Ja tylko pociągnął.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Swoją drogą to przepraszam za wejście w sumie wbrew moim zasadom gry obecnym, nie chciałem żeby mnie ominęło a wiem, że mnie stać na 200 może 250pkt straty. Później dołożyłem w połowie to już się ryzyko zwiększyło i jest wysokie ale zamkne z palca szybko w razie czego.
Przepraszam dlatego, że jak ktoś nowy widzi dobre wejścia i dobre wyniki to się często sugeruje, wiem bo sam tak robiłem z wejściam Toda Gordona, gość miał 3-4 na 5 wejść trafionych tygodniowo ale mimo wszystko też tracił, a człowiek na każdym wejściu chciał zarobić dużo bo żyjemy w chujowych powiedzmy sobie szczerze warunkach jeśli chodzi o kraj i każdy ma dość ciułania za groszę, przepychanek, długów, przekręciarzy itd. Stąd często przeinwestowywanie, nie z chciwości tylko dlatego, że chcemy szybko.
Na usprawiedliwienie napisałem o ryzyku takiego wejścia i zrobiłem rysunek, powiedziałem też że ja bym wchodził ponad szczytami, bo może nie przebić i będzie tak jak jest teraz.
Dziennika nie prowadzę przecież dla siebie albo żeby się chwalić tylko, żeby pokazać że się da fajnie zarobić i pokazać jak widzę rynek bo to może komuś pomoże.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Dlaczego dużo ludzi grających sup/dem traci? Zresztą każdy styl chyba ta sama sytuacja. Określanie TP. Wejście dobre i żyłuje się je na największy zysk, zamiast ustalić sobie lot jakim wchodzimi i ustalić bezpieczny TP.
Nikt nie jest nieomylny a dobre inwestycje rynkowe rozwalą nie jeden sup/dem, większa jest natomiast szansa że podczas rozwalania między świecami itak ukradnie się 15-20pkt na poziomie.
Obrazek

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

brother pisze:JAREK67 a ten wspomagacz to jakiś gotowy wskaźnik czy sam zrobiłeś?
To jest mój pomysł jako element większego kombajnu wspomagającego trading manualny. Ale jego stosowanie ma sens o ile masz rachunek prowadzony w PLN. Przynajmniej ja tak uważam. Interpretuję go tak.: "Skoro mądrzejsi ode mnie nie kupują lub wręcz sprzedają PLN tzn. jego wartość rośnie tzn. nie ma co się wyrywać z longami na edku". Jego przydatność widać zwłaszcza na początku handlu. Jeżeli chcesz to mogę go obrobić i wrzucić na forum.
Tekron -sorry za off topic :wink:

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

A tam, można tu rozmawiać :) nie prowadzę reżimu ^^
Obrazek

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

JAREK67 pisze: Jeżeli chcesz to mogę go obrobić i wrzucić na forum.
Myślę, że to bardzo wartościowa wskazówka by była, więc jeśli możesz to wrzuć, zawsze jakiś konkret przydający się w realnym tradingu w perspektywie DT.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

No chyba niedźwiedzie z Citi poszły na lunch :wink:

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Gra ktoś może w gry ze STEAM lub Diablo III :)? Wiem, że ja już nie dzieciak ale nocami się lubię odmóżdżać, zresztą przykładowo w jednego FPP grałem z właścicielami firm dosyć konkretnych i powyżej 50tki goście : )
Dobrze mieć coś takiego co odrywa troszkę od nerwów.
Obrazek

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: darko39 »

Podobieństwo ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Szef megaupload grał w mw3 i był jednym z lepszych graczy.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Darko unikaj gry na podobne figury, to jak gra na gartley z której też zrezygnowałem. Będę po pracy i nie zapomnę to napisze dlaczego. Przerabiałem to ale trzeba wykasować z głowy i z oczu patrząc na wykres wszystkie złudzenia.
Obrazek

ODPOWIEDZ