ZERO LINE Journal
gfx zwróć uwagę, że jesteśmy w takim miejscu i zbliżają się terminy zamknięć( w1 mn), że kto wie czy nie zaczniemy na prawdę dużej korekty.
dziś i jutro może być bardzo dużo zmyłek poziom jest kluczowy dla dalszych spadków.
Osobiście jeszcze we wzrosty nie wierze, bo USA nie ma dołka, a przeważnie te dranie lubią się dobrze zakotwiczyć-zachłanny naród.
dziś i jutro może być bardzo dużo zmyłek poziom jest kluczowy dla dalszych spadków.
Osobiście jeszcze we wzrosty nie wierze, bo USA nie ma dołka, a przeważnie te dranie lubią się dobrze zakotwiczyć-zachłanny naród.
Damfry nie ma znaczenia czy wierzymy we wzrosty czy w spadki, gramy to co widziemy, powstało FBO i jedziemy do pierwszego BO, jeżeli dojadą do BO to będzei się później myślało, moim zdaniem gfx ma rację i uważam, że jak najbardziej realna jest pierwsza kreska ale oczywiście trzeba być czujnym.Damfry pisze:Osobiście jeszcze we wzrosty nie wierze, bo USA nie ma dołka, a przeważnie te dranie lubią się dobrze zakotwiczyć-zachłanny naród.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Ależ wszystko się zgadza i jak najbardziej tak jest.czerwinek pisze:Damfry nie ma znaczenia czy wierzymy we wzrosty czy w spadki, gramy to co widziemy, powstało FBO i jedziemy do pierwszego BO, jeżeli dojadą do BO to będzei się później myślało, moim zdaniem gfx ma rację i uważam, że jak najbardziej realna jest pierwsza kreska ale oczywiście trzeba być czujnym.Damfry pisze:Osobiście jeszcze we wzrosty nie wierze, bo USA nie ma dołka, a przeważnie te dranie lubią się dobrze zakotwiczyć-zachłanny naród.
Wyrwałeś trochę zdanie z kontekstu, Ja pisałem o dłuższym terminie, czyż nie?

Nie wiem dokładnie o które lewno Ci chodzi? Może zaznaczysz na rysunku?PipBoy pisze:Patrząc odrobinę w lewo nie byłbym taki pewien czy cena dotrze do tego BO, ale że nie mam doświadczenia więc tylko zrzucę screen jak to widzę.
SpokoDamfry pisze:Ależ wszystko się zgadza i jak najbardziej tak jest.
Wyrwałeś trochę zdanie z kontekstu, Ja pisałem o dłuższym terminie, czyż nie?

Ale jeżeli chodzi o dłuższy termin to Marcin dobrze tutaj do przedstawił, tam się powinno wyjaśnić:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 940#467748
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
dziękiPipBoy pisze:już wyjaśniam:
cóż mam Ci napisac może jutro albo za tydzień dojdą do tego BO

Ale tak naprawdę może źle się wyraziłem.
Thorez pisał coś takiego żeby grać od FBO do ekstremum, tak jak jest na tym rysunku
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... p?id=42566
Dodatkowo wcześniejsza świeca FBO jest czerwona, natomiast ta dzisiejsza jest zielona, przed tą zieloną swiecą również czerwona była duża co mogłoby oznaczać, że SL wielu graczom puściły, więc moga jechać spokojnie UP.
No ale rynek pokaże sam dzisiaj co i jak

Natomiast jeżeli cena dojdzie do wcześniejszego BO to staramy się tam wyszukać okazji do wejścia.
Ale BO też są dobre bo jeżeli już będziemy jechali prędzej czy później UP to bedziemy wiedziali na jakich miejscach zwracać uwage z naszymi longami.
Poza tym każdy musi być czujny i patrzeć co się dzieje, jeżeli boisz się trzymać dłużej pozycję to bierz co swoje i wejdziesz ponownie na korekcie.
Poza tym wyższy TF ważniejszy tak więc trzeba by zobaczyć jeszcze co się dzieje na D1, W1 i MN1
czerwinek a już myślałem, że nikt nie przeczytał o ekstremach, ja spodziewam się tam stopu, lub bardzo ładnego fbo extimum do BO i jazda w dól, co będzie bezie widać 
===edit==
ja tu posta pisze, a oni już wykonali
NO to do zamknięcia h1
w sumie h4 też zrobiło fbo kto wie czy nie lecimy do bo h4

===edit==
ja tu posta pisze, a oni już wykonali

NO to do zamknięcia h1
w sumie h4 też zrobiło fbo kto wie czy nie lecimy do bo h4
Ostatnio zmieniony 24 maja 2012, 15:12 przez Damfry, łącznie zmieniany 2 razy.