Ja tylko pociągnął.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Ale on już ze mną z celi nie pogra ^^ wkońcu mega zły przestępca. Ale może z jakimś mordercą albo gwałcicielem dzieci z kleru pogram.
Obrazek

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: darko39 »

Nie gram na to :) doszukuję się potwierdzenia w oczekiwaniu że kabelek sięgnie podejdzie pod opcje hehe ale dziękuję za rady

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Widzę teraz to tak na h1 odbicie od 61,8 -1.5514 i do 1.5580 co wy na to ?

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

:) nie fibek był ważny ale poziom zleceń pod nim :). TP wyżej celuje, bo za dlugo męczą a będą chcieli realizować zyski przed lub zaraz po weekendzie. 5705 na GU jak dla mnie poczatki realizacji i bezpieczne TP.
Można tu pisać, przewijanie stron trudne nie jest :) jak kogoś interesuje. Nie zaśmiecasz, rozmowa ważna sprawa, tylko tutaj mniej wpisów :)
Obrazek

Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Może nie chodziło o fibo tylko cena wrociła do open D1 i fibo mi tam pasowało :) ,muszę jeszcze na spokojnie pojąć jak i dla czego wychodzisz na + :))

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Wychodzę na plus bo:
-Mam dobre ratio stratnych do zyskowych.
-Nie stawiam SL ale biorę pod uwagę pomyłkę rzędu 200pkt i dokładam na kolejnych poziomach resist ale z głową nie biorę słabizn pod
uwagę ale na różne TF patrzę.
- też sporo daje piramidowanie zysku ale z głową tak żeby tracąc nie stracić całego zysku, spieprzymy to zamykamy na 0 lub + jeśli dokładamy do zarabiającej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Ciekawe jak fundamentaliści widzą 14:30 ^^
Tak na marginesie to dalej biorę też możliwość spadków pod uwagę, nie mam 100% pewności i nie rekomenduje All in nikomu.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2012, 13:36 przez Tekron, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

brother pisze:Myślę, że to bardzo wartościowa wskazówka by była, więc jeśli możesz to wrzuć, zawsze jakiś konkret przydający się w realnym tradingu w perspektywie DT.
Wskaźnik pokazuje:
- wymagany depozyt (w walucie rachunku) potrzebny do otworzenia 1L kwotowanego instrumentu. Upraszczając pokazuje popyt na PLN. Często dzięki temu np. wstrzymuję się z kupnem EURUSD nie widząc potwierdzenia w postaci umacniania PLN. Ale to jest tylko taki dodatkowy "podpowiadacz" oczywiście. Jak dla mnie skuteczny ponieważ pozwala na lepszy timing wejść.
- spread (to wiadomo)
Dodatkowo pokazuje saldo wielkości otwartych pozycji. Jeżeli L>S to na zielono i odwrotnie.
Poziomy:
- ostatnio zamkniętej pozycji i jej wielkość/ na zielono L, na czerwono S,
- ostatnio otwartą i aktywną jednocześnie pozycję oraz jej wielkość/ kolory analogicznie
To akurat jest przydatne jeśli ktoś tak jak ja gra na przeciwstawne.
Od razu widać z jakiego poziomu po zdjęciu hedza zarabiamy lub tracimy.
powinno działać.
:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Ja zamknąłem swojego longa na GU, bo na danych o 14.30 możemy wrócić na dzisiejsze minima. Najwyżej otworzę jeszcze raz. A dzisiejszy Long był naprawdę wymęczony, więc szkoda mi było.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Prawidłowo :).
Analiza świecowa. O godz 12 pojawia się na h1 świeca objęcią :D następnie świeca objęcia świecy objęcią a obecnie tworzy się świeca objęcia świecy objęcia świecy objęcia ;)
Obrazek

ODPOWIEDZ