2 - tutaj modelowanie to podstawa, a wyniki raczej malo wiarygodne.
A nie jest tak, że w drugim przypadku jeśli TF jest większy niż 1min to tester korzysta ze świeczek z niższego TF'u w celu ustalenia co było pierwsze SL czy TP?

dymski
Stały bywalec
Stały bywalec

Tak powinno być, ale jakość tych danych jest daleka od doskonałosci. Nie ma sensu robić testów na tym co mam bo się nerwicy nabawię. Dane dostarcza broker, a ja mam demo na instatrader - tylko bez komentarzy. Nie jestem traderem (jeszcze) Programuję wskaźniki i EA takie hobby, przeradzające się w coś poważniejszego. Skąd mam wziąć lepsze dane? Poleci ktoś brokera, bo ja mam w metodzie Every tick modeling na poziomie 70%

Dodano po 16 minutach:

Przed chwilą system uzyskał 100% skuteczność, w Every tick na dłuzszym terminie i pewnych modyfikacjach, ale chciałbym to sprawdzić na dokładnych danych, metoda Control point może być wtedy użyteczna do optymalizacji, bo w dokładniejszej metodzie na prawde życia może nie starczyć.

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Problem polega n tym, że większość brokerów (chyba, że o czymś nie wiem) udostępnia własne dane (nie mówię do danych z centrum historii) 1min do dwóch miesięcy wstecz (i to też nie zawsze).
Możesz skorzystać np. z demka Bossy albo np. z Pepperstone'a.
Weź też pod uwagę, że nie każdy broker pozwala na hedgowanie i nie każdy ma microloty.

dymski
Stały bywalec
Stały bywalec

A po ci mi mikroloty i hedgowanie, przecież to bzdura. Panowie zapytam wprost. Jak uzyskać modeling na poziomie 99%.

Dodano po 2 minutach:

pytajnik

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

dymski pisze:A po ci mi mikroloty i hedgowanie, przecież to bzdura. Panowie zapytam wprost. Jak uzyskać modeling na poziomie 99%.

Dodano po 2 minutach:

pytajnik
A skąd wiesz, że bzdura? Śmiem twierdzić, że brak Ci wystarczającej wiedzy by to jednoznacznie stwierdzić skoro nie potrafisz korzystać z wyszukiwarki i przeczytać dokładnie tego co napisał kolega profession stronę wcześniej.

dymski
Stały bywalec
Stały bywalec

Koniec tematu.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

dymski pisze:Panowie zapytam wprost. Jak uzyskać modeling na poziomie 99%.
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=14779
Solą życia jest kasa.

dymski
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzięki personow, już kiedyś to przerabiałem, jak zaczynałem zabawę z analizą. Zapewne do tego wrócę, ale narazie zoptymalizowałem wskaźnik do takiego TF, że wystarczają dane od brokera. Wyniki są świetne, więc chyba czas otworzyć real-konto i uruchomić robota na próbę. Testowałem u trzech różnych brokerów, na róznych poziomach dokładności i tester wypluwa niemal to samo.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

dymski pisze:Dzięki personow, już kiedyś to przerabiałem, jak zaczynałem zabawę z analizą. Zapewne do tego wrócę, ale narazie zoptymalizowałem wskaźnik do takiego TF, że wystarczają dane od brokera. Wyniki są świetne, więc chyba czas otworzyć real-konto i uruchomić robota na próbę. Testowałem u trzech różnych brokerów, na róznych poziomach dokładności i tester wypluwa niemal to samo.
To chyba nie są dane od brokera tylko z metaquotes, dlatego wyniki podobne u różnych brokerów. Wiesz chociaż jaki miałeś spread w testach? Albo czy nie masz dużych luk? Sugeruje porządniejsze sprawdzenie.
Obrazek
Unfortunately, more to come

ODPOWIEDZ