Uwaga ZLkowcy, jeżeli d1 zamknie się tak byczo ładnie gramy Longi od przyszłego tygodnia, chyba że rynek przed Weekendem czyści stopy i zobaczymy zaraz (30 min) FBO H1- h4. Jeżeli będzie FBO, spodziewam się ogromnej luki w dół i ściemnionego info w wiadomościach dla ubogich, przez weekend
ZERO LINE Journal
Ładny dzień, szkoda ze cały w pracy spędziłem...
Uwaga ZLkowcy, jeżeli d1 zamknie się tak byczo ładnie gramy Longi od przyszłego tygodnia, chyba że rynek przed Weekendem czyści stopy i zobaczymy zaraz (30 min) FBO H1- h4. Jeżeli będzie FBO, spodziewam się ogromnej luki w dół i ściemnionego info w wiadomościach dla ubogich, przez weekend
- Pełnomocnik
- Pasjonat

Simply prawda jest taka, że do tej metody (bo to nie strategia) trzeba dojrzeć. Jeśli mógłbym Ci coś poradzić, to weź kartkę i długopis. Czytaj temat ZL w strategiach---> posty głównie Thoreza od 90 strony gdzieś i rób notatki jak prawdziwy student. Jeśli nie rozumiesz czegoś, to czytaj dalej i wróć do tego za jakiś czas. Niektóre elementy załapiesz szybciej a niektóre wolniej, prawda jest taka że jak już będziesz miał pomysł, nieodgadnione tematy same się rozwiążą
Ja z jakiś rok temu też niczego nie rozumiałem na temat ZL
ale jakiś czas temu postanowiłem zrozumieć, czym kieruje się rynek. Wziąłem kartkę długopis, 3 tygodnie intensywnie myślałem co Thorez miał na myśli, rozpisałem wniosków 5 kartek, połączyłem je do kupy i eureka
Jak zrozumiesz czym kieruje się rynek na własnych wnioskach, zacznij dopiero szukać charakterystycznych momentów do wejścia, nie odwrotnie 
Ja z jakiś rok temu też niczego nie rozumiałem na temat ZL
OK tak zrobię bo jednak to co było na samym początku tematu ZL odbiega od tego co się ukształtowało po 3 długich tematach teraz widzę to podejście filozoficzne. Na początku rozumiałem screeny z wejściami a teraz nie rozumiem kompletnie skąd w takim miejscu jest wejście. Rozumiem ,że trzeba robić analizy różnych TF i rysować ZL ale rysując ZL od TF1 i wchodząc na H1 będzie tam strasznie dużo tych linii narysowanych i wchodzimy wtedy gdy mamy knot oraz potwierdzenie jeśli przetnie którąś ZL? Poczytam jeszcze raz ale troszkę to paradoks im więcej czytam tym mniej wiem:)