XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

lukpiasek pisze:tutaj coś in plus chyba :wink:

http://www.xtb.pl/o-nas/nowosci-xtb/273423
Ktoś musiał trafić z prognozami, wypadło na XTB.
Sky is the limit

jimson
Uczestnik
Uczestnik

swapy na eur/chf na XTB

Nieprzeczytany post autor: jimson »

Witam,

pytanie: czy osoby, mające od dłuższego czasu otwarte pozycje na parze EUR/ CHF, zauważyły w ostatnim czasie mniej więcej 3-krotne zmniejszenie swapu na BUY?

Zadałem pytanie brokerowi, ale odpowiedź "Uprzejmie informujemy, iż sposób naliczania punktów swapowych był i jest poprawny." o ile zabawna, o tyle nie rozwiewa moich wątpliwości - wręcz przeciwnie.

Z góry dzięki za odpowiedź!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

pytanie: czy osoby, mające od dłuższego czasu otwarte pozycje na parze EUR/ CHF, zauważyły w ostatnim czasie mniej więcej 3-krotne zmniejszenie swapu na BUY?
Skoro 3-krotnie to polecam sprawdzić kiedy broker nalicza stawki swapowe za weekend... :)

Prawdopodobnie o to się rozchodzi.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

jimson
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: jimson »

Nie, nie chodzi o swapy weekendowe... ;) zatem pytanie zostawiam otwarte.
Generalnie interesuje mnie, czy obniżyli swapy wszystkim, czy robią ludzi (tu konkretnie: mnie) w bambuko. Nie jestem u nich od wczoraj i jakoś by mnie to nie zdziwiło...

Pozdrowienia.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

jimson pisze:Generalnie interesuje mnie, czy obniżyli swapy wszystkim, czy robią ludzi (tu konkretnie: mnie) w bambuko. Nie jestem u nich od wczoraj i jakoś by mnie to nie zdziwiło...
Skoro Cię to nie dziwi to skąd to przywiązanie... :)
Ok, ale jeśli nie chodzi o swapy weekendowe to istnieje szybka forma weryfikacji. Na MT4 -> kwotowania -> klik prawym -> symbole -> szukasz na liście tej pary -> właściwości -> punkty swapowe. Porównujesz tę stawkę z podaną na stronie.

Powinny się zgadzać, bo przynajmniej teoretycznie na stronie muszą podawać aktualne informacje (a niekoniecznie informować wszystkich, że coś się zmieniło).

Tylko loguj się na realu, bo na demie mogą być inne stawki i nie ma to znaczenia.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ramaso
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ramaso »

Hmm ktoś zauważył banner u góry na głównej stronie forum?

STP NDD z XTB?

WoŁodia

Nieprzeczytany post autor: WoŁodia »

Kolejny dobry krok brokera w stronę słońca warto odnotować, od poniedziałku obniżka cen towarów i tak dla instrumentów ze zmiennym spredem:
EURUSD - 1,2
USDPLN - 20
US500 - 4
W20 - 15

Awatar użytkownika
altmer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: altmer »

Mogliby wreszcie zaktualizować platformę mt4, bo obecna wersja 409 to jakiś staroć i niektóre świcidełka nie działają.

skrzat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: skrzat »

altmer pisze:Mogliby wreszcie zaktualizować platformę mt4, bo obecna wersja 409 to jakiś staroć i niektóre świcidełka nie działają.
Wg MetaQuotes, od 1 czerwca nie będzie wsparcia dla platform MT4 o numerze niższym niż 416.

ODPOWIEDZ