XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

enderius
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: enderius »

Ale ściema, ale chyba wszyscy wiemy jak jest z wiarygodnością XTB... ;)
A wiecie jak jest z tym iPadem? Ponieważ w zakładce "Nagrody" piszę że iPad2 codziennie dla najlepszej kobiety, a jak się doczytałem w regulaminie nie ma wyszczególnienia na płeć ;)
Albo ja czegoś nie doczytałem albo kolejne "niedopatrzenie" ze strony XTB.

http://forexcup.onet.pl/nagrody

§ 10
OGÓLNE ZASADY PRZYZNANIA NAGRÓD

3. Uczestnik, który spośród wszystkich Uczestników w okresie trwania Konkursu, w dniu trwania Konkursu o godz. 17.00 z wyłączeniem sobót i niedziel uzyska najwyższą Dzienną Stopę Zwrotu, zgodnie ze wzorem zawartym w § 6 ust. 9 otrzyma nagrodę rzeczową w postaci iPada 2. Uczestnicy przyjmują do wiadomości, że nagrodę w tej kategorii można wygrać wyłącznie jeden raz w trakcie trwania Konkursu. W przypadku, gdy Uczestnik uzyska po raz kolejny najlepszy wynik w innym dniu, nagrodzony zostanie Uczestnik, który w tym dniu uzyskał kolejną najwyższą Dzienną Stopę Zwrotu.
4. Uczestniczka, która spośród wszystkich Uczestników płci żeńskiej, w momencie zakończenia Konkursu tj. 20 kwietnia 2012 r. o godz. 17.00, po zamknięciu przez Partnera wszystkich otwartych pozycji, osiągnie najwyższą Stopę Zwrotu, zgodnie ze wzorem zawartym w § 6 ust. 8 otrzyma nagrodę rzeczową w postaci iPada 2 o wartości 2460 PLN każdy oraz nagroda pieniężna 274 PLN do każdej nagrody iPad 2.

Hmmm. coś się nie zgadza z informacją w dziale nagrody...

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

ciekawe jaka jutro niespodzianke wymysla.... :509:

moze jacys szczesliwcy zrobia 2000%.... :mrgreen:
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

enderius
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: enderius »

No cóż, w XTB wszystko możliwe
Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć.-Albert Einstein

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

Jesli koles bedzie szedl w takim tempie i bedzie reinwestowal zyski to juz pojutrze bedzie mial MILION % zysku hehehe
Success lies on the far side of failure

Awatar użytkownika
San Pellegrino
Gaduła
Gaduła

Kłamcy z XTB

Nieprzeczytany post autor: San Pellegrino »

Słuchajcie czy na dobrą sprawę z matematycznego punktu widzenia jest to realne??? Przy tylu parach i depo 10k? Ja rozumiem że wczoraj był świetny dzień ale dziś przy depo 9k mam otwarte 4 pozycje na 1.50 lota i brok nie chce mi zwiększać pozycji bo mam za mały kapitał, a jestem na plusie na wszystkich czterech.
Wiem, że ciężko to stwierdzić ale ile koleś musiałby postawić żeby z 10k zrobić 100k w jednej sesji????jak wyglądałaby wielkość pozycji??
Jest na pokładzie jakaś matematyczna głowa?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

W tym wątku masz trochę wyliczeń:
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 187#444187

Możliwe jest prawie wszystko. Pytanie brzmi "jak bardzo prawdopodobne". W końcu w Lotto ludzie też wygrywają... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

bobi
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: bobi »

Witam

Tam były błędy , jedno zero za dużo :wink: Mieli poprawić.

Mam do Was pytanie, jestem całkiem zielony.

Skończyłem czytać jedną książkę, tą z której się chyba śmialiście :oops: -> Forex dla bystrzaków. Teraz czytam analizę techniczną Murphego, widziałem że często była proponowana na rożnych forach.

XTB na prawdę jest taki zły ? Bawię się tutaj kontem demo od dwóch miesięcy. Chciałem założyć prawdziwe. Za minimum. Korzystać głównie z analiz które umieszczają na stronie i na ich podstawie dokonywać transakcji. Na wirtualnych nie ma takiej presji. Przy prawdziwych musiałbym się bardziej skupić.

Mógłbym to samo oczywiście robić na innym koncie. Tu się już jednak przyzwyczaiłem do stylu strony itp. Inne portale rzeczywiście oferują dużo lepsze warunki ? Nawet dla kogoś początkującego kto będzie operował jakimiś małymi kwotami ?

Przeglądałem pozostałe strony o których piszecie, wydaję mi się że XTB jest dużo bardziej nastawiony na edukację początkujących traderów niż reszta.

pozdrawiam

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

bobi pisze:XTB na prawdę jest taki zły ? Bawię się tutaj kontem demo od dwóch miesięcy. Chciałem założyć prawdziwe. Za minimum. Korzystać głównie z analiz które umieszczają na stronie i na ich podstawie dokonywać transakcji. Na wirtualnych nie ma takiej presji. Przy prawdziwych musiałbym się bardziej skupić.

Mógłbym to samo oczywiście robić na innym koncie. Tu się już jednak przyzwyczaiłem do stylu strony itp. Inne portale rzeczywiście oferują dużo lepsze warunki ? Nawet dla kogoś początkującego kto będzie operował jakimiś małymi kwotami ?
Jeśli jesteś początkujący to XTB nie będzie dla Ciebie dobry - ze względu na to, że minimalną wielkością pozycji jest 0.10 lota (10 000 jednostek).
Jeśli chcesz grać minimalnym kapitałem i uczyć się to poszukaj brokera oferującego transakcje o wielkości od 0.01
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

bobi pisze:XTB na prawdę jest taki zły ?
Gwałci babcie i pożera Czerwone Kapturki ;-)
Nie, to tylko powtarzana tu opinia; próbowałem doprosić się o jakiś konkret, ale nie było. Ktoś słyszał, że koledze... a innemu to ukradli... i tak dalej ;-) Mam u nich realny rachunek od kilku miesięcy, bez żadnych problemów. Dobre wsparcie w języku polskim, świetne analizy. Jednak zmieniłem na Dukascopy, a to z tego względu, że MT4 nie ma porównania do Dukasowej Jforex, a poza tym mają mikroloty.
Korzystać głównie z analiz które umieszczają na stronie
Nie musisz mieć konta, żeby korzystać z tych analiz. Jak pisałem, są świetne, ale trzeba umieć je czytać ;-) Na tym forum mają złą opinię, ponieważ nie podają przyszłości ze szklanej kuli, tylko rzetelne prognozy co się może zdarzyć
Inne portale rzeczywiście oferują dużo lepsze warunki ?
Warunki są podobne. ECN kusi niskimi spreadami, ale wstydliwie pomija fakt pobierania prowizji. Z mojego doświadczenia z XTB i Dukascopy wynika, że koszty są podobne, różnice nie warte zachodu, najczęściej ćwierć do pół pipsa na EUR/USD ;-)
Nawet dla kogoś początkującego kto będzie operował jakimiś małymi kwotami ?
Jeśli małymi, to raczej broker, który udostępnia mikroloty, tzn. 0,01 lota. Ale to już Ci wytłumaczono ;-)
Przeglądałem pozostałe strony o których piszecie, wydaję mi się że XTB jest dużo bardziej nastawiony na edukację początkujących traderów niż reszta.
Możesz korzystać z ich bezpłatnych webinariów, dla początkujących są bardzo pożyteczne.

Dodano po 1 minutach:
alyjak pisze:Czytaj książki, które opisują konkretną jedną strategię a nie encyklopedie o wszystkim i o niczym.
Mógłbyś podać kilka tytułów w języku polskim?

Awatar użytkownika
Jarpen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jarpen »

Nowosc, XTB wprowadza STP :D
Success lies on the far side of failure

ODPOWIEDZ