Ja tylko pociągnął.
Swoją drogą to przepraszam za wejście w sumie wbrew moim zasadom gry obecnym, nie chciałem żeby mnie ominęło a wiem, że mnie stać na 200 może 250pkt straty. Później dołożyłem w połowie to już się ryzyko zwiększyło i jest wysokie ale zamkne z palca szybko w razie czego.
Przepraszam dlatego, że jak ktoś nowy widzi dobre wejścia i dobre wyniki to się często sugeruje, wiem bo sam tak robiłem z wejściam Toda Gordona, gość miał 3-4 na 5 wejść trafionych tygodniowo ale mimo wszystko też tracił, a człowiek na każdym wejściu chciał zarobić dużo bo żyjemy w chujowych powiedzmy sobie szczerze warunkach jeśli chodzi o kraj i każdy ma dość ciułania za groszę, przepychanek, długów, przekręciarzy itd. Stąd często przeinwestowywanie, nie z chciwości tylko dlatego, że chcemy szybko.
Na usprawiedliwienie napisałem o ryzyku takiego wejścia i zrobiłem rysunek, powiedziałem też że ja bym wchodził ponad szczytami, bo może nie przebić i będzie tak jak jest teraz.
Dziennika nie prowadzę przecież dla siebie albo żeby się chwalić tylko, żeby pokazać że się da fajnie zarobić i pokazać jak widzę rynek bo to może komuś pomoże.
Przepraszam dlatego, że jak ktoś nowy widzi dobre wejścia i dobre wyniki to się często sugeruje, wiem bo sam tak robiłem z wejściam Toda Gordona, gość miał 3-4 na 5 wejść trafionych tygodniowo ale mimo wszystko też tracił, a człowiek na każdym wejściu chciał zarobić dużo bo żyjemy w chujowych powiedzmy sobie szczerze warunkach jeśli chodzi o kraj i każdy ma dość ciułania za groszę, przepychanek, długów, przekręciarzy itd. Stąd często przeinwestowywanie, nie z chciwości tylko dlatego, że chcemy szybko.
Na usprawiedliwienie napisałem o ryzyku takiego wejścia i zrobiłem rysunek, powiedziałem też że ja bym wchodził ponad szczytami, bo może nie przebić i będzie tak jak jest teraz.
Dziennika nie prowadzę przecież dla siebie albo żeby się chwalić tylko, żeby pokazać że się da fajnie zarobić i pokazać jak widzę rynek bo to może komuś pomoże.
Dlaczego dużo ludzi grających sup/dem traci? Zresztą każdy styl chyba ta sama sytuacja. Określanie TP. Wejście dobre i żyłuje się je na największy zysk, zamiast ustalić sobie lot jakim wchodzimi i ustalić bezpieczny TP.
Nikt nie jest nieomylny a dobre inwestycje rynkowe rozwalą nie jeden sup/dem, większa jest natomiast szansa że podczas rozwalania między świecami itak ukradnie się 15-20pkt na poziomie.
Nikt nie jest nieomylny a dobre inwestycje rynkowe rozwalą nie jeden sup/dem, większa jest natomiast szansa że podczas rozwalania między świecami itak ukradnie się 15-20pkt na poziomie.
To jest mój pomysł jako element większego kombajnu wspomagającego trading manualny. Ale jego stosowanie ma sens o ile masz rachunek prowadzony w PLN. Przynajmniej ja tak uważam. Interpretuję go tak.: "Skoro mądrzejsi ode mnie nie kupują lub wręcz sprzedają PLN tzn. jego wartość rośnie tzn. nie ma co się wyrywać z longami na edku". Jego przydatność widać zwłaszcza na początku handlu. Jeżeli chcesz to mogę go obrobić i wrzucić na forum.brother pisze:JAREK67 a ten wspomagacz to jakiś gotowy wskaźnik czy sam zrobiłeś?
Tekron -sorry za off topic

Myślę, że to bardzo wartościowa wskazówka by była, więc jeśli możesz to wrzuć, zawsze jakiś konkret przydający się w realnym tradingu w perspektywie DT.JAREK67 pisze: Jeżeli chcesz to mogę go obrobić i wrzucić na forum.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
- DigitalSmoke
- Pasjonat
Szef megaupload grał w mw3 i był jednym z lepszych graczy.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/