Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

_/_/Dariusz_/_/ pisze:
zbyszek_w pisze:To brak konsekwencji , przejaw overtradingu, który mnie jeszcze czasem łapie na gardło.. ale do czasu.. Miałem zlecenie oczekujące buy 0.9814, zabrakło 6 pipsów, ale to mnie nie tłumaczy..
Niestety te cholerne nawyki .....
Nawyki łapie się łatwo, ale cholernie trudno je przezwyciężyć - chemiczne zmiany w mózgu.. hmm. Mam tych pieprzonych nawyków, co czyszczą konto całą masę
ale się k..wa nie zniechęcam.... 8)
Prowadzę wreszcie dziennik, mam statystyki, i widzę, po lekturze dziennika, że jestem idiotą.
Uważam, że to postęp... większość idiotów żyje w nieświadomości :wink:

koc_yq
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: koc_yq »

Szanuje to co tutaj piszecie i licze, ze wkrotce dojde do poziomu, aby moc dyskutowac w tym temacie. Obecnie jednak nurtuje mnie pytanie dotyczace TF.

W jaki sposob rozpoczynacie analize i przechodzicie az do wykonania zlecenia..
Wyczytalem, ze wpierw na D1 okreslacie SR oraz trend. Co sie dzieje pozniej?
Przechodzicie na nizsze TF i obserwujecie zachowanie na H1? A moze sztywno trzymacie sie D1 i na bazie swiec + paru innych sygnalow dokonujecie zlecen, a inne TF nawet nie bierzecie pod uwage.

Oczywiscie wszystko zalezy od przyjetej strategii, ale interesuje mnie Wasz styl gry.

Druga sprawa to S/L i T/P. Grajac na H1 mozna przyjac S/L na poziomie 20pipsow ale juz na D1 taki poziom bedzie stanowczo za maly. Czy macie jakies maksimum co do SL na D1?

ArcherWWY
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ArcherWWY »

Tylko obserwacja ceny...

Joe Ross

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

USDCAD

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

koc_yq

Asmo w swoich filmikach i kilku innych uczestników forum (np. Commax) dają czytelne odpowiedzi na te pytania.

Asmo

Dzienny wykres USDCAD i delikatna polemika z tobą.
Widzę Asmo, że postawiłeś na młotka z czwartku , bazując na głównym trendzie i horyzontalnym poziomie. Nie wiem, czy przestawiłeś wejście na BE i czy dalej jesteś w tym trejdzie, ale chcę dodać swoje 3 grosze.

Zakładam 2 warianty bazowe:
1. po misiowej świecy z piątku podaż szybko złamie młotek z czwartku, a wtedy czekam na ruch obronny popytu, ale już z 20-30 pipsów poniżej poziomu 1.0000, czyli 270-280 pipsów niżej.
2. Popyt w przeciągu 2-3 dni się zmobilizuje i w oparciu o tego czwartkowego młotka, np potwierdzonego w poniedziałek, dojdzie w okolice 1.03800 i to może być niezłe miejsce na shorta z przyzwoitym stosunkiem ryzyka do zysku, co obrazuję na wykresie.

Oczywiście przebicie obecnych szczytów zaneguje oba te warianty, ale po to jest sl.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

USDCAD

Wygląda na to , że będzie na tej parze niewielka luka zwyżkowa, spróbuję to zagrać. W tej chwili cena jest troszkę wyżej.
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
Dareczekart
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Dareczekart »

Hi
Co sądzicie o audcad,? Jestem początkujący więc ... opinie doświadczonych kolegów mile widziane.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Re: USDCAD

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

zbyszek_w pisze:koc_yq

Asmo w swoich filmikach i kilku innych uczestników forum (np. Commax) dają czytelne odpowiedzi na te pytania.

Asmo

Dzienny wykres USDCAD i delikatna polemika z tobą.
Widzę Asmo, że postawiłeś na młotka z czwartku , bazując na głównym trendzie i horyzontalnym poziomie. Nie wiem, czy przestawiłeś wejście na BE i czy dalej jesteś w tym trejdzie, ale chcę dodać swoje 3 grosze.

.
Wywaliło mnie na BE zatrzymując się na 12 pipsów przed TP i spadając znowu lol

No nic, siedzimy cierpliwie :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Dareczekart pisze:Hi
Co sądzicie o audcad,? Jestem początkujący więc ... opinie doświadczonych kolegów mile widziane.
Wygląda ok, gdyby zrobił się młotek na 1.026 brał bym bez wahania.

"Lokacja,lokacja,lokacja"

Happy trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

koc_yq pisze:Szanuje to co tutaj piszecie i licze, ze wkrotce dojde do poziomu, aby moc dyskutowac w tym temacie. Obecnie jednak nurtuje mnie pytanie dotyczace TF.

W jaki sposob rozpoczynacie analize i przechodzicie az do wykonania zlecenia..
Wyczytalem, ze wpierw na D1 okreslacie SR oraz trend. Co sie dzieje pozniej?
Przechodzicie na nizsze TF i obserwujecie zachowanie na H1? A moze sztywno trzymacie sie D1 i na bazie swiec + paru innych sygnalow dokonujecie zlecen, a inne TF nawet nie bierzecie pod uwage.

Oczywiscie wszystko zalezy od przyjetej strategii, ale interesuje mnie Wasz styl gry.

Druga sprawa to S/L i T/P. Grajac na H1 mozna przyjac S/L na poziomie 20pipsow ale juz na D1 taki poziom bedzie stanowczo za maly. Czy macie jakies maksimum co do SL na D1?
No generalnie tak, Ja mam narysowane wszystkie fajne miejsca na jakich chciałbym coś zobaczyć i czekam cierpliwie na młotki i inne czary. "Lokacja, lokacja, lokacja"

Rzadko schodzę na mniejsze, jak mnie napada na kombinacje to może.

Maksimum SL ? Tak, 3% swojego konta. Ilość pipsów nie ma tutaj znaczenia. Przerąbać można 3% będąc 15 pipów do tyłu tak samo jak i 120 pipów. Wszystko zależy od wielkości pozycji.

napq10
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: napq10 »

Dareczekart pisze:Hi
Hej

Ja generalnie w nim tkwię od piątku i widzę, że cena się trochę męczy z przebiciem, ale wszystko wskazuje ze idzie w dobrym kierunku.

Co mamy :

Przebicie trendu, retest i pin
Ema 365 i jakis tam RN 1.0200 i chyba dywergencja.
Fiba ni ma, ale co jest tu najwazniejsze dla mnie to ten pin na retescie czyli dobra lokalizacja prawda :)

ODPOWIEDZ