Price Action - Asmodeus8 Journal
- Dareczekart
- Pasjonat
Czemu tylko się spodziewasz? Jeżeli piszesz o tym wejściu w wątku ASMo to według mnie powinni poważnie przebić ten poziom następnie zrobić retest i zrobić PB na D1 i dopiero powinieneś wchodzić, więc dlaczego siedzisz w longu już teraz?Narazie to tylko leciutko przebili ten poziom więc równie dobrze mogą cofnać co iść dalej UP.Dareczekart pisze:Spodziewam się UP.
Masz jakiś plan rozegrania tego na przykład pójda 100pkt UP i zrobia korektę Ty pewnie będziesz na BE pójdą po TWoje BE wyzerują Ciebie i wtedy ruszą te 300pkt. Co Ty na to?
Dlaczego już teraz siedzisz w tym tradzie? skoro narysowałeś że liczysz na korektę i dopiero jazda w górą, więc nie lepiej wejść na korekcie? I to co pytałem wcześniej, masz plan rozegrania tego, w zależności jak pójdzie rynek czy tylko Spodziewasz sie UP?Dareczekart pisze:Jakieś opinie?
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
rynek do nas mówi, ale ja go ne słucham
Przede wszystkim gratuluję trafnej obserwacji, która mogła dać zarobić w piątek!Dareczekart pisze:Witam ,
Na AUDUSD mamy przebicie waznego oporu. Wygląda dobrze 300 pkt. ponad.
Spodziewam się UP.
Jakieś opinie?
Moja opinia polega tym razem na 5-ciu sygnałach PA, 4-rech byczych i jednym misiowym na tej parze.
Daję to po to, by sobie uświadomić, że z tych 5 sygnałów PA można było skonstruować przynajmniej 3, a może 4 setupy przy stosunku 1/2, 1/3 ryzyko zysk. Nie umieszczam tych setupów na wykresie, ale każdy chyba może sobie z tym poradzić.
Warunkiem sukcesu było - grać to, co rynek do nas mówi przez PA .
Ja tej sztuki jeszcze nie potrafię

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
3 setupy AUDUSD
Postanowiłem dać jednak , przede wszystkim we własnym interesie szkoleniowym, 3 przykładowe setupy, które opierały się na sygnałach PA.
2. zakończyłyby się sukcesem, a 1 porażką.
2. zakończyłyby się sukcesem, a 1 porażką.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
_/_/Dariusz_/_/ pisze:Trochę się nie zgodzę - większość analizy technicznej opiera sie na historii, chociażby SR. Wszyscy patrzą na poziomy.Stforex pisze:Oczywiście, fajnie jest wyszukiwać sobie różne wzory i zależności po lewej stronie, ale jest to zajęcie absolutnie bezproduktywne.
Nawet "orders flow" opiera się o poziomy .
Regularnie wracam do lektur, które cenię najbardziej, i za każdym razem widzę je w innym świetle - rozumiem je pełniej... Niesamowite.FTI pisze:There have been intense arguements in many the "newbie" analyst circles that historical infomation can pridict the future supports and resistence level and lots of orders are placed at those "key" levels.
From my engagements in the markets as marketmaker, FX spot interbank, we actually capitalise on these "sitting duck levels" by sweeping for them, esp the stops zones.

- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Hi Stforex,Stforex pisze:Regularnie wracam do lektur, które cenię najbardziej, i za każdym razem widzę je w innym świetle - rozumiem je pełniej... Niesamowite.
Jaki z tego wniosek - "Everybody lies " ;-)
fti
Nov 25, 2007 5:41pm :
If you use the Technical studies as your "Holy Grail", I have only one word for you, GAMBLER.

If I may borrow from the quotes of Sir Abraham Lincoln."That you can lie to some people all the time, all people some of the time, but not to all people, all the time."
Similarly, theses studies can work in some market conditions all the time, all market conditions some of the time, but not all market conditions all of the time."
Objective perspective, just businiess...
- Dareczekart
- Pasjonat
czerwinek pisze:Czemu tylko się spodziewasz? Jeżeli piszesz o tym wejściu w wątku ASMo
Biorąc pod uwagę moje doświadczenie to mogę się tylko spodziewać. Obserwując ten wątek od paru miesięcy, widzę że posiadasz duże doświadczenie także mogę się jedynie od ciebie uczyć. Odnośnie tego longa, chodziło mi tylko o opinie, nie był on oczywiście zgodny z techniką ASMO. Ale poszło po mojemu , przetestowanie wsparcia i TP 1.01100