Gra "na czuja"

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Jak często otwierasz pozycję pomijając założenia systemu ("na czuja")?

nigdy - stosuję się w 100% do założeń systemu
33
20%
rzadko ale są od czasu do czasu takie momenty, że wchodzę "na czuja"
65
40%
często
36
22%
zawsze - nie potrzebuję systemu/"czuj" to mój system/ wolę polegać na swojej intuicji/ inny powód.
27
17%

Liczba głosów: 161

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Denon pisze:Przyszedł jednak taki dzień, kiedy okazało się, że jeszcze większa stopa zwrotu możliwa jest do osiągnięcia za pomocą wykorzystania podejścia intuicyjnego.
Jeśli stosujemy stabilną strategię sformalizowaną, pewniejszym rozwiązaniem jest zwiększenie ryzyka. Uważam że tak jak w życiu, intuicja jest ostatecznym rozwiązaniem, gdy wyczerpaliśmy wszystkie inne dostępne sposoby pomagające podjąć decyzję.
kasiasta pisze:nawet jeśli grając na czuja uda mi się coś zarobić, to nie będę tego potrafiła drugi raz wykorzystać, żeby zarobić. Tak sądzę
Tak jest.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
kasiasta
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kasiasta »

Stopa zwrotu na GO4Challenge dobiła do 500% - to się nazywa dobrze zainwestować :-)
W dodatku gracz zarobił na spadkach, więc jak widać możliwości rynku jest sporo.

Wyuczenie się pewnych ruchów i zachowań niweluje ryzyko bardziej, niż w przypadku gry na podstawie intuicji.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

nigdy - stosuję się w 100% do założeń systemu
po co Wam w taki razie wykres z Ceną, skoro, jak myślę wchodzicie po wskaźnikach?
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

ODPOWIEDZ