Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Esco pisze:TO sie zaczeło gdzieś ok 19:15

Nic nie widzę w newsach konkretnego.
Ja mam to z forexlive gdzieś ok. 18:42 naszego czasu

Fitch downgrades Spain to BBB
By Jamie Coleman || June 7, 2012 at 16:42 GMT
|| 4 comments || Add comment

Cut from A; Outlook remains negative
Fitch estimates Banking recap as high as EUR 100 bln, or 9% of GDP
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Tak to mam ale później nic więcej przemawiającego za umocnieniem euro a na crossach eur\xxx dość mocno ten ruch jest widoczny.

Nieproporcjonalnie do usd/xxx.
Ostatnio zmieniony 07 cze 2012, 20:24 przez Esco, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Esco pisze:Na Aussie ruch praktycznie zamarł na wsparciu.
Mawiają, że knoty wskazują kierunek strat ;)
No i cena przykleiła się do poziomu. Mnie to wygląda na dalsze sprzedawanie parytetu.

259
Maniak
Maniak

A ponieważ oni to podają z pewnym opóżnieniem, na początku rynek zareagował spadkiem, a potem... odbił się drań i to jak!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

259
Maniak
Maniak

Esco pisze:Tak to mam ale później nic więcej przemawiającego za umocnieniem euro a na crossach eur\xxx dość mocno ten ruch jest widoczny.

Nieproporcjonalnie do usd/xxx.
No i właśnie to miałem na myśli pisząc, że nawet ex-sowiecka metodologia "badania rynku" mi nie pasuje :)

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Audusd zlecenia

W dół i odbicie od okolic 9890?

Mam nadzieje że broker zatka ta "lukę".

Nagle przestała im działać cała infrastruktura tuz po publikacji decyzji PBOC.

Ciekawa korelacja prawda? :lol:

Obrazek
Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 cze 2012, 20:52 przez Esco, łącznie zmieniany 4 razy.

259
Maniak
Maniak

Stforex pisze:
Esco pisze:Na Aussie ruch praktycznie zamarł na wsparciu.
Mawiają, że knoty wskazują kierunek strat ;)
No i cena przykleiła się do poziomu. Mnie to wygląda na dalsze sprzedawanie parytetu.
To nie jest najlepszy czas dla Kangura. US jest na długim lunchu. Reszta śpi. Nic się nie dzieje, płynność marna. Jutro Piątek - tradycyjny "risk off" w tamtej części świata. Zobaczymy.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

259 pisze:Ale za to BBC:
Scams hit worried LinkedIn users
LinkedIn users have been targeted by email scams following a hack which saw over six million of its users' passwords leaked online.
To jeden z powodów dla których unikam FB i innych takich.
Sorki za offtopa.
DJ MARKET TALK: Spain Twitter Users Say 'Stop Merkel'

14:35 EDT - Populist sentiment against the austerity-minded German chancellor is bubbling up in Spain, the latest euro-zone economy in the market's cross hairs. The online service keeps track of terms "trending" among users. At the moment, Twitter says "Stop Merkel" is the No. 2 phrase used by Web site's 140-character-a-post users in Spain. Also among the Top 10 in Spain: "Fitch." The ratings firm on Thursday slashed Spain's debt rating by three notches. Worldwide, Twitter users aren't quite so economically minded. Merkel doesn't show up among the service's most-used phrases, but "Germany's Next Top Model" does.
Ciekawe metody analityczne ...

259
Maniak
Maniak

Esco pisze:Audusd zlecenia

W dół i odbicie od okolic 9890?

Mam nadzieje że broker zatka ta "lukę".

Nagle przestała im działać cała infrastruktura tuz po publikacji decyzji PBOC.

Ciekawa korelacja prawda? :lol:
Wygląda na to, ze serwery broka wysiadły pod nawałem akcji... to się czasami zdarza. Ja też dzisiaj miałem problemy z moim gdy Bernanke gadał i każdy chciał coś z tym zrobić...
Ale obawiam się, że broker nie uzupełni tej dziury. Raczej żadnemu to się nie zdarza. Z wielu powodów. Czysto techniczny jest taki, że nie są w stanie odtworzyć takiej historii - mają co prawda dane dostawcy, ale nie mają odpowiedzi swoich klientów (odciętych awarią) więc nie ma jak. Z drugiej strony, jakby udało im się coś zasymulować zaraz posypałaby się lawina reklamacji... jednemu SL nie zadziałał, drugiemu TP, trzeciemu limit lub stop... po co się pchać w coś takiego? Lepiej oprzeć się na regulaminie - żaden rozsądny broker nie gwarantuje 100% dostępności swoich usług.
Ostatnio zmieniony 07 cze 2012, 20:53 przez 259, łącznie zmieniany 2 razy.

259
Maniak
Maniak

Esco pisze:
259 pisze:Ale za to BBC:
Scams hit worried LinkedIn users
LinkedIn users have been targeted by email scams following a hack which saw over six million of its users' passwords leaked online.
To jeden z powodów dla których unikam FB i innych takich.
Sorki za offtopa.
DJ MARKET TALK: Spain Twitter Users Say 'Stop Merkel'

14:35 EDT - Populist sentiment against the austerity-minded German chancellor is bubbling up in Spain, the latest euro-zone economy in the market's cross hairs. The online service keeps track of terms "trending" among users. At the moment, Twitter says "Stop Merkel" is the No. 2 phrase used by Web site's 140-character-a-post users in Spain. Also among the Top 10 in Spain: "Fitch." The ratings firm on Thursday slashed Spain's debt rating by three notches. Worldwide, Twitter users aren't quite so economically minded. Merkel doesn't show up among the service's most-used phrases, but "Germany's Next Top Model" does.
Ciekawe metody analityczne ...
LOL :)

Zablokowany