ZERO LINE Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Ładny dzień, szkoda ze cały w pracy spędziłem...
Uwaga ZLkowcy, jeżeli d1 zamknie się tak byczo ładnie gramy Longi od przyszłego tygodnia, chyba że rynek przed Weekendem czyści stopy i zobaczymy zaraz (30 min) FBO H1- h4. Jeżeli będzie FBO, spodziewam się ogromnej luki w dół i ściemnionego info w wiadomościach dla ubogich, przez weekend :lol:

Erykos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Erykos »

Przepraszam, że pytam, ale co to jest na ostatniej stronie po prawej stronie takie mini wykresiki? Jak to włączyć na platformie Ducascopy?

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Erykos pipware-minichart-v3.0 i jeśli dobrze się orientuje tylko na MT4 :wink:

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

co będzie to cena pokaże...
to Ci pa... :mrgreen:

Simply
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Simply »

Możecie teraz zerknąć czy to było by dobre wejście?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Simply ja osobiście nic tu nie widzę, może dla tego że powinieneś rozpisać to na różnych interwałach?
Jest weekend, opisz każdy interwał co na nim widzisz (kierunek ) i dopiero zadaj pytanie :wink:
ZL to metoda, która tylko dobrze funkcjonuje jeśli układasz wszystkie interwały w jedną historie informacji :wink:

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

Simply pisze:Możecie teraz zerknąć czy to było by dobre wejście?
Jeśli zarobiłeś to było wyśmienite :D

Simply
Bywalec
Bywalec

To jest aktualny wykres Edka jestem na uczelni mam chwilkę i kombinuję jak to działa. Tak tylko analiza taka. Przeczytałem już 2 tematy i nie rozumiem tego chyba jeszcze

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Simply prawda jest taka, że do tej metody (bo to nie strategia) trzeba dojrzeć. Jeśli mógłbym Ci coś poradzić, to weź kartkę i długopis. Czytaj temat ZL w strategiach---> posty głównie Thoreza od 90 strony gdzieś i rób notatki jak prawdziwy student. Jeśli nie rozumiesz czegoś, to czytaj dalej i wróć do tego za jakiś czas. Niektóre elementy załapiesz szybciej a niektóre wolniej, prawda jest taka że jak już będziesz miał pomysł, nieodgadnione tematy same się rozwiążą :wink:
Ja z jakiś rok temu też niczego nie rozumiałem na temat ZL :) ale jakiś czas temu postanowiłem zrozumieć, czym kieruje się rynek. Wziąłem kartkę długopis, 3 tygodnie intensywnie myślałem co Thorez miał na myśli, rozpisałem wniosków 5 kartek, połączyłem je do kupy i eureka :lol: Jak zrozumiesz czym kieruje się rynek na własnych wnioskach, zacznij dopiero szukać charakterystycznych momentów do wejścia, nie odwrotnie :wink:

Simply
Bywalec
Bywalec

OK tak zrobię bo jednak to co było na samym początku tematu ZL odbiega od tego co się ukształtowało po 3 długich tematach teraz widzę to podejście filozoficzne. Na początku rozumiałem screeny z wejściami a teraz nie rozumiem kompletnie skąd w takim miejscu jest wejście. Rozumiem ,że trzeba robić analizy różnych TF i rysować ZL ale rysując ZL od TF1 i wchodząc na H1 będzie tam strasznie dużo tych linii narysowanych i wchodzimy wtedy gdy mamy knot oraz potwierdzenie jeśli przetnie którąś ZL? Poczytam jeszcze raz ale troszkę to paradoks im więcej czytam tym mniej wiem:)

ODPOWIEDZ