no tu sie nie zgodzes_zadora pisze:seba napisał:
tylko caly problem jest w tym ze malo kto o tym wie
Moim zdaniem znaczna większość o tym wie, ale może to wynika z faktu że obsługujemy jakąś specyficzną grupę, badziej świadomych inwestorów.

spotkalem na zywo kilku poczatkujacych ktorzy zaczynali u innego polskiego MM
moge podsumowac to zdaniem "ciemnosc widze ciemnosc"

jeszcze slowo co do "dzialanosci biznesowej"...wiadomo ze kazda firma chce zarabiac pieniadze a nie tracics_zadora pisze:wszystkim Państwu chodzi przecież o to samo. Tak działa rynek derywatów
zdaje sobie tez sprawe ze gdy ja przegrywam na FX ktos inny wygrywa..
tak samo gdy ja wygrywam ktos inny musi przegrac i jakby nie patrzec jest to moim celem zeby takie sytuacje zdarzaly sie jak najczesciej...
tylko chodzi o to ze grajac z MM powstaje miedzy nami pewien "konflikt interesow"
on chce wygrac ze mna...ja chce wygrac z nim tylko ze gramy na jego podworku na jego zasadach..
to on decyduje jaka jest aktualnie cena
on widzi gdzie jest moj SL
on decyduje czy akurat sie nie zwiekszy chwilowo spread
on decyduje czy moje zlecenie wejdzie po cenie ktora chcialem
itp itp
uczciwie przyznam ze nie wiem jakie pozycje ma MM i uczciwie przyznam ze nie wiem jak w praktyce wyglada zabezpieczanie pozycjis_zadora pisze:U MM oczywiście zawiera Pan transakcję z konkretnym MM, który prowadzi Pana konto - ale tego jakie on ma pozycje już Pan nie wie. Brak polityki zabezpieczania pozycji klientowskich u MM to mit,
ale chetnie o tym poczytam np na przykladzie bossy jezeli nie jest to jakas wielka tajemnica

pozdrawiam