Etyka rynku - Market makers

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Ok, jak masz ich dużo zmieniasz broka, na jednym koncie MM miałem dwie rekwoty w ciągu ostatniego roku, jeśli wiem że np. broker A ma wolną egzekucje i przy nagłym ruchu ceny może nie otworzyć, ustawiam sobie max odchylenie w pipsach i tyle, lub szukam broka z szybką egzekucją ( są tacy ) . Tak samo na ECN czy STP przy nagłym silnym ruchu dostajesz poślizg. Nie bronię MM, ale wmawianie ludziom że to samo zło to nie poważne trochę.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

jest takie powiedzenie ze : kiepskiej baletnicy to i baletki beda przeszkadzac...

mozna grac i u MM i u ECN, jedna kwestia tylko czy ktos potrafi...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Andy11: rozumiem, że Ty dobrze zarabiasz, więc masz w nosie, czy ktoś robi z Ciebie wariata i czy puknie Cię na parę procent. Jednak są ludzie uczciwi i rzetelni, którzy wymagają rzetelności i uczciwości od kontrahenta.

Jak pracujesz u pracodawcy i ten potrąca Ci co miesiąc część pensji, to też masz to w nosie, bo i tak potrafisz u niego zarabiać?

A jak to jest z MM? Jest kontrahentem czy przeciwnikiem? Musi dbać o dobro własne czy klienta? Które u niego przeważy, gdy stanie przed dylematem? Microbi ma rację, że są lepsi i gorsi MM, ale jawny konflikt interesu sprawia, że tych dobrych trzeba się naszukać.

A znane są przypadki, że ludzie skaczą z buka na buka i nie mogą znaleźć takiego, który im nie zetnie części zysków w jakiś mniej lub bardziej wyszukany sposób.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Stforex daje sobie rade w koncu z tego zyje ale ciagle sie ucze...

nie mozna porownywac MM do pracodawcy bo co to za porwnanie...?

widzisz brokerzy maja w genach zeby wyrabac gracza, kwestia tylko czy gracz sie da czy nie...

widza postawione twoje S/L i TP i tylko poluja aby wyciac , zadaniem gracza jest ich przechytrzyc jednym sie to udaje a innym nie... dlatego ci pierwsi zarabiaja a ci drudzy traca i mowia ze MM to be... na poczatko najbardziej mnie wkorzalo jak pracownicy broka w kuluarach opowiadali jak to leszcza wycieli to jest zalosne... na poczatku roku czytalem ze firma komputerowa zrobila taki program dla brokow aby mogli wylaywac wszystkie zlecenia S/L T/P plus cala analize dotyczaca klientwow, etc ( to wszystko w formie nakladki w gornym rogu) i to wszystko po to aby brok mogl jeszcze bardziej dokladnie rabac klientow...i co powiesz na to..?

co ludzi skaczacych po brokach no coz tak jest , wielu graczy chce napisac doktoraty z forexu zamiast sku[ic sie na czystej grze...

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Esco pisze:
Microbi pisze:
matka pisze:Wiele osób próbowało brać po oferowanej cenie od MM i jak to się skończyło?
to znaczy jak ? :-)
Re kwotą.
Rozwiązaniem umowy bez wypowiedzenia, wbrew prawu, regulacjom a nawet wewnętrznym regulaminom. Pytania do Pana Zadory w wątku o konkursie nie doczekały się odpowiedzi.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Dlatego jak brok robi problemy to się mu dziękuje. Nie wyobrażam sobie męczyć się z brokerem który mnie dyma.

Zresztą widać już małe zmiany u brokerów, na moje to ludzie już tak się nie dają robić jak kiedyś.

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Albo po prostu dymają tak,ze tego nie widzisz :lol:

Skoro "masa" wie więcej,to nie wyobrażam sobie zachowania:
"cholera poznali się na Nas,od dzisiaj jesteśmy fair w stosunku do nich".

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Songo89K pisze:Albo po prostu dymają tak,ze tego nie widzisz
no nie wiem wychodzę na swoje więc chyba nie aż tak bardzo. Złotego środka nie ma. Ale jak ktoś skacze od broka do broka bo niby przez niego traci , to cóż, faktycznie kozetka u kolegi z forum czeka.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Songo89K pisze:Albo po prostu dymają tak,ze tego nie widzisz :lol:

Skoro "masa" wie więcej,to nie wyobrażam sobie zachowania:
"cholera poznali się na Nas,od dzisiaj jesteśmy fair w stosunku do nich".
najbardziej sa wkurzeni jak niektorzy gracze dymaja ich..

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Microbi kojarzy mi się to z taką scenką.W więzieniu:
-Dymają Cię i Ci to nie przeszkadza?
-Nie wiem czy dymają,bo dużo spię ale czas miło leci.Bardziej wkurzają mnie Ci co to proszą o przeniesienie do innego pierdla,a przecież można przeżyć...

Andy11
oczywiście.Pytanie czy są fair i zagryzają zęby,bo przegrywają z "lepszym" czy oddelegują Cię bo uznają że korzystasz z niedozwolonych programów,czy sugerujesz się wykresem z innego broka itd .

Microbi,
Żeby była jasność,wiem że można zarobić u MM,nie mam ku temu wątpliwości.Ale nie o tym rozmawiamy.

ODPOWIEDZ