Ja tylko pociągnął.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
darko39
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: darko39 »

I ja pozamykany 30 pipek na + jak dla mnie ok(duzy fart):) .na dzisiaj koniec .Pozdrawiam

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

JAREK67 pisze:Wskaźnik pokazuje:
- wymagany depozyt (w walucie rachunku) potrzebny do otworzenia 1L kwotowanego instrumentu. Upraszczając pokazuje popyt na PLN. Często dzięki temu np. wstrzymuję się z kupnem EURUSD nie widząc potwierdzenia w postaci umacniania PLN. Ale to jest tylko taki dodatkowy "podpowiadacz" oczywiście. Jak dla mnie skuteczny ponieważ pozwala na lepszy timing wejść.
cześć
dzięki piękne Imienniku, od poniedziałku sprawdzę przydatność :)

BTW - fajny dziennik, zaglądam i zamierzam dalej :)
pozdrawiam
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Inwestorzy w longi są, od dołu czuć opró, EU siedzi stabilnie i czeka, GU ciśniete jest przez EU. Teraz dane słabego dolara. NZD USD pod tym poziomem zrobił pinbar, Cena ruszyła w górę i zrealizowano zyski z korekty tzn Ci którzy weszli wysoko i dobrali z dołu. W dalszym ciągu uważam że powinny być longi, chociażby na to że korekta na GU była płaska. Ale popieram wyjścia na TP dodatnim bo ryzyko duże. Ja sobie pozwolę tylko ze wzgledu na fakt, że chce się sam z sobą założyć.

Ludzie są chciwi, a predatorzy rynkowi koszą te miejsca w których więcej ludzi siedzi, więc jak więcej jest w longach to tną longi a przy okazji nakręcają się SLkami. Teraz po takiej negacji więcej jest w short, i więcej dobiera short, szczególnie że znowu się zatrzymali przy szczytach. Myślę że teraz lekka sugestia w dół i mocny napierdziel w górę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

To jest takie moje bardziej psychologiczne podejście do rynku, mnie interesują gracze a nie ich dane, bo to oni decydują który kierunek obrać przez dane. Ilu się skusi, ilu wymięknie ilu zagra kontre.
Nie uważam się za PRO jeszcze, ćwiczę dalej i dalej usprawniam grę. Mój rekord to 100tyś float z 20tyś w jeden dzień zamknięte na około 70ciu chyba, nie pamiętam dokładnie bo to sporo czasu temu.
Jak się dziś pomylę to zaboli po kieszeni ale będzie mnie stać na bezpieczne odrabianie względnie dużej straty.
BTW chłopaki i dziewczyny bo nie wiem chyba też są jakieś na forum.
LONG jest opcją ryzykowną, ale shorty na poziomach kolejnych w górze są kuszące, mały risk :) szczególnie na AUD USD i NZD USD sobie obejrzyjcie h4 z dalsza.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2012, 14:07 przez Tekron, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Też tak to widzę. Spróbuję jeszcze raz L, jak uderzą w dzisiejsze minima.

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

Tekron pisze:Darko unikaj gry na podobne figury, to jak gra na gartley z której też zrezygnowałem. Będę po pracy i nie zapomnę to napisze dlaczego. Przerabiałem to ale trzeba wykasować z głowy i z oczu patrząc na wykres wszystkie złudzenia.
Czasem jednak zdarza się deja vu. Z brutalną dokładnością :) i wykorzystałem to wówczas równie brutalnie :)

P.S. Świetny dziennik. Niemal jak lekcja biologii w lesie ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Thx staram się coś w miarę czytelnie i logicznie skrobać.
Co do rysunku Twojego no to właśnie ja tak się bawiłem z tym, że u Ciebie to kwestia raczej wyczucia prywatnego gry niż podobieństwa figur, inny procent cofnięć, inne fibo, kształty też średnio, w pierwszych spadkach druga figura ma quasimodo chyba. Mówie też mi się takie rzeczy rzucały w oczy, nie mówie żeby nie grać takim przeczuciem, bo jak najbardziej czujesz up graj up, coś Ci głowa podsuwa że oczy widziały :) to jest kwestia ogrania się. Gorzej z wyliczeniami długości itd TP SL.
Także ja raczej bardziej na nie niż na tak.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Czuje się trochę jak WORMS teraz. a 14.30 to Sudden Death.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Bleee : ) dlatego właśnie nie lubie patrzenia na te fundamentale :) koniec kropka już nie patrze : ) mącą w głowie tylko, i jedni tak drudzy inaczej, ble ble ble bla bla bla. : ) chciwość zawsze będzie chciwością :)

nowy fundamental:
W czwartek i piątek banki ogłaszają sezon polowań na niedźwiedzie :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

:lol: słowo harcerza że nie przelewarowałem i nie robie dokładek :lol:
Obrazek

ODPOWIEDZ