Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

ArcherWWY pisze:rabit, a czego oczekiwałeś ? Człowiek poprosił o interpretację. Pomogłeś, że krytykujesz? Łatwo jest wyśmiewać innych nie przedstawiając swojej argumentacji
To ja tak może trochę ....

ArcherWWY na forum są ludzie z długim stażem, również i na tym wątku, dlatego nie obrażając Ciebie, należy się im trochę szacunku za trud włożony we wszystkie te informacje mniej lub bardziej istotne, nieprzespane noce, wiarę w sukces i nerwy. Ludzie są tu poważni i wiedzą co robią, dlatego ok ja rozumiem, że masz swój plan , być może dobry, nie wiem, ale spokojnie poczytaj sobie temat od początku i zapraszamy.

Pozdrawiam.
Objective perspective, just businiess...

ArcherWWY
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ArcherWWY »

Chłopaki róbcie jak chcecie.... nikogo tu nie obraziłem wyrażając swoje opinie. Każdy z nas tylko tak na prawdę wie czy na rynkach zyskuje, czy traci... starałem się pomóc...

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

AUDUSD

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

kolejny raz wyszła prawda w zasadach formacji świecowych i horyzontalnych oporów. (tylko kiedy zacznę to wykorzystywać? :oops: )
W niedzielę sygnalizowałem młotka negującego fałszywe wybicie, w poniedziałek uformował się dubler i AUDUSD mocno poszedł do góry.
Siła i momentum jest tak duża, że zmieniam definicję sytuacji i .. szukam okazji do kupna.
Mam nadzieję, że dzisiejszy pin zapowiada korektę prostą i będzie możliwość szukania wejścia do fali 3-ciej.
Czekam więc na korektę , by.. kupić..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

No to na szybko:

USD/CHF Odpuściłem wczoraj bo młotek za krótki:

Obrazek

GOLD Odpuściłem bo nie wiem dlaczego, delikatnie pluję sobie w brodę.

Obrazek

USDCAD zaraz będę na BE

Obrazek

Happy Trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Re: Apple

_/_/Dariusz_/_/ pisze:
asmodeus8 pisze:A taką prośbę, ma ktoś czas i chęci zrobić analizę Appla. Spadło to 14% ni z gruchy i pietruchy. I ciekawym kiedy będzie to można łapać. Ktoś ma dostęp do feeda ?
Wygląda na zamknięcie luki (gap).

W okolicach 540 wydaje mi sie dobrym poziomem.
Tak wygląda Apple teraz ;-(

Zbyszku mam nadzieję, że zagrałeś AUDUSD dzisiaj , bo mnie się udało z poziomu 98.290, oczywiście z dużą dawką adrenaliny !

Żeby nie było tak dobrze to zamknąłem na 98.780, ale dobre i to, teraz czekam na kolejne okazje .

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

AUDUSD, gold

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

_/_/Dariusz_/_/ pisze:
Zbyszku mam nadzieję, że zagrałeś AUDUSD dzisiaj , bo mnie się udało z poziomu 98.290, oczywiście z dużą dawką adrenaliny !

Żeby nie było tak dobrze to zamknąłem na 98.780, ale dobre i to, teraz czekam na kolejne okazje .
Darku, gratki - fajnego zarobku.

Wstyd się przyznać, ale ze względu na silne momentum spadku w nocy chciałem ujechać z większą korektą i niestety łącznie (2 wejścia) 55 pipsów oddałem.
To brak konsekwencji , przejaw overtradingu, który mnie jeszcze czasem łapie na gardło.. ale do czasu.. Miałem zlecenie oczekujące buy 0.9814, zabrakło 6 pipsów, ale to mnie nie tłumaczy..

Dzisiaj kupujący wzmocnili swoja pozycję przez inside bar, ale można powiedzieć, że środowa biała świeca wyznacza zakres konsolidacji i próba ruchu w dół też jest możliwa. Wszystko w przyszłym tygodniu.

GOLD

Natomiast dzisiaj na złocie miśki dostały w mordę i czeka nas tu prawdopodobnie bardzo silny ruch w górę (przynajmniej w okolice 1730).
Nie wiem czy gracie na tym rynku, ja się zastanowię, ale próba wejścia na 50% zniesienia dzisiejszego wewnętrznego młotka wydaje się zgodne z PA.
Dopiero po takim silnym ruchu w gore w duchu HP spodziewałbym się zapaści tego rynku i złamanie wszystkich wsparć. Ale to dopiero za około miesiąc.. jeżeli w ogóle..
Ostatnio zmieniony 08 cze 2012, 23:21 przez zbyszek_w, łącznie zmieniany 1 raz.

ArcherWWY
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ArcherWWY »

Ależ Wy musicie tracić kasy na tych rynkach ... i te nerwy... matko i córko! Respeckt za odwagę chłopaki:-)

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

ArcherWWY a ty jak grasz ? rozumiem, że nie jesteś jedną z tych osób co się pojawiają żeby zaraz oferować jakieś tajemnicze szkolenie negując wszystkie inne metody?
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Ależ Wy musicie tracić kasy na tych rynkach ... i te nerwy... matko i córko! Respeckt za odwagę chłopaki:-)
Wiesz, każdy musi mieć swoją lekcję , poza tym, nawet najlepsi tracą, skuteczność na poziomie 75% utrzymując przez 3 lata to naprawdę mistrzostwo świata. Jeśli tylko zarabiasz to gratuluję, ale pamiętaj, że to nie jest problem przez 2-3 miesiące, problemem jest utrzymanie tej skuteczności na lata.

ArcherWWY pokaż nam swój styl gry i powiedz kto Cię szkolił to będziemy wszystko wiedzieli w temacie .

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

zbyszek_w pisze:To brak konsekwencji , przejaw overtradingu, który mnie jeszcze czasem łapie na gardło.. ale do czasu.. Miałem zlecenie oczekujące buy 0.9814, zabrakło 6 pipsów, ale to mnie nie tłumaczy..
Niestety te cholerne nawyki .....

ODPOWIEDZ